Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Τα…πήρε στο κρανίο ο Μουρίνιο για τις κριτικές και φιλοδώρησε με 4 τέρματα τη Λέστερ! (vid+tweet)

CtHwij0XYAATn6fΟ Ζοσέ Μουρίνιο φαίνεται δεν ξέχασε πως πέρυσι απολύθηκε από την Τσέλσι μετά από γκέλα απέναντι στην Λέστερ και από τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την περιποιήθηκε φέτος δεόντως (4-1).

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που πάντα τρώγεται κρύο. Η Λέστερ και ο Κλαούντιο Ρανιέρι έστειλαν πέρυσι στο ταμείο ανεργίας τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος απολύθηκε από την Τσέλσι μετά από ένα ματς απέναντι στις «αλεπούδε΅». Αφού πρώτα της πήρε το Community Shield στις αρχές Αυγούστου, ο «special one» έριξε στην Λέστερ και δεύτερο ράπισμα. Αυτή τη φορά πολύ πιο ηχηρό. Οι «κόκκινοι διάβολοι» για πρώτη φορά φέτος έκρυψαν την μπάλα στο πρώτο ημίχρονο και με το χορταστικό 4-1, έστειλαν μηνύματα σε όσους πρόλαβαν να την ξεγράψουν.

Όπως αναφέρει το SDNA, σε πρώτη ανάγνωση, ο Μουρίνιο άφησε εκτός ενδεκάδας τα… βαρίδια (Φελαϊνί, Ρούνεϊ, Κάρικ) που έκαναν την ομάδα του πιο αργή και περισσότερο προβλέψιμη. Σε δεύτερη ανάγνωση, το πρώτο γκολ που ήρθε με κεφαλιά του Σμόλινγκ κόντρα στην ροή του ματς (22’) έκανε την Λέστερ να καταρρεύσει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα!

Η Λέστερ έγινε η πρώτη πρωταθλήτρια της Premier League που την επόμενη σεζόν δέχθηκε σε κάποιοι αγώνα της τέσσερα γκολ από το πρώτο ημίχρονο. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε η μπασκετική ευστοχία των «κόκκινων διαβόλων» στα κόρνερ (τόσο, το 3-0 από τον Ράσφορντ στο 40ό λεπτό, όσο και το 4-0 από τον Πογκμπά δύο λεπτά αργότερα), όσο και ένας τέλειος συνδυασμός που κατέληξε σε υπέροχο βολέ του Μάτα (37’, 2-0). Το οξύμωρο της υπόθεσης; Το 4-0 του ημιχρόνου αδικούσε τους γηπεδούχους, που έχασαν κι άλλες ευκαιρίες με Ράσφορντ (25’), Ζλάταν (27’) για ακόμα περισσότερα γκολ!

Στο ημίχρονο ο Ρανιέρι ύψωσε λευκή σημαία, αποσύροντας Βάρντι και Μαχρέζ (έπεται το ματς της Τρίτης με την Πόρτο για το Champions League) και οι γηπεδούχοι τσίμπησαν. Κατέβασαν ταχύτητα και οι πονηρές «αλεπούδες» πήγαν να το εκμεταλλευτούν. Ο Ντεμάραϊ Γκρέι με ένα φανταστικό γκολ (59’ 4-1) που ήταν και το πρώτο του με την φανέλα της Λέστερ μείωσε σε 4-1, ενώ λίγα λεπτά αργότερα (68’) ο Κινγκ έχασε χρυσή ευκαιρία για να μειώσει σε 4-2 και να ξαναβάλει την Λέστερ στο παιχνίδι.

Η παύση πυρός που πιθανώς και να διέταξε ο Μουρίνιο δεν άλλαξε ως το τέλος με το 4-1 να πληγώνει ακόμα περισσότερο τους πρωταθλητές Αγγλίας που φέτος δεν έχουν το περσινό άστρο και να κολακεύει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που άφησε πίσω της μία άθλια εβδομάδα με τρεις σερί ήττες και μία αγχωτική πρόκριση στο Λιγκ Καπ επί της Νορθάμπτον.

δείτε βίντεο με τα γκολ ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected