Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Χαλαρά στους “4” η Αργεντινή! (vid)

ClRwJL6UsAAoB6XΠανηγυρικά πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του επετειακού Κόπα Αμέρικα η Αργεντινή.

Η «αλμπισελέστε» με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ιγκουαΐν και Μέσι κέρδισε με 4-1 τη Βενεζουέλα τα ξημερώματα της Κυριακής (19/6) και εξασφάλισε το εισιτήριό της για τους «4», όπου θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ τα ξημερώματα της Τετάρτης (22/6).

Μόλις στο 8’ η Αργεντινή πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Μέσι, ο οποίος έφτασε τις 111 συμμετοχές με την εθνική, βρήκε από τα δεξιά τον Ιγκουαΐν και ο τελευταίος με προβολή από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0. Ο διεθνής άσος είκοσι λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Έκλεψε την μπάλα μετά το λάθος γύρισμα του Φιγκέρα στον Ερνάντεζ, πέρασε τον τερματοφύλακα και με πλασέ σημείωσε το 2-0.

Η Βενεζουέλα δεν τα παράτησε και στο 39’ έφτασε κοντά στο γκολ με την κεφαλιά του Ροντόν, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι, ενώ στο 44’ είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να σκοράρει. Ο Ρομέρο ανέτρεψε τον Μαρτίνεζ και ο διαιτητής υπέδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Σέιχας ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Ρομέρο μπλόκαρε εύκολα και το 2-0 έμεινε.

Στο 60’ ο Μέσι έγραψε ιστορία με το γκολ που πέτυχε. Ο άσος της Μπαρτσελόνα με σουτ έκανε το 3-0 και έφτασε τα 54 τέρματα με την Αργεντινή, πιάνοντας στην κορυφή της λίστας των σκόρερ τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα, που χρειάστηκε επίσης 11 χρόνια, αλλά 33 παιχνίδια λιγότερα για να φτάσει σε αυτή την επίδοση.

Η Βενεζουέλα κατάφερε τελικά να μειώσει σε 3-1 στο 70’ με τον Ροντόν να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, ωστόσο ένα λεπτό αργότερα με δημιουργό τον Μέσι και σκόρερ τον Λαμέλα η Αργεντινή διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Συνθέσεις

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Μερκάδο, Οταμέντι, Φούνες Μόρι, Ρόχο, Μαστσεράνο, Αουγκούστο Φερνάντες, Μπανέγκα (80’ Μπίλια), Μέσι, Γκαϊτάν (67’ Λαμέλα), Ιγκουαΐν (74’ Αγκουέρο)

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Ντανιέλ Ερνάντες, Αλεσάντερ Γκονσάλες, Άνχελ, Βισκαρόντο, Φέλτσερ, Ρινκόν (λ.τ. 85’ Βελάσκες), Φιγκέρα, Γκέρα, Σέιχας (54’ Ανιόρ), Χοσέφ Μαρτίνες (80’ Ντελ Βάγιε), Ροντόν.

https://www.youtube.com/watch?v=C85NicOe-no

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected