Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Κοζάνη – Εορδαϊκός 0-2 / Μεγάλο “διπλό” στο τοπικό ντέρμπι! (Αποστολή : Βάλτος «Boys»+photos)

Χωρίς τίτλο

12032291_1249860231706643_781225186_n Ρεπορτάζ : Νίκος Πουλιόπουλος

Με δύο…χτυπήματα, σε καίρια χρονικά σημεία της αναμέτρησης, ο Εορδαϊκός πήρε σπουδαίο “διπλό” κόντρα στην συντοπίτισσα Κοζάνη και…αγναντεύει τον 2ο όμιλο από την πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Δημήτρη Σιαπανίδη ήταν αυτή που έσφυζε από αποτελεσματικότητα, ένα στοιχείο που έλειψε σήμερα από την Κοζάνη, που δεν κατάφερε να μετατρέψει σε ουσία τις φάσεις που της παρουσιάστηκαν. Με την ήττα αυτή, το συγκρότημα του Γιάννη Προβίδα έφτασε τις δύο σε ισάριθμα παιχνίδια, ένα ομολογουμένως πολύ αρνητικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και σε έναν τόσο δύσκολο (από πλευράς ποιότητας των ομάδων στον όμιλο) όμιλο.

Παρουσία 4οο περίπου φιλάθλων και των δύο ομάδων και κάτω από τις ιδανικότερες καιρικές συνθήκες για ποδόσφαιρο, η φιλοξενούμενη ομάδα ξεκίνησε με τον πιο ιδανικό τρόπο το παιχνίδι. Συγκεκριμένα στο 14ο λεπτό και σε ένα πρώτο 15λεπτο που δεν σημειώθηκε καμία αξιόλογη φάση, ο Ιωαννίδης έκανε τη σέντρα από τη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κατέληξε στον Γιόνδη κι αυτός δεν είχε παρά να την σπρώξει στα δίχτυα για το 0-1.

DSC_0050 DSC_0043

Σαν να μην έφτανε αυτό για την Κοζάνη και ενώ άρχισε σταδιακά να συνέρχεται από το τέρμα που δέχτηκε, στο 23′ ο Συμεωνίδης με τακουνάκι βρήκε τον Σερσέμη στα αριστερά της μεγάλης περιοχής και ο τελευταίος με σουτ νίκησε τον Νομικό, “παγώνοντας” ακόμη περισσότερο τους γηπεδούχους.

Πλέον, η τύχη του παιχνιδιού εξαρτώταν αποκλειστικά από την διαχείριση του σκορ από πλευράς φιλοξενούμενων και το κατά πόσο θα μπορούσαν να κρατήσουν το μεγάλο πλεονέκτημα που απέκτησαν από τόσο νωρίς.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, σημειώθηκε η πρώτη καλή φάση για την Κοζάνη όταν ο Αλμπάνης έπιασε το σουτ από δεξιά ο Περπερίδης όμως αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 39′ ο Εορδαϊκός απείλησε σε μια αντεπίθεση, όταν ο Γιόνδης έγινε κάτοχος της μπάλας λίγο έξω από την περιοχή, ο Νομικός όμως ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε με δεύτερη προσπάθεια το σουτ του νεοαποκτηθέντα ποδοσφαιριστή από την ΑΕ Κηφισιάς.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα καλό σουτ του Τραυλού που μπλόκαρε ο Περπερίδης για να φτάσουμε στο 58ο λεπτό, στην πιο μεγάλη φάση των γηπεδούχων στο σημερινό παιχνίδι. Ο Τραυλός πάσαρε στον Ταχιά λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο τελευταίος κατάφερε με αλλεπάληλες ντρίμπλες να μπει στη μεγάλη περιοχή, το σουτ όμως που έπιασε πέρασε ελάχιστα εκατοστά εκτός της εστίας το Περπερίδη.

12059292_10153833761779245_896023453_o Φωτογραφία : Δημήτρης Λαζόπουλος

Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Εορδαϊκού να φτάσει κοντά στο γκολ, ο Γιόνδης όμως δεν πρόλαβε να φτάσει απέναντι από τον Νομικό, καθώς ο Αλιατίδης τον ανέκοψε με φάουλ προ της γραμμής της μεγάλης περιοχής, με τους γηπεδούχους να ζητούν την αποβολή του αμυντικού της Κοζάνης, υποστηρίζοντας πως ο Γιόνδης βρισκόταν σε υποσχόμενη θέση για να σκοράρει.

DSC_0056 DSC_0055

Στο 71′ σημειώθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία για την Κοζάνη, όταν αρχικά ο Τσικόπουλος όμως δεν κατάφερε με ωραίο σουτ να νικήσει τον πολύ καλό σήμερα Περπερίδη που απέκρουσε σε κόρνερ και στην εκτέλεση του, ο Μπιμπίρης δεν μπόρεσε με προβολή σχεδόν πάνω στη γραμμή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Στα εναπομείναντα 20 περίπου λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις, δεν καταγράφηκε κάποια αξιοσημείωτη φάση και το τελικό σφύριγμα από τον ρέφερι της συνάντησης, βρήκε τους παίκτες του Εορδαϊκού να πανηγυρίζουν μία ακόμη μεγάλη νίκη μετά την επικράτηση στην πρεμιέρα κόντρα στον Απόλλων Καλαμαριάς.

DSC_0036 DSC_0034

Συνθέσεις

Κοζάνη : Νομικός, Ηλίας, Τραυλός, Μπιμπίρης, Αλιατίδης, Ταχιάς, Τσικόπουλος Γ. (73′ Ζαχαριουδάκης), Πετράκος (24′ Πασχάλης), Αλμπάνης (52′ λ.τ. Βουτσιώτης), Χαματάι, Τζιάλλας.

Εορδαϊκός : Περπερίδης, Πασχαλίδης, Χαραλαμπίδης (46′ Μπίκος), Λιάμης, Σαββίδης, Κουλίδης, Συμεωνίδης, Σερσέμης (87′ Τζέλλα), Γιόνδης, Ιωαννίδης (90+1′ Φράγκος), Αμαραντίδης

*δείτε αργότερα τα στιγμιότυπα, τις δηλώσεις αλλά και την παρακάμερα της αναμέτρησης!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected