Κατηγορίες
Football League

Football League – Το report από τις νίκες Απόλλωνα, Καλλιθέας και Πανελευσινιακού

1364746Παναχαϊκή – Απόλλων Σμύρνης 0-2

Την έβδομή σερί του νίκη, πανηγύρισε ο Απόλλωνας που πέρασε νικηφόρα από την Πάτρα και το Παμπελοποννησιακό. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ ήταν αυτή η οποία μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και μόλις στο 3΄ έφτασε μια ανάσα από το να προηγηθεί στο σκορ, η εκτέλεση φάουλ όμως του Παρπέξ σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Στρέζου. Αυτό το οποίο δεν κατάφερε σε εκείνο το χρονικό σημείο του αγώνα η «Ελαφρά Ταξιαρχία», το πέτυχε στο 31΄ με το πλασέ του Βάντερσον. Νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα στο 23΄ο Σαμπατάκος βρέθηκε μόνος του με τον Ταϊρη ωστόσο από πλεονεκτική θέση αστόχησε, με συνέπεια το υπάρχον αποτέλεσμα να μείνει ως έχει μέχρι την λήξη του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δραστήρια στο ματς όπως και στο πρώτο μέρος, επιζητώντας ένα γκολ ακόμα προκειμένου να αποκτήσουν μαξιλαράκι ασφαλείας σ΄ότι είχε να κάνει με το σκορ, κάτι το οποίο κι έγινε στο 77΄ όταν και πάλι ο Βάντερσον ξανά με πλασέ νίκησε τον Στρέζο για να κάνει το 0-2. Το συγκρότημα του Δημήτρη Σπανού μετά από την εξέλιξη αυτή προσπάθησε να φτάσει στην επίτευξη ενός τέρματος το οποίο θα το έβαζε και πάλι στο παιχνίδι, η εκτέλεση φάουλ όμως του Χούσα στο 92΄ σταμάτησε στο δοκάρι του Ταϊρη με συνέπεια το σκορ να μείνει ως έχει μέχρι την λήξη του αγώνα.

Συνθέσεις

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δημήτρης Σπανός): Στρέζος (90’+1′ Βορύλλας), Ασίγκμπα, Χούσα, Κάργας, Γ. Λαμπρόπουλος, Τρίγκας, Μουκίδης, Μητρόπουλος, Σαμπατάκος, Χαρτσιάς, Πέδρο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Ταΐρης, Πάνος, Βαλεριάνος, Δεληζήσης, Κύργιας, Παρπέξ (64′ Λαγός), Φατιόν, Κονέ (86′ Συμελίδης), Φαρινόλα, Βάντερσον, Κρητικός (57′ Ψιάνος).

πηγή

e2a160b6314f8a7d8c949f9bd5d95948_LΚαλλιθέα – Ολυμπιακός Βόλου 1-0

Την πέμπτη ήττα του στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ γνώρισε ο Ολυμπιακός Βόλου από την Καλλιθέα.

Οι ερυθρόλευκοι βγήκαν ηττημένοι από την μονομαχία στο Ελ Πάσο για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος.  Μία ήττα που ήρθε μετά από κακή εμφάνιση, με τους παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου να παρουσιάζονται κατώτεροι των προσδοκιών αλλά και των απαιτήσεων του αγώνα.  Ένας Ολυμπιακός που δεν κατάφερε να προβληματίσει την άμυνα της Καλλιθέας. Κι αν στην άμυνα έδειχνε να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα  ήρθε στο 84 ο Φράγκος με ένα φοβερό γκολ, με “ψαλιδκάκι” για να πετύχει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός Βόλου παρατάχθηκε χωρίς τον τραυματία Διαμαντόπουλο και με απώλειες παικτών που δεν αναμένεται να επιστρέψουν όπως οι Λεόν και Καραμνλής. Οι Βολιώτες έψαχναν ένα θετικό αποτέλεσμα που θα διατηρούσε την ελπίδα για την κορυφή ζωντανή, αλλά μετά από μια τέτοια εμφάνιση και την ήττα ο προβληματισμός πλέον είναι έντονος όχι μόνο για τα αγωνιστικά αλλά και για τα οικονομικά θέματα της ομάδας. Με υπηρεσιακό προπονητή τον Λουκά Καραδήμο συνεχίζει η Καλλιθέα στο πρωτάθλημα μετά την φυγή του Νίκου Παντέλη. Περίπου 300 φίλαθλοι βρέθηκαν στο γήπεδο “Γρ. Λαμπράκης”, της Καλλιθέας για να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι που διεξήχθη υπό πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

Χωρίς κάποια αξιόλογη φάση στο ξεκίνημα του παιχνιδιού με την Καλλιθέα να έχει μια επιθετική δραστηριότητα χωρίς όμως να απειλήσει την εστία του Στρατηλάτη.  Στο 15ο λεπτό ένα αρκετά καλό σουτ του Μασένα ο Στρατηλάτης δεν ανησύχησε η μπάλα πέρασε άουτ. Ελαφρά υπεροχή στο παιχνίδι από τους γηπεδούχους που έφταναν μέχρι την μεγάλη περιοχή του Στρατηλάτη αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να πετύχουν κάποιο γκολ.

Στο 28′  καλή προσπάθεια από τον Ντεπέτρις ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να δώσει στον Γουόρντεν που κινούνταν προς τη περιοχή της Καλλιθέας. Αν η μπαλιά περνούσε ο Ολυμπιακός Β. ο Γουόρντεν θα βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση. Στο 32΄κεφαλιά του Μασένα ύστερα από σέντρα που έγινε από πλάγια η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από τα δοκάρια της εστίας του Στρατηλάτη. Το συγκρότημα του Σούλη Παπαδόπουλου με την αγωνιστική του συμπεριφορά φάνηκε να  θέλει κατά κύριο λόγο να κρατήσει το μηδέν μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο αρκετά ήταν τα δυνατά μαρκαρίσματα αλλά και τα νεύρα μεταξύ των παικτών των δυο ομάδων. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου 45λεπτου ο Στρατηλάτης έδιωξε με γροθιές μετά από απευθείας εκτέλεση κόρνερ…

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε. Η Καλλιθέα συνέχιζε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αν και κατά διαστήματα ο Ολυμπιακός προσπάθησε να γίνει απειλητικός. Χωρίς καλό ρυθμό και χωρίς φάσεις ωστόσο το παιχνίδι μπροστά στις δυο εστίες.

Η φάση που έκρινε το παιχνίδι έγινε στο 84ο λεπτό. Ο Φράγκος, μετά από εκτέλεση κόρνερ με “ψαλιδάκι” έστειλε την  μπάλα στην εστία του Στρατηλάτη  για το 1-0 για την Καλλιθέα. Είχε προηγηθεί στο 83′ η εντυπωσιακή απόκρουση του Στρατηλάτη στο δυνατό σουτ του Φράγκου διώχνοντας σε κόρνερ από το οποίο το μετέπειτα το 1-0.  Καμία ουσιαστική αντίδραση από πλευράς Ολυμπιακού Βόλου στην συνέχεια του αγώνα και μέχρι το φινάλε που βρήκε την Καλλιθέα νικήτρια με 1-0. Στον Ολυμπιακό Βόλου ωστόσο διαμαρτύρονται για μια φάση – πέναλτι – πάνω στον Γουόρντεν (ανατροπή) που θα μπορούσε αν υποδείκνυε ο διαιτητής να αφήσει την Καλλιθέα με 10 παίκτες με το παιχνίδι να έχει από κει και πέρα ίσως διαφορετική τροπή…

Συνθέσεις

Καλλιθέα: Κατσούλης, Νόνης, Φερέϊρα , Παγώνης, Λεβέντης Τεγούση, Μπέλης, Μασένα, (62′ Τσίπρας) Αρναρέλης, Μπόυζας (59′ Φράγκος), Γκίνης (65′  Σταύρου)

Ολυμπιακός Βόλου: Στρατηλάτης, Καρράς, Γκουγκούδης (52΄Νικολιάς), Μπουτζίκος, Αρβανίτης, Ντάσιος, Τσιάρας ( 79′ Κυζιρίδης), Νάστος,(87′ Αλαμάνης) Φερνάντες, Ντεπέτρις, Γουόρντεν

*magnesiasports.gr

NIKOLIAS_ME_XANIA

Πανελευσινιακός – Χανιά  3-1

Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε ο Α.Ο.Χανιά στην Ελευσίνα. Προηγήθηκε 1-0 του Πανελευσινιακού στο 57, αλλά στο επόμενο μισάωρο δέχτηκε τρία τέρματα, με συνέπεια να ηττηθεί με 3-1!

Απίστευτη κατάρρευση για τον Α.Ο.Χανιά στην Ελευσίνα. Οι “μπλε” προηγήθηκαν στο 57′ με τον Γκέσιο και μέσα σε ένα ημίωρο δέχτηκαν τρία γκολ από τον ουραγό Πανελευσινιακό με συνέπεια να ηττηθούν με 3-1.  Πλέον, ο ΑΟΧ μένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα για έναν ολόκληρο μήνα, αφού κέρδισε στις 24/11 την Καρδίτσα εντός με 2-0.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Μετά από ένα “άγονο” πρώτο ημίχρονο, όπου ο ΑΟΧ ήταν “φλύαρος” αλλά δεν δημιούργησε την κλασσική ευκαιρία, στην επανάληψη το συγκρότημα του Γιώργου Λυρώνη ξεκίνησε ιδανικά, με γκολ στο 57′, από τον Γκέσιο. Μάλιστα, ο ίδιος παίκτης, 4 λεπτά αργότερα είχε την ευκαιρία να “κλειδώσει” την νίκη, αλλά ο Μανιάτης κράτησε ζωντανούς τους γηπεδούχους.

Από το σημείο εκείνο και μετά μετά, ο ΑΟΧ, ως άλλος “Δρ Τζέκιλ και Mr Χάιντ” μεταμορφώθηκε προς το χειρότερο! Στο 64′ ο Πλαβούκος έκανε το 1-1 και στο 85′ οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα 2-1, με τον Κορνελάτο να αξιοποιεί το τραγικό λάθος των Χατζηλιάδη και Μπλάζιτς!. Το 3-1 στο 87′ από τον Τσολακίδη απλώς επιβεβαίωσε την πλήρη κατάρρευση του ΑΟΧ

ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ

6’ Σουτ του Πλαβούκου, μπλοκάρει σταθερά ο Μπλάζιτς

12’ Σουτ από μεγάλη απόσταση του Σαϊνέ, άουτ η μπάλα

13’ Ο Σαϊνέ στρώνει στον Ρίκα που πλασάρει και απομακρύνει ο Μανιάτης

19’ Σουτ του Γιαννιτσάνη από πλάγια θέση, άουτ η μπάλα

42’ Φάουλ του Μασάδο, κεφαλιά του Τσούτση άουτ η μπάλα.

43’ Πρώτη κεφαλιά του Πλαβούκου, δεύτερη του Πούρνου, πάνω από το δοκάρι του Μπλάζιτς η μπάλα.

53’ Φάουλ Μασάδο κεφαλιά Καρτσαμπά λίγο άουτ η μπάλα.

57’ ΓΚΟΛ ΑΟΧ! Από φάουλ του Μασάδο, ο Γκέσιος με κεφαλιά κάνει το 0-1 για τον ΑΟΧ!

60’ Σουτ του Γκέσιου μέσα στην περιοχή, διώχνει εντυπωσιακά ο Μανιάτης και γλυτώνει ο Πανελευσινιακός από το 0-2…

64’ ΓΚΟΛ ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ! Ωραία κίνηση και σουτ του Πλαβούκου η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα του ΑΟΧ και 1-1!

82’ Σουτ του Γκέσιου, αποκρούει ο Μανιάτης

85’ ΓΚΟΛ ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΥ! Ασυνεννοησία Χατζηλιάδη με Μπλάζιτς, ο Κορνελάτος σκοράρει και κάνει το 2-1!

87’ ΓΚΟΛ ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΥ! Αντεπίθεση για τον Πανελευσινιακό, ο Τσολακίδης μπαίνει στην περιοχή του ΑΟΧ και πλασάρει ιδανικά τον Μπλάζιτς για το 3-1

Συνθέσεις

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θ.Δημόπουλος): Μανιάτης, Παληγεώργος, Κακαράς, Τσίγκρος, Γιαννιτσάνης (56’ Γκεμίσης), Ανδρίκος, Πλαβούκος, Μποτωνάκης (69’ Κορνελάτος), Λίτσος, Πούρνος (51’ Τσολακίδης), Κασνέτση

Α.Ο.ΧΑΝΙΑ (Γ.Λυρώνης): Μπλάζιτς, Καρτσαμπάς, Γκέσιος, Χατζηλιάδης, Διαμαντόπουλος, Δεινόπαπας (69’ Ν.Νύκταρης), Ρίκκα (84’ Σταματής), Μπριλάκης, Μασάδο, Τσούτσης, Σαϊνέ

*athlitiko.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected