Κατηγορίες
Αθλήματα

Συνεχίζονται τα ρεκόρ από τους αθλητές μας, σειρά είχε ο Φιλιππίδης!

filippidis_alma

Σε τροχιά διακρίσεων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Πόρτλαντ είναι οι άλτες μας και ειδικότερα οι επικοντιστές μας οι οποίοι αγώνα τον αγώνα ανεβαίνουν όλο και ψηλότερα.

Μετά το πανελλήνιο ρεκόρ της Κατερίνας Στεφανίδη στη Νέα Υόρκη με 4.90μ, σήμερα ο Κώστας Φιλιππίδης στο μίτινγκ επί κοντώ στο Κλερμόν της Γαλλίας πέταξε πάνω από τα 5.84μ πετυχαίνοντας την καλύτερη φετινή του επίδοση, πήρε την τρίτη θέση στο μίτινγκ και έγινε ο τέταρτος επικοντιστής στον κόσμο για το 2016.  Παράλληλα ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού, το οποίο ήταν 5,83 μ. και ανήκε στον ίδιο απο 31/1/2013.

Στο κορυφαίο μίτινγκ επί κοντώ στον κόσμο που διοργανώνει ο Λαβιλενί με τον Σεργκέι Μπούμπκα, την πρώτη θέση πήρε ο Λαβιλενί με 6.02 και προσπάθειες στα 6.17μ για παγκόσμιο ρεκόρ και την δεύτερη ο Μπαρμπέρ με 5.91μ.

Δεύτερη η Κυριακοπούλου

Στο ίδιο μίτινγκ η Νικόλ Κυριακοπούλου πέρασε τα 4.71μ επιβεβαιώνοντας την σταθερή της κατάσταση στα… υψηλά και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον αγώνα.

Νικήτρια ήταν η Μούρερ με την ίδια επίδοση που το ξεπέρασε με την δεύτερη προσπάθεια ενώ η ελληνίδα πρωταθλήτρια με την τρίτη.

Οι επικοντιστές μας λοιπόν βρίσκονται σε τροχιά παγκοσμίου πρωταθλήματος και με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις τους αφήνουν υποσχέσεις για διακρίσεις.

Να σημειώσουμε, μιας και ο λόγος για τα άλματα, η Βούλα Παπαχρήστου πέτυχε χθες στο πρωτάθλημα Ρουμανίας στο Βουκουρέστι την καλύτερη φετινή της επίδοση στο τριπλούν με 14.21 που την φέρνει στην 3η θέση παγκοσμίως στο αγώνισμα και πιο κοντά στο Πόρτλαντ (όριο 14.30) ενώ σήμερα η Λίλη Αλεξούλη στο μήκος 6.33μ.

Στο εθνικό πρωτάθλημα της Ρουμανίας αγωνίστηκε και η Ελισάβετ Πεσιρίδου, όπου πέτυχε 8.31 στα 60 μ. εμπ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected