Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – ΦΑΣ Νάουσα 1-2 (photos+video)

DSCN3767Tο απόλυτο ντέρμπι, αντάξιο της φετινής παρουσίας των ομάδων στην κατηγορία αλλά και της ιστορίας τους στο ποδόσφαιρο της Ημαθίας, παρακολούθησαν σήμερα οι 200 και πλέον φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο Τρικάλων. 

Μεγάλος νικητής αναδείχτηκε το ποδόσφαιρο, καθώς η αναμέτρηση ήταν υψηλού επιπέδου και δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει αγώνες μεγαλύτερων κατηγοριών. Σε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα (χαρακτηριστικό στιγμιότυπο το άναμμα των βεγγαλικών) και με καιρικές συνθήκες ιδανικές για ποδόσφαιρο, ο ΦΑΣ Νάουσα πήρε σπουδαία νίκη στο τέλος και χωρίς να υπολογίζεται το ματς του ΑΣ Ειρηνούπολης με τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, πέρασε στην πρώτη θέση με 43 βαθμούς. Το συγκρότημα του Γιώργου Σγούρδα είχε και πάλι τις ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, κυκλοφόρησε με σύνεση τη μπάλα και στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε πολύ αποφασισμένο για να κάνει την ανατροπή.

DSCN3763

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου απέδειξε για πολλοστή φορά φέτος πως αποτελεί υπόδειγμα συνοχής και πλάνου, καθώς απέδωσε εξαιρετικά στο πρώτο μέρος και φανέρωσε πως πρωταρχικός στόχος είναι η νίκη, ρισκάροντας στο δεύτερο 45λεπτο όταν και δεν κλείστηκε για να κρατήσει το σκορ. Στη φάση του τέρματος του ΦΑΣ στο 90+2′, διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον βοηθό κ. Χρυσάνη, υποστηρίζοντας πως στο ριμπάουντ από την απόκρουση του Μουσκεφτάρα, ο Καφές φεύγει από θέση οφ-σάιντ.

δείτε εδώ τη φάση του νικητήριου τέρματος του ΦΑΣ Νάουσα

Το ImathiaSportsNews, σε συνεργασία με τη NAC – Professional Services, κάλυψε τη σημερινή αναμέτρηση σε μαγνητοσκόπηση, με την πιο σύγχρονη τεχνολογία των HD καμερών αλλά και σε περιγραφή του αρχισυντάκτη της σελίδας, Αργύρη Τσιγγενόπουλου. Στιγμιότυπα της αναμέτρησης αλλά και οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών θα παρουσιαστούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση

Οι φιλοξενούμενοι παρουσίασαν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα που εμφανίζουν στα περισσότερα ματς. Στο πρώτο μέρος, είχε δύο κλασικές ευκαιρίες, με τον Μουσκεφτάρα να κάνει εντυπωσιακές επεμβάσεις, σταδιακά όμως ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων ανέβασε στροφές και πριν την ανάπαυλα προηγήθηκε. Η εικόνα των “κυανολεύκων” από το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της νίκης, καθώς η επιθετικότητα έγινε ακόμη πιο έντονη και έδειξε αποφασισμένη να πάρει τη νίκη. Το καθοριστικό σημείο της ισοφάρισης (όπως τόνισε και στις δηλώσεις του ο Γιώργος Ντάμτσιος) αλλά και η φάση του 90+2′ ήταν τα “κερασάκια” για τον ΦΑΣ που πήρε μια πολύ σημαντική νίκη. Την ίδια ώρα, θα πρέπει να τονίσουμε πως οι “πράσινοι” δεν κλείστηκαν μετά το γκολ, κυνήγησαν να “κλειδώσουν” το υπέρ τους σκορ, ένα ρίσκο που πήρανε και δεν τους βγήκε.

DSCN3766

Το φιλμ της αναμέτρησης

2′ Εκτέλεση κόρνερ του Ντάμτσιου από αριστερά, ο Παπαδόπουλος στο δεύτερο δοκάρι έκανε την κεφαλιά-πάσα στον Σάββα Αθανασιάδη, νέα κεφαλιά αυτός σωτήρια με την πλάτη ο Περηφανόπουλος απομακρύνει προ της γραμμής.

8′ Δυνατό σουτ του Σαλτουρίδη από τα 25 μέτρα, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

12′ Μεγάλη διπλή ευκαιρία για τον ΦΑΣ! Ο Μουρίκι κάνει το δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, ο Μουσκεφτάρας αποκρούει ενστικτωδώς και ενώ δεν είχε καλή ορατότητα και στην επαναφορά ο Πιπινίκας με πλασέ σημαδεύει τη γωνία, με τον πορτιέρο των γηπεδούχων να πραγματοποιεί την απόκρουση του αγώνα αποσοβώντας τον κίνδυνο

28” Κάθετη πάσα του Συμπεθέρη, ο Πιπινίκας “σπάει” το τεχνητό off-side, απέναντι από τον Μουσκεφτάρα έκανε το πλασέ, με τα πόδια ο πορτιέρο  των γηπεδούχων απομακρύνει.

29′ Παράλληλη κίνηση του Καφέ στη μεγάλη περιοχή, σουτ με δύναμη εντυπωσιακά και πάλι ο Μουσκεφτάρας

31′ Εκτέλεση κόρνερ του Μουρίκι από Καφέ από αριστερά, κεφαλιά του Πιπινίκα εξ επαφής η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

33′ Γέμισμα του Σαλτουρίδη από τα χαφ, ο Παπαδόπουλος κατεβάζει ωραία τη μπάλα μες στην περιοχή, το δεύτερο όμως κοντρόλ που επιχειρεί δίνει χρόνο στην άμυνα των φιλοξενούμενων να οργανωθούν και απομακρύνουν τον κίνδυνο.

Χωρίς τίτλο

37′ Κάθετη πάσα με στόχο τον Χαλβατζή, αυτός απέναντι από τον Σταματέλο κάνει κακή εκτίμηση και σουτάρει απελπιστικά άουτ.

42′ ΓΚΟΛ! “Καρμπόν” φάση για τους γηπεδούχους, με ευτυχή κατάληξη αυτή τη φορά. Ο Χαλβατζής έκανε το ιδανικό κοντρόλ, έβαλε τη μπάλα μπροστά του και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0)

46′ Σε πλεονεκτική θέση ο Αβραμόπουλος, σουτάρει η μπάλα μόλις άουτ.

52′ Εκτέλεση κόρνερ του Μουρίκι, ο Περηφανόπουλος και ενώ η άμυνα έχει σαστίσιε, κάνει το πλασέ εξ επαφής και η μπάλα παίρνει τροχιά προς τα πάνω και εκτός τέρματος.

65′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση φάουλ για τον ΦΑΣ από τη δεξιά γωνία της περιοχής. Ο Σαρηγιαννίδης με το αριστερό σημαδεύει χαμηλά το κέντρο της εστίας, ο Καφές έξυπνα πηδά πάνω από τη μπάλα και αιφνιδιάζει τον Μουσκεφτάρα, η οποία καταλήγει στα δίχτυα (1-1).

71′ Κίνηση του Καφέ στον άξονα, “ένα-δύο” με τον Μουρίκι, σουτάρει με δύναμη, αποκρούει ο Μουσκεφτάρας και στην επαναφορά ο Συμπεθέρης στέλνει τη μπάλα αρκετά μέτρα άουτ.

81′ Ευκαιρία για τον Μέγα Αλέξανδρο σε μία κόντρα επίθεση, ο Σάββας Αθανασιάδης πασάρει παράλληλα στον Δημήτρη Σούρλα αλλά αυτός χάνει το κοντρόλ.

90+2′ ΓΚΟΛ! Δυνατό σουτ του Μουρίκι από τον άξονα, ο Μουσκεφτάρας αποκρούει στη γωνία του, ο Καφές επωφελείται, παίρνει το ριμπάουντ, πασάρει αριστερά στον επερχόμενο Ζήση Βλαχοδήμο και αυτός με πλασέ σε κενή εστία δίνει τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του (1-2)

DSCN3769 DSCN3768

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μαρόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Νατσιούρα και Χρυσάνη.

Συνθέσεις

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Μουσκεφτάρας, Σερμπίνης, Παπαδόπουλος, Χαλβατζής, Σαλτουρίδης, Αθανασιάδης Σ., Ντάμτσιος, Παντριάς (71′ Αθανασιάδης Η.), , Σούρλας Δ., Μηνούδης Κ., Ελευθεριάδης (79′ Ακρίβος).

ΦΑΣ Νάουσα : Σταματέλος, Παπατάνος (90+2′ Νίκου), Βλαχοδήμος Ζ., Ζούρκος, Περηφανόπουλος, Αβραμόπουλος, Μουρίκι, Σαρηγιαννίδης, Πιπινίκας, Καφές, Συμπεθέρης (81′ Βλαχοδήμος Α.)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected