Κατηγορίες
Basket

Α1 Μπάσκετ – Σπουδαία παιχνίδια για τη 17η αγωνιστική, ξεχωρίζει το ματς στο ΣΕΦ

1172315Το μεγάλο παιχνίδι στο ΣΕΦ, όπου ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ (8/2, 18:30) ξεχωρίζει την 17η αγωνιστική της Basket League. Μεγάλες αναμετρήσεις σε όλα τα παρκέ.

Το παιχνίδι της Δευτέρας στο Φάληρο είναι αυτό που ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής της Basket League. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ με σκοπό να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την πολύ μεγάλη ευρωπαϊκή τους νίκη κόντρα στην Κίμκι καλούνται, να πάρουν κάποιες ανάσες, να αφήσουν πίσω τους αυτό το αποτέλεσμα και να προετοιμαστούν για το μεγάλο παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ μετά το άτυχο αποτέλεσμα στο τοπικό ντέρμπι την προηγούμενη αγωνιστική, έκανε μια τεράστια νίκη στην Ισπανία κόντρα στην Βαλένθια, και με καλή ψυχολογία θα ταξιδέψει στην Αθήνα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» λογικά δεν μπορεί να υπολογίζει τον Κώστα Βασιλειάδη, που δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τις ενοχλήσεις στο πέλμα, ενώ ούτε ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης δεν κατάφερε να προπονηθεί στην τελευταία προπόνηση, αφού έχει ενοχλήσεις στο γόνατο.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής ανοίγει με την αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ όπου η ΑΕΚ υποδέχεται τον Κόροιβο (6/2, 16:30). Η ΑΕΚ μετά την δύσκολη νίκη της κόντρα στα Τρίκαλα την προηγούμενη αγωνιστική επιστρέφει «σπίτι» της και υποδέχεται τον Κόροιβο. Οι αναμετρήσεις των δύο ομάδων μπορεί να μην έχουν ιστορία, αλλά στα δυόμιση χρόνια που βρίσκονται αντιμέτωπες έχουν δημιουργήσει ένα υπόβαθρο το οποίο μάλιστα ευνοεί τον Κόροιβο, όπως εξιστορεί ο Βασίλης Σκουντής.

Τα παιχνίδια που ξεκινούν στις 17:00 ανοίγει η αναμέτρηση του Ρεθύμνου με τον Αρκαδικό. Για την Κρητική ομάδα οι αναμετρήσεις στην έδρα της φαντάζουν σαν τελικοί, αφού δεν υπάρχει πλέον το περιθώριο για απώλειες. Ο Αρκαδικός, μετά την βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό και με νέο απόκτημα τον Κάμερον Τζόουνς, ταξιδεύει στην Κρήτη με μοναδικό σκοπό την νίκη που θα του δώσει βαθμολογική ανάσα.

Την ίδια ώρα ο Άρης, μετά την ευρωπαϊκή ήττα από την Νεπτούνας, επιστρέφει στις εγχώριες υποχρεώσεις του υποδεχόμενος το ανεβασμένο, μετά την νίκη με την Κηφισιά, Λαύριο.

Στις 17:00 διεξάγονται άλλες δύο αναμετρήσεις που κλείνουν τα παιχνίδια του Σαββάτου.

Ο Απόλλων Πάτρας θα φιλοξενήσει την Καβάλα και η Κηφισιά υποδέχεται τα Τρίκαλα.

Ο Απόλλων Πάτρας ανακοίνωσε μέσα στην εβδομάδα τον Άντερσον, που αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, και μετά την ήττα από τον Κολοσσό την προηγούμενη αγωνιστική θέλει την νίκη κόντρα στην Καβάλα.

Η ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου, ταξιδεύει στην Πάτρα μετά το σπουδαίο διπλό κόντρα στον Κόροιβο, και θέλει άλλο ένα ακόμα διπλό στην «μάχη» που δίνει για την σωτηρία.

Από την άλλη η Κηφισιά, απέκτησε τον Μάρσαλ, και θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα κόντρα στα Τρίκαλα.

Η ομάδα του Φλεβαράκη θέλει να κρατήσει τα θετικά από τον αγώνα με την ΑΕΚ και να κάνει μια καλή εμφάνιση για να πάρει ένα μεγάλο διπλό.

Την Κυριακή ο Κολοσσός φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό (7/2, 16:00). Μετά την μεγάλη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Απόλλωνα, ο Κολοσσός υποδέχεται τον ανεβασμένο Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» προέρχονται από μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη κόντρα στην Τσεντεβίτα και ταξιδεύουν στην Ρόδο με σκοπό να συνεχίσουν τις νίκες. Η ομάδα του Κολοσσού αναμένεται να βραβεύσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη για την πολυετή προσφορά του στον αθλητισμό.

Το πρόγραμμα κλείνει την Δευτέρα με τον παιχνίδι στο ΣΕΦ του πρωτοπόρου Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 17ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 6/2

16:30 ΑΕΚ – Κόροιβος (Otesport 4)

17:00 Απόλλων Πάτρας – Καβάλα (Novasports 2)

17:00 Κηφισιά – Τρίκαλα (Novasports 2)

17:00 Άρης – Λαύριο (Novasports2)

17:00 Ρέθυμνο – Αρκαδικός (Novasports2)

Kυριακή 7/2

16:00 Κολοσσός – Παναθηναϊκός (Novasports3)

Δευτέρα 8/2

18:30 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (Οtesport 4)

Δείτε την βαθμολογία ΕΔΩ

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected