Κατηγορίες
Διάφορα

Τι περιλαμβάνει το 6μηνο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 26.000 ανέργους

oaedΣτα σκαριά είναι νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που θα απευθύνεται σε 26.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών, με εγγυημένη απασχόληση έξι μηνών σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα.

Πρόκειται για το αναθεωρημένο πρόγραμμα επιταγής κατάρτισης και απασχόλησης, voucher 29-64 ετών, συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε ανακληθεί τον περασμένο Μάιο, λόγω ανεπαρκούς και μεροληπτικού σχεδιασμού.

Η πρόσκληση του προγράμματος αναμένεται να εκδοθεί στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές του Φεβρουαρίου του 2016.

Το πρόγραμμα που ανασχεδιάστηκε από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, κα. Ράνια Αντωνοπούλου διατηρεί τον ίδιο προϋπολογισμό, αλλά απευθύνεται πλέον σε 26.000 άνεργους και όχι σε 16.000, όπως προβλεπόταν αρχικώς.

Με βάση το νέο πλαίσιο, όλοι οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν υψηλότερες αποδοχές και θα τους παρέχεται εγγυημένη απασχόληση για έξι μήνες, σε αντίθεση με τον αρχικό σχεδιασμό του προγράμματος που περιλάμβανε εγγυημένη απασχόληση μόνον για το ένα τέταρτο των ωφελουμένων.

Η ορθολογικότερη αναμόρφωση του προγράμματος επιτεύχθηκε γιατί η ηγεσία του υπουργείου βελτίωσε προς όφελος των ανέργων την αναλογία της κατανομής των κονδυλίων, σύμφωνα με συνεργάτες της κας. Αντωνοπούλου.

 

περισσότερα στα dikaiologitika.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected