Κατηγορίες
Super League 1 - Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας – Τι προκύπτει από την πρόκριση του Ολυμπιακού και το πόσες ομάδες βγαίνουν Ευρώπη

europaleague-604x345Μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού, είναι γνωστοί οι τέσσερις ημιφιναλίστ του φετινού Κυπέλλου… Ολυμπιακός, Ξάνθη, Ηρακλής και Απόλλων Σμύρνης είναι οι τέσσερις ομάδες, που θα μπουν στην κληρωτίδα την ερχόμενη Τρίτη 17 Μαρτίου, στη 1 το μεσημέρι, για να γίνουν γνωστά τα ζευγάρια του ημιτελικού, που θα λύσουν τις διαφορές τους σε διπλά παιχνίδια.

Με τον αποκλεισμό της ΑΕΚ λύθηκε ένας γρίφος, καθώς ουδείς γνώριζε αν η ΑΕΚ θα μπορούσε να παίξει στην Ευρώπη, εφόσον κατακτούσε το Κύπελλο. Η Ένωση μπορεί να έπεσε στην Γ΄ Εθνική και να επιστρέφει με νέο ΑΦΜ, αλλά για την ΟΥΕΦΑ είναι η συνέχεια της ομάδας, η οποία χρωστά πολλά εκατομμύρια ευρώ, ακόμη και σε ξένους ποδοσφαιριστές.

Το αν η ΑΕΚ μπορεί να παίξει στην Ευρώπη ή όχι, θα μας απασχολήσει πάλι την επόμενη σεζόν.

Σε ότι αφορά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια…

Κατ΄αρχήν, ΜΟΝΟ ο Κυπελλούχος βγαίνει στην Ευρώπη, κάτι που σημαίνει ότι ο χαμένος του τελικού, ΔΕΝ εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο Κυπελλουχος κερδίσει το καλό εισιτήριο του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς προκρίνεται απευθείας στους ομίλους, χωρίς προκριματικούς αγώνες.

Εφόσον ο Κυπελλούχος είναι ο Ολυμπιακός, δηλαδή ο πρωταθλητής, τότε το καλό εισιτήριο απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ το παίρνει ο 2ος των πλέι οφ, καθώς ο 1ος των πλέι οφ παίζει προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ.

Εφόσον ο Κυπελλούχος δεν παίζει στα πλέι οφ, και είναι κάποιος εκ των Ξάνθη, Ηρακλή, Απόλλωνα Σμύρνης, τότε η 4η θέση των πλέι οφ ΔΕΝ βγάζει στην Ευρώπη. Σ΄ αυτή την περίπτωση, ο 2ος των πλέι οφ ξεκινά από τον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ κι ο 3ος των πλέι οφ, ξεκινά από τον 2ο προκριματικό.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected