Κατηγορίες
Αθλήματα

Τένις – Αναδείχτηκε το ζευγάρι του τελικού Masters (vid)

ImageHandler (1)Ήταν να μην πάρει φόρα ο Άντι Μάρεϊ… Μέχρι πριν μια εβδομάδα δεν είχε παίξει ποτέ σε χωμάτινο τελικό και τώρα έχει δύο συνεχόμενους στο ενεργητικό του!

Ο 28χρονος Βρετανός, Νο.3 στον κόσμο, κέρδισε 6-3, 6-4 τον Κέι Νισικόρι (Νο.5) στα ημιτελικά της Μαδρίτης και κόντρα στον Ράφα Ναδάλ θα προσπαθήσει αύριο βράδυ (20.00) να κατακτήσει το 33ο τρόπαιο στην καριέρα του, 10ο της σειράς Masters.

Σε εξαιρετική κατάσταση ο Άντι, λάμπει ακόμα και στη λιγότερο αγαπημένη του επιφάνεια! Τώρα, όμως, θα επιχειρήσει να πετύχει το… ακατόρθωτο: να κερδίσει τον Ναδάλ στο χώμα. Και λέμε ακατόρθωτο, διότι σε έξι αναμετρήσεις στη… σκόνη, ο Ράφα έχει πανηγυρίσει τη νίκη ισάριθμες φορές. Όχι, δηλαδή, ότι έχει ιδιαίτερα προβλήματα και στις άλλες επιφάνειες! Το συνολικό ρεκόρ του απέναντι στον τενίστα από το Ντάνμπλεϊν είναι 15-5.

Στο ματς με τον Νισικόρι, τον περσινό φιναλίστ, πάντως, ο Μάρεϊ έδειξε ότι μπορεί να φτάσει ως το τέλος. Αποτελεσματικος σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, έβγαλε έξω από τα νερά του τον 25χρονο Ιάπωνα, που μετρούσε οκτώ σερί νίκες στο χώμα και είχε ρεκόρ 18-1 τις τελευταίες δύο σεζόν επί ισπανικού εδάφους!

Αφού καθάρισε σχετικά άνετα το πρώτο σετ, είδε τον Κέι να γίνεται πιο απειλητικός και να σπάι το σερβίς του στο τρίτο γκέιμ του δεύτερου. Είχε, ωστόσο, την άμεση απάντηση και αφού δεν επέτρεψε στον Νισικόρι να ξαναπάρει το προβάδισμα, πίεσε στο 5-4 και πέτυχε το πολυπόθητο μπρέικ που του έδωσε τη νίκη, μετά από 1 ώρα και 37 λεπτά.

Ο Μάρεϊ είναι φέτος αήττητος το χώμα (8-0) και φιλοδοξεί να κάνει το δύο στα δύο, μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Μόναχο. Δύο εξαντλητικές εβδομάδες, με υψηλά αγωνιστικά και… εξωαγωνιστικά εμπόδια, όμως ο κάτοχος δύο major τίτλων έχει δείξει ότι είναι έτοιμος για όλα! Ο γάμος τού έκανε καλό… Να δούμε, βέβαια, και τη… γνωμη του Ναδάλ.

Όποιος και να κερδίσει, το βέβαιο είναι ότι η Masters κυριαρχία των Big Four συνεχίζεται… Η φοβερή τετράδα των Τζόκοβιτς, Φέντερερ, Ναδάλ και Μάρεϊ έχει πάρει 42 από τα τελευταία 46 τουρνουά της σειράς και αύριο θα πάρει και το 43ο από τα 47!

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected