Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Την …αγάπησε την κορυφή και δεν την αφήνει! (vids)

Cz4_8TsWEAA7WStΗ Λειψία επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας εύκολα της Χέρτα (2-0) και έμεινε στην κορυφή… χωρίς συγκάτοικο, δεδομένου ότι η Μπάγερν Μονάχου αντιμετωπίζει αύριο (18/12) την Ντάρμσταντ. Εντός έδρας ισοπαλία (1-1) για τη Σάλκε απέναντι στην Φράιμπουργκ.

Η Red Bull Arena ήταν (ξανά) sold out. Για έκτη φορά στην τρέχουσα σεζόν! Όπως αναφέρει το SDNA, οι φίλοι της Λειψίας γέμισαν ασφυκτικά το γήπεδο για το παιχνίδι με τη Χέρτα και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας τους «αποζημίωσαν». Μία εβδομάδα μετά την ήττα – σοκ από την Ίνγκολσταντ, οι νεοφώτιστοι επέστρεψαν στις καλές εμφανίσεις, πήραν εύκολα τη νίκη απέναντι στην ομάδα του Βερολίνου (2-0) και έμειναν μόνοι στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Τίμο Βέρνερ άνοιξε το σκορ για τη Λειψία στο 40′ και ο 24χρονος αμυντικός Βίλι Όρμπαν με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 62′.

«Γκέλα» για τη Σάλκε

Η Σάλκε ήταν ανώτερη από την Φράιμπουργκ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με την αντίπαλό της. Οι «μπλε» ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο στο πρώτο μέρος, έδειχναν πιο απειλητικοί, αλλά η Φράιμπουργκ κατάφερε σε μία από τις ελάχιστες επισκέψεις της στην περιοχή του Φάρμαν να φτάσει κοντά στο γκολ με τον Νίντερλεχνερ. Ό,τι δεν κατάφερε στο ο 26χρονος επιθετικός στο 18, όμως, το πέτυχε στο 64′ ανοίγοντας το σκορ για την Φράιμπουργκ. Η Σάλκε βρέθηκε να «φλερτάρει» με την ήττα, αλλά κατάφερε να σώσει τον βαθμό στο 74′ με τον Κονοπλιάνκα, ο οποίος με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Ανατροπή και τριάρα για Μάιντς

Η Μάιντς βρέθηκε πίσω στο σκορ από το Αμβούργο, αλλά με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντάνι Λάτζα έφτασε στην ανατροπή και στη μεγάλη νίκη με 3-1. Ο 27χρονος μέσος έκανε χατ τρικ και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο «τρίποντο» που κατέκτησε η ομάδα του. Ο Γουντ στο 21′ έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του λιμανιού, ο Λάτζα ισοφάρισε σε 1-1 στο 35′ και ο ίδιος παίκτης «καθάρισε» το ματς στο δεύτερο μέρος. Στο 56′ έκανε το 2-1 και στο 67′ με γκολ για… Όσκαρ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

«Φτωχό» ματς και νίκη για Άουγκσμπουργκ

Σε ένα ματς που οι δύο αντίπαλοι δεν πήραν ούτε ένα… ρίσκο και έπαιξαν κυρίως για να μην ηττηθούν, η Άουγκσμπουργκ κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στην Γκλάντμπαχ χάρη σε γκολ του Μάρτιν Χίντερεγκερ. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς σημειώθηκε στο 65′ και άνηκε στην Γκλάντμπαχ, αλλά ο Νταχούντ την πέταξε στα σκουπίδια. Στο 75′ έγινε η φάση που έμελλε να κρίνει το ματς, καθώς ο 24χρονος Αυστριακός αμυντικός με υπέροχη κεφαλιά έγραψε το 1-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected