Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Η συγκλονιστική ιστορία του 11χρονου φίλου της Λίβερπουλ που έφυγε από τη ζωή… (photos)

KENTROΗ καρδιά του 11χρονου Owen McVeigh που χτυπούσε μόνο για τη Λίβερπουλ έπαψε να χτυπάει καθώς έχασε τη μάχη με την λευχαιμία. Οι φίλοι της Λίβερπουλ όμως βρήκαν έναν ξεχωριστό τρόπο για να τον τιμήσουν. Διαβάστε μία συγκινητική ιστορία. 

Ο Owen McVeigh δεν ήταν ένας ακόμα μικρός οπαδός της Λίβερπουλ αλλά ένας ξεχωριστός Liverpudlian. Από την ηλικία μόλις των πέντε ετών είχε εισιτήριο διαρκείας για το “Anfield” και παρακολουθούσε όλους τους εντός έδρας αγώνες της αγαπημένης του ομάδας μαζί με τον πατέρα του Μαρκ, ενώ μαζί ταξίδευαν τα τελευταία χρόνια για να στηρίξουν τους “κόκκινους” και σε όλες τις αγωνιστικές εξορμήσεις τους.

Όλα αυτά μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο, όπου τελικά ο μικρός Owen από το West Derby δεν άντεξε άλλο και έχασε την άνιση μάχη με την λευχαιμία, με τους ανθρώπους της Λίβερπουλ να βρίσκουν πάντως τον τρόπο για να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη του.

Αυτό θα γίνει μέσω μίας σημαίας που θα κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή της στον δεύτερο ημιτελικό League Cup με τη Στόουκ το βράδυ της Τρίτης (26/1): σε αυτήν απεικονίζεται ένα αγόρι που φοράει τη φανέλα της Λίβερπουλ με το όνομα “McVeigh” στην πλάτη το οποίο κρατιέται χέρι-χέρι με μία μαύρη ανδρική σιλουέτα, με την εικόνα να συνοδεύεται από τη φράση “It’s off to the match we go” (σ.σ. οι στίχοι αποτελούν κομμάτι διάσημου συνθήματος που τραγουδούν οι φίλοι της Λίβερπουλ).

Την πρωτοβουλία για την κατασκευή του πανό ανέλαβε το γκρουπ οπαδών των “κόκκινων” με την ονομασία “Spion Kop 1906”, με τον Μαρκ να συγκινεί άπαντες αποχαιρετώντας τον αδικοχαμένο γιο του μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του “Spion Kop 1906” στο Facebook:

“Έφερνα τον Owen στο γήπεδο για να κατανοήσει τις παραδόσεις και τις αξίες του σπουδαίου συλλόγου μας και ήταν τόσο υπερήφανος που ήταν Liverpudlian. Οι καλύτερες στιγμές που μοιραστήκαμε μαζί ήταν στους αγώνες και ειδικά στους εκτός έδρας. 

Απόλαυσα κάθε στιγμή των αγώνων με τον καλύτερο φίλο μου, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα περνούσαμε φανταστικά μαζί και όλες αυτές είναι αναμνήσεις που θα κρατώ μέσα μου για πάντα.

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πέρσυ, εγώ και ο Owen ταξιδέψαμε στο Selhust Park για το ματς με την Κρίσταλ Πάλας στο FA Cup και στον τέλος του αγώνα ο Μάρτιν Σκρτελ έδωσε στον Owen μία φανέλα του. 

Ο Owen ήταν τόσο χαρούμενος που η φωτογραφία του ήταν  παντού στο Twitter και στο Facebook και η εφημερίδα “Liverpool Echo” έφτιαξε την ιστορία του. Το λάτρευε, ήταν σαν ένας μίνι σελέμπριτι σε όλους τους αγώνες. Ήταν πολύ υπερήφανος.

Όταν ο Owen απεβίωσε ο Μάρτιν (Σκρτελ) μας έστειλε ένα αξιαγάπητο γράμμα. Όταν παίζαμε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πλησίασα τα μέλη του “Spion Kop 1906” και τους είπα ότι θα ήθελα να κάνω κάτι για τον Owen μέσω ενός πανό. 

Η απάντηση που πήρα ήταν φανταστική, τρελάθηκα εντελώς με αυτό που σκέφτηκαν να κάνουν. Αυτοί είναι άνθρωποι που αφιερώνουν χρόνο από τη ζωή τους για να κάνουν τις εξέδρες του Anfield μία θάλασσα από σημαίες και πανό.

Μέσω δωρεών που διοργανώνουν, συγκεντρώνουν χρήματα και έτσι φτιάχνουν τις σημαίες που βλέπουμε. Ποτέ δεν θα μπορέσω να τους ευχαριστήσω όσο θα ήθελα για αυτό που κάνουν για τον Owen και την οικογένειά του. Για μένα συγκεκριμένα θα είναι τεράστια τιμή που θα τον βλέπω σε κάθε παιχνίδι της Λίβερπουλ μέσα από αυτή τη σημαία”. 

Σημειώνεται πως ο Owen πήγε στο λύκειο “Cardinal Heenan” στο West Derby, το παλιό σχολείο του Στίβεν Τζέραρντ, ενώ η οικογένεια McVeigh σχεδιάζει τη δημιουργία ενός ιδρύματος που θα φέρει το όνομά του που θα συγκεντρώνει χρήματα για να διαθέτει για τη βοήθεια παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected