Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Αυτός είναι ο μοναδικός Έλληνας ποδοσφαιριστής του Λουξεμβούργου! (photos)

3Ένας Έλληνας που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, στο Λουξεμβούργο. Ο Γιάννης Καζούκας, 23 ετών, μιλά στοSport24.gr, αποκαλύπτει πως από την Πρέβεζα κατέληξε στη Ζενές Κανάχ, και εξηγεί τι είναι αυτό που πιστεύουν οι Λουξεμβούργιοι για το ποδόσφαιρο, της χώρας μας.

Από την Πρέβεζα, στο Λουξεμβούργο. Με ενδιάμεσο σταθμό, την Πράγα. Μία πορεία διαφορετική, ή τουλάχιστον όχι κι η πιο συνηθισμένη. Ακολουθήστε το ταξίδι του Γιάννη Καζούκα, μέσα από το Sport24.gr:

“Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλαδα. Ξεκίνησα από πολύ μικρή ηλικία στα τμήματα υποδομής της ομάδας της πόλης μου, στην  Πρέβεζα .Σε ηλικία 15 ετών προωθήθηκα στην πρώτη ομάδα όπου αγωνίστηκα επί τρία χρόνια στις κατηγορίες Δ’ και Γ’ Εθνικής.

Σε ηλικία 17 ετών δοκιμάστηκα στην ομάδα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης και με πρόταση του τότε προπονητή  Άνχελ Πεντράθα, εντάχθηκα στην ομάδα.  Μετά ακολούθησε ο Απόλλων Καλαμαριάς κι έπειτα η Αρίτμα Πράγα, στην Τσεχία.  Στο Λουξεμβούργο βρέθηκα μετά από παρότρυνση ενός παλαίμαχου Λουξεμβούργιου ποδοσφαιριστή. Εδώ αγωνίζομαι με την ομάδα  Ζενές Κανάχ στην πρώτη κατηγορία, την BGL LEAGUE. Είμαι πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης. Αυτή τη στιγμή ασχολούμαι αποκλειστικά με το ποδόσφαιρο. Τα γήπεδα εδώ, έχω να πω, είναι σε άριστη κατάσταση.”

Ίσως, οι πιο γνωστές ομάδες του Λουξεμβούργου είναι η Γκρεβενμάχερ κι η Ζενές Ες. Ο Γιάννης Καζούκας αγωνίζεται με τη φανέλα της Ζενές Κανάχ, η οποία βρίσκεται στην 13η θέση της κατηγορίας, κι ακτινογραφεί στο Sport24.gr το επίπεδο του πρωταθλήματος της χώρας, στην οποία ζει κι εργάζεται.

“Το επίπεδο είναι αρκετά καλό. Υπάρχουν πολλοί ξένοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται εδώ. Οι τρεις πρώτες ομάδες στη βαθμολογία, αγωνίζονται στα προκριματικά του Champions league και Europa Leauge.

Το Λουξεμβούργο είναι μικρή χώρα και συνεπώς δεν υπάρχει μεγάλη παραγωγή γηγενών ποδοσφαιριστών. Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια σημειώνεται πρόοδος κυρίως στην εθνική ομάδα. Κατά τη γνώμη μου δεν φαίνεται μια τέτοια διάκριση στο άμεσο μέλλον.”

περισσότερο ρεπορτάζ και φωτογραφίες στο sport24.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected