Κατηγορίες
Διάφορα

Απίστευτα πράγματα στην επιστολή παραίτησης ιατρού από το Νοσοκομείο Βέροιας

nosokomeio-beroiaΛίγο πριν από το σημείο να κατεβάζει τους διακόπτες δείχνει να βρίσκεται το νοσοκομείο Βέροιας, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Παραιτήσεις, αποχωρήσεις, αλλά και προσφυγές στη δικαιοσύνη χαρακτηρίζουν το αρνητικό κλίμα και τις δυσοίωνες προοπτικές.

Την ίδια ώρα που καταρρέουν ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό και μια σειρά κοινωνικοί πυλώνες και μοιραία η δημόσια υγεία έχει σχεδόν απόλυτο σημείο αναφοράς το Νοσοκομείο.

Η χειρουργική κλινική είναι σαν να μην υπάρχει. Προγραμματισμένα χειρουργεία αναβάλλονται και δεν πραγματοποιούνται,  το πρόβλημα με τους αναισθησιολόγους παραμένει, το νοσοκομείο δεν έχει ουρολόγο και  η γυναικολογική κατ’ ανάγκη, σε ειδικές περιπτώσεις στηρίζεται σε επικουρική υποστήριξη της χειρουργικής που σε λίγο δε θα υπάρχει ουσιαστικά.

Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στην οποία συμμετείχε και ο υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ, συζητήθηκε η παραίτηση γιατρού, μέλους του ΔΣ.

Στην επιστολή παραίτησης γίνεται λόγος για “αδυναμία του νοσοκομείου Βέροιας να προσφέρει τις αυτονόητες υπηρεσίες του στην κοινωνία” και ακόμη “λόγω της υποστελέχωσης του αναισθησιολογικού τμήματος, δεν υπάρχουν διαθέσιμες χειρουργικές αίθουσες για την εκτέλεση των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων”

“Είναι αδιανόητη η εφημερία χειρουργικής κλινικής χωρίς ταυτόχρονη εφημερία ορθοπαιδικού, ουρολόγου, γυναικολόγου, ενίοτε ακόμα και χωρίς αναισθησιολόγο, όταν το νοσοκομείο μας υποτίθεται ότι αποτελεί -μεταξύ άλλων- κέντρο τραύματος για το νομό, με έναν μόνο ειδικευόμενο χειρουργικής και προσεχώς – πολύ πιθανόν – κανένα”, αναφέρει η επιστολή-καταγγελία.

Μάλιστα αναφέρει και περιστατικά στα οποία φαίνεται ότι αν δεν συνέβη κάτι δυσάρεστο μάλλον επαφίεται στη Θεία πρόνοια. Όπως αναφέρει σε άλλο σημειο η επιστολή “αναισθησιολόγος συνόδευσε τραυματισμένο παιδί στο εφημερεύον παιδοχειρουργικό τμήμα της Θεσσαλονίκης και το νοσοκομείο μας έμεινε χωρίς αναισθησιολόγο για 3 ολόκληρες ώρες, ενώ στην Γυναικολογική κλινική νοσηλευόταν επίτοκος”…!!!!!

Γιατροί έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, ενώ υπάρχει και ενημέρωση της εισαγγελίας Βέροιας, δεδομένου ότι, λόγω της υποστελέχωσης και της “εκ των ενόντων” λειτουργίας,, ανά πάσα στιγμή υπάρχει κίνδυνος για οτιδήποτε…

περισσότερα στο verianet.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected