Ποδόσφαιρο Κόσμος

Από το χέρι την πήρε ο Σουάρες και έδωσε τον 24ο τίτλο στη Μπάρτσα! (vid)

hd-luis-suarez-barcelona-granada_dtbmvhdyf3k71dz0u2bbh196jΟ Λουίς Σουάρες «δάγκωσε» τρεις φορές, πήρε σπίτι του το «Χρυσό παπούτσι» και με το 0-3 επί της Γρανάδα προσέφερε στην Μπαρτσελόνα το 24ο πρωτάθλημα στην ιστορία της.

Έχει το know how στο πως σηκώνονται οι κούπες. Την τελευταία 12ετία έχει κατακτήσει 8 πρωταθλήματα και δίκαια μπορεί να χαρακτηριστεί μέχρι στιγμής η ομάδα του αιώνα στην Ισπανία.

Μετά από τις τρεις απανωτές ήττες από Ρεάλ Σοσιεδάδ, Ατλέτικό Μαδρίτης και Βαλένθια που ναρκοθέτησαν την σεζόν της, η Μπαρτσελόνα ανασυντάχθηκε, σοβαρεύτηκε και με ένα φίνις πέντε σερί νικών (με τέρματα 24-0) κατέκτησε το 24ο πρωτάθλημα της ιστορίας της!

Τα προηγούμενα είχαν λίγο έως πολύ την σφραγίδα του Λιονέλ Μέσι. Ετούτο φέρει ξεκάθαρη την υπογραφή του Λουίς Σουάρες, του παίκτη που κατακτά για φέτος το Χρυσό παπούτσι και παραλίγο να κάνει το ακατόρθωτο. Να είναι πρώτος σκόρερ και πρώτος σε ασίστ στην Primera Division την ίδια χρονιά! Ο Ουρουγουανός killer με τρία ακόμα γκολ στο «Κάρμενες» ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο 0-3 επί της Γρανάδα, που έδωσε στους Καταλανούς τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο τους.

Από την στιγμή που η Μπαρτσελόνα μπήκε αποφασισμένη στο γήπεδο, η αδιάφορη και σωσμένη Γρανάδα δεν είχε καμία τύχη. Από το πρώτο τέταρτο η πίεση ήταν ασφυκτική με τον Αντρές να λέει όχι σε απόπειρες από Πικέ, Μέσι και Νεϊμάρ. Ωστόσο, το γκολ «ψηνόταν» και ήρθε στο 22ο λεπτό. Ο Νεϊμάρ με κάθετη μπαλιά τρύπησε την άμυνα, ο Τζόρντι Άλμπα έσωσε ασίστ πάρε-βάλε στον Λουίς Σουάρες και εκείνος πέτυχε πιθανώς το πιο εύκολο γκολ του μέσα στην σεζόν!

Όσο απλά ήρθε το πρώτο γκολ, έτσι ήρθε και το δεύτερο. Απλώς αυτή τη φορά οι κορυφές του τριγώνου ήταν διαφορετικά πρόσωπα. Ο Μασκεράνο σημάδεψε το τρέξιμο του Ντάνι Άλβες, εκείνος σέντραρε πριν η μπάλα βγει και ο Λουίς Σουάρες με κεφαλιά πρόλαβε την έξοδο του Αντρές (38’, 0-2) για το 39ο γκολ του στην Primera Division και 57ο στην σεζόν!

Τα πάντα ουσιαστικά είχαν τελειώσει εκεί. Η Μπαρτσελόνα με συνετό passing game έπαιξε τέλεια με το ρολόι, περιμένοντας το τελευταίο σφύριγμα. Ο Αντρές είπε «όχι» σε εκτέλεση φάουλ του Μέσι (55’) και σε τετ-α-τετ του Νεϊμάρ (61’), με την ομάδα του Λουίς Ενρίκε να «τρώει» τέλεια τον χρόνο δίχως να απειληθεί από την Γρανάδα. Τρία λεπτά πριν το τέλος οι Καταλανοί τρύπησαν ακόμα μία φορά την άμυνα της Γρανάδα, ο Νεϊμάρ ήταν γενναιόδωρος και ο Λουίς Σουάρες σε κενή εστία έκανε το 0-3 και… σαραντάρισε τα γκολ του στο πρωτάθλημα!

Το 0-3 χάρισε στην Μπαρτσελόνα το 24ο πρωτάθλημα στην ιστορία της, μα η χρονιά δεν έχει τελειώσει. Οι Καταλανοί περιμένουν πως και πως τον τελικό κυπέλλου με την Σεβίλλη για να τελειώσουν την σεζόν με ένα ακόμα νταμπλ, σφραγίζοντας την εγχώρια κυριαρχία τους, που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης τα τελευταία χρόνια…

δείτε βίντεο με τα γκολ στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected