Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΓΑΣ Ροδοχωρίου – ΑΕ Αλεξάνδρειας 1-1

14923008_10208549970290079_1764694259_o

Εξαιρετικό παιχνίδι στο Ροδοχώρι, ανάμεσα σε δύο ομάδες που πρωταγωνιστούν φέτος στο πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής της ΕΠΣ Ημαθίας.

Οι 300 περίπου θεατές που…παρατάχθηκαν κατά μήκος του στενού δρόμου βόρεια του γηπέδου, απόλαυσαν ένα πλούσιο σε φάσεις παιχνίδι, χωρίς όμως νικητή. Ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου κατάφερε να μη χάσει κόντρα σε μια ομολογουμένως πολύ ποιοτική ομάδα και αφετέρου να διατηρηθεί ψηλά στη βαθμολογία. Αντίθετα, η ομάδα του Κυριάκου Καρασαββίδη “σπατάλησε” ένα ημίχρονο και όταν έγειρε την πλάστιγγα προς τα καρέ του Κασαπίδη, εκεί βρήκε σθεναρή αντίσταση από την γνωστή, σφιχτή άμυνα των “κιτρινομπλέ”.

Ωστόσο, αμφότερες οι ομάδες θα μπορούσαν να χαμογελάσουν διάπλατα σήμερα, καθώς είχαν τις λεγόμενες κλασικές ευκαιρίες για περισσότερα του ενός γκολ. Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χρήστου Μπρέγκου (77′) αλλά και μια καλή ευκαιρία με τον Βούλγαρη λίγα λεπτά αργότερα.

Νωρίτερα όμως, οι “πράσινοι” ήταν αυτοί που απείλησαν σοβαρά, μία φορά με τον Λαμπριανίδη και δύο με τον Δημήτρη Καφέ.

Αναλύοντας λίγο περισσότερο το ματς, θα λέγαμε πως το 90λεπτο χωρίζεται σε δύο μέρη όσον αφορά την παρουσία των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Ο ΓΑΣ ήταν αυτός που μπήκε δυνατά από το πρώτο λεπτό, απειλώντας δύο φορές, αρχικά με τον Παπαδή που θέλησε να…μπει με τη μπάλα στα δίχτυα παρά την πίεση δύο και τριών αντιπάλων (6′) και στο κόρνερ που εκτελέστηκε από τον Κοτζαχρήστο, ο Τενεκετζή έπιασε την κεφαλιά που κατέληξε ελάχιστα άουτ.

14964066_10208549970370081_716074738_oΟι “πράσινοι” ήταν αρκετά χλωμοί στο πρώτο μέρος και δεν θύμισαν σε τίποτα την ομάδα που βρισκόταν μέχρι πρότινος στην κορυφή. Οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο και στο 19′ πήραν προβάδισμα, όταν ο Κοτζαχρήστος εκτέλεσε το φάουλ, ο Μπρέγκου έπιασε την πρώτη κεφαλιά – πάσα και ο Τενεκετζή που βρέθηκε στο ύψος της μικρής περιοχής επίσης με κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μυλωνά. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του έμπειρου αμυντικού στο πρωτάθλημα.

Στη μοναδική αξιόλογη στιγμή στο πρώτο μέρος (36′) για τους φιλοξενούμενος ήρθε και το γκολ. Ο Σαρηγιαννίδης εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα πήρε πορεία…ξυράφι προς την εστία και μέσα σε έναν όμιλο παικτών o Μπρέγκου άθελα του την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1.

Πέντε λεπτά αργότερα η ΑΕΑ είχε μια πανομοιότυπη φάση με του γκολ, η κεφαλιά όμως του Ξαγοράρη αυτή τη φορά αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Κασαπίδη.

Στο δεύτερο μέρος είχαμε αλλαγή ρόλων. Η ομάδα του Κυριάκου Καρασαββίδη βγήκε αποφασισμένη να πετύχει την ανατροπή, με αποτέλεσμα να πάρει τα ηνία του αγώνα και να περιορίσει τους γηπεδούχους στο μισό γήπεδο, κυρίως όμως μετά το 70ο λεπτό όταν και σημειώθηκαν τρεις καλές στιγμές για τους φιλοξενούμενους. Αρχικά το σουτ του Λαμπριανίδη κατέληξε λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι, η κεφαλιά του Καφέ αποκρούστηκε προ της γραμμής από τους αμυντικούς και το σουτ του ίδιου παίκτη λίγο πριν το φινάλε, απέκρουσε ο Κασαπίδης παρά το γεγονός πως η μπάλα άλλαξε πορεία μετά από κόντρα.

Στο διάστημα αυτό, ο ΓΑΣ θα μπορούσε να πετύχει δεύτερο τέρμα όταν ο Μπρέγκου σημάδεψε το δοκάρι του Μυλωνά από τα 40 μέτρα (εκτέλεση φάουλ στο 77′) αλλά και στην τεχνική κεφαλιά του Βούλγαρη από το ύψος του πέναλτι, που προσπάθησε να “κρεμάσει” τον Μυλωνά, ο οποίος όμως έκανε γρήγορα βήματα πίσω και μπλόκαρε τη μπάλα.

Το τελικό σφύριγμα του ρέφερι της συνάντησης, βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες και την ερχόμενη εβδομάδα ακολουθεί ένα ακόμη ντέρμπι για τους γηπεδούχους (μεταβαίνουν στην Επισκοπή) και εντός έδρας ματς για τους “πράσινους” κόντρα στη γειτονική Δόξα Λιανοβεργίου.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μελτζανίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Νατσιούρα και Νησελίτη

Συνθέσεις

ΓΑΣ Ροδοχωρίου : Κασαπίδης, Κοτζαχρήστος, Τσίπης, Τενεκετζή, Τάσο, Ρίσσου, Θεοδοσιάδης (78′ Φρέντι), Μωυσίδης, Παπαδής (86′ Πέτγαζλης), Μπρέγκου, Βούλγαρης (83′ Κακούδης).

ΑΕ Αλεξάνδρειας : Μυλωνάς, Ιορδανόπουλος, Αναστάσης (84′ Λαμπριανίδης), Σαρηγιαννίδης, Πέικος, Αβραμόπουλος, Σαμαράς (23′ λ.τ., Λίτσι), Ξαγοράρης, Κούκλας, Πιπιλιάρης, Καφές

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected