Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Αγγλία – Μία ακόμη κούπα για την Τσέλσι και τον Special One! (photos+video)

 

c8c1a3600a4544b3fe96096372c69603_LΗ Τσέλσι νίκησε 2-0 την Τότεναμ στον τελικό του Λιγκ Καπ (ή Capital One όπως ονομάζεται πλέον λόγω σπόνσορα)  στο «Γουέμπλεϊ» και κατέκτησε για 5η φορά στην ιστορία το τρόπαιο.

 

Με τη συμπλήρωση του 10λεπτου  η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο έφθασε κοντά στο γκολ όταν ο Έρικσεν με εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο επάνω μέρος της οριζόντιας δοκού της εστίας του Τσεχ.

Οι «μπλε» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στην εκπνοή του πρώτου μέρους όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Τζον Τέρι νίκησε με σουτ από κοντά τον Γιορίς για το 1-0. Και στις καθυστερήσεις λίγο έλειψε να έρθει και 2ο γκολ για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο αλλά ο Γάλλος διεθνής γκολκίπερ ήταν σε ετοιμότητα αυτή τη φορά σε προσπάθεια του Κέιχιλ.

Νωρίς στο β’ μέρος η Τσέλσι έφθασε κοντά στο γκολ ξανά αλλά το υπέροχο ανάποδο ψαλίδι του Φάμπρεγκας δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ της Τότεναμ που πραγματοποίησε μία δύσκολη επέμβαση. Το 2-0 έγινε στο 56’ όταν μετά την πάσα του Φάμπρεγκας ο Ντιέγκο Κόστα από πλάγια θέση έκανε το σουτ που με τη βοήθεια της κόντρας στον Γουόκερ νίκησε τον  Γιορίς.

Η Τσέλσι ήταν απόλυτη κυρίαρχος στο παιχνίδι και οι Αζάρ και Φάμπρεγκας απείλησαν με σουτ και κεφαλιά αντίστοιχα που δεν βρήκαν στόχο.

Από την πλευρά της η Τότεναμ προσπάθησε στο τελευταίο 15λεπτο να αντιδράσει , πίεσε κύρια με τα στημένα και είχε κορυφαία ευκαιρία να  μπει ξανά στο παιχνίδι στο 87’ όταν ο Τέρι με εξαιρετική προβολή σταμάτησε το σουτ του Κέιν.

Αυτή ήταν η 3η κατάκτηση του τροπαίου για την Τσέλσι με τεχνικό τον Ζοσέ Μουρίνιο (προηγούμενες το 2005 και το 2007) και πήρε έτσι εκδίκηση  από την Τότεναμ για την ήττα στον τελικό του 2008 στην παράταση. Με τη σημερινή της επιτυχία η ομάδα του Λονδίνου έφθασε σε κατακτήσεις την Νιουκάστλ, άφησε στις τέσσερις την αντίπαλο της ενώ παραμένει πολυνίκης του θεσμού η Λίβερπουλ με οκτώ.  

Πέραν του Πορτογάλου τεχνικού και οι Πετρ Τσεχ , Τζον Τέρι  και Ντιντιέ Ντρογκμπά έφθασαν τις τρεις κατακτήσεις.

Συνθέσεις

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Ζούμα, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Ραμίρες Φάμπρεγας (88’Οσκαρ), Γουίλιαν (76’ Κουαδράδο), Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα (91′ Ντρογκμπά).

Τότεναμ: Γιορίς, Γουόκερ, Ντάιερ, Βερτόνχεν, Ρόουζ, Μπεντάλεμπ, Μέισον (71΄Λαμέλα), Τσαντλί (81’ Σολδάδο), Έρικσεν, Τάουνσεντ (62′ Ντεμπελέ), Κέιν.

περισσότερες φωτογραφίες και το βίντεο του αγώνα στο onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected