Κατηγορίες
Basket

Καθοριστικότατα παιχνίδια σήμερα!

Η κόντρα ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες της Α2 στο Κερατσίνι κλέβει τη παράσταση από τη σημερινή 23η αγωνιστική της Α2, η οποία πάντως περιλαμβάνει και άλλα σπουδαία παιχνίδια, ειδικά ανάμεσα σε ομάδες που παλεύουν να κρατηθούν στη κατηγορία.

Η ανάλυση των αγώνων από το basketblog:

ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΟΥΚΑΣ: Μεγάλο παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες στο κλειστό του Κερατσινίου το οποίο αναμένεται να είναι κατάμεστο. Ο… δαιμονισμένος τον τελευταίο καιρό Φάρος ο οποίος μετρά οκτώ σερί νίκες και σπάει το ένα επιθετικό ρεκόρ μετά το άλλο με τις απανωτές… κατοστάρες, υποδέχεται τον τρίτο της βαθμολογίας και ιδιαίτερα φιλόδοξο Δούκα, που επίσης βρίσκεται σε καλό… φεγγάρι. Η παρουσία και των δύο ομάδων στα πλέι οφ θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη, όμως ακόμη όλα είναι ανοιχτά σχετικά με τις θέσεις της τελικής κατάταξης. Πρόκειται για ένα ματς… ειδικών συνθηκών, αφού πρώην θα τεθούν αντιμέτωποι με… πρώην. Ο κόουτς του Φάρου Σάββας Συμεωνίδης θα βρεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, στον πάγκο της οποίας έκατσε για ένα ολόκληρο χρόνο. Με αυτόν προπονητή μάλιστα ο Δούκας είχε νικήσει με 76-67 στο παιχνίδι του α’ γύρου. Είχε νικήσει τον Φάρο του Γιάννη Τζήμα, ο οποίος βρίσκεται πλέον στον πάγκο των “μπλε”. Σύγκρουση… πρώην όμως έχουμε και σε επίπεδο παικτών, καθώς οι Παπαμακάριος και Κομποδιέτας θα βρεθούν για πρώτη φορά στο Κερατσίνι ως αντίπαλοι και μάλιστα θα τιμηθούν από την διοίκηση των Πειραιωτών για την πολύτιμη προσφορά τους στην ομάδα και τη περσινή συμβολή στη κατάκτηση της ανόδου.

Από τα ενδιαφέροντα στοιχεία της αναμέτρησης είναι και το ότι κοντράρονται η πρώτη επίθεση της Α2 (Φάρος με 1953 π.) και η δεύτερη (Δούκας με 1784 π.), καθώς και ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (Καράμπουλας με 402 π.) με τον δεύτερο (Κυρίτσης με 393 π.).
Ο αήττητος στην έδρα του Φάρος αναμένεται να παραταχθεί πλήρης, ενώ από τον Δούκα αμφίβολη είναι η παρουσία του Μιλεντίγιεβιτς λόγω τραυματισμού στο δικέφαλο.

ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ- ΕΘΝΙΚΟΣ: “Μάχη” με έπαθλο μια θέση στα πλέι οφ στον Αστακό, με τον τοπικό Αίολο να υποδέχεται τον Εθνικό. Οι δύο ομάδες διακρίνονται για τη σταθερότητα τους και προβλέπεται ένα αμφίρροπο ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Ο Εθνικός που υπολείπεται ενός βαθμού στη βαθμολογία, είχε κερδίσει στον α΄ γύρο με διαφορά 18 πόντων (78-60), όμως αν θέλει να μπει δυναμικά στη διεκδίκηση μιας θέσης στη “πεντάδα” θα πρέπει να κάνει την.. υπέρβαση και να πάρει ένα μεγάλο “διπλό”. Ο Αίολος προέρχεται από ήττα από τον Δούκα και δεν έχει περιθώριο για απώλεια στο γήπεδο του, προκειμένου να εδραιωθεί στις θέσεις των πλέι οφ.

ΜΑΧΗΤΕΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μαχητές εναντίον… διάσημων στα Πεύκα Θεσσαλονίκης. Οι… άσημοι αλλά σκληροτράχηλοι και ιδιαίτερα επικίνδυνοι στην έδρα τους Μαχητές Δόξας Πεύκων, υποδέχονται τον… διάσημο Πανιώνιο ο οποίος φιλοδοξεί να παραμείνει μόνος στη κορυφή της βαθμολογίας και μετά την 23η αγωνιστική. Οι “κυανέρυθροι” είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί όμως δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουν τους Θεσσαλονικείς οι οποίοι έχουν δυσκολέψει τις περισσότερες “μεγάλες” ομάδες στο γήπεδο τους.

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Μετά από μια σειρά πολύ δύσκολων αγώνων από τους οποίους βγήκε.. αλώβητος, ο Ηρακλής έχει την ευκαιρία να κερδίσει με λιγότερο άγχος. Οι “κυανόλευκοι” υποδέχονται στο Ιβανώφειο το Παγκράτι, με στόχο να “καθαρίσουν” γρήγορα το ματς και να πάρουν ένα άνετο “δίποντο”. Το Παγκράτι με αποδεκατισμένο ρόστερ, απλά μετρά αντίστροφα μέχρι να τελειώσει η μαρτυρική σεζόν και να επιστρέψει μετά από δέκα χρόνια στη Β΄ Εθνική…

ΑΜΥΝΤΑΣ – ΓΣΛ: Με στόχο το “τέσσερα στα τέσσερα” έτσι ώστε να κάνει το πλέον αποφασιστικό βήμα για την απευθείας παραμονή του, ο Αμύντας φιλοξενεί στον Υμηττό τον Γυμναστικό Σύλλογο Λαρισαίων. Η Αθηναϊκή ομάδα έχει ανεβασμένη ψυχολογία μετά και το “διπλό” στη Τρίπολη και παρά τα προβλήματα του (αμφίβολοι οι τραυματίες Τοπάλλι και Βογιατζής), έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Οι Θεσσαλοί ψάχνουν μια μεγάλη εκτός έδρας επιτυχία για να αναπνεύσουν βαθμολογικά και δεν προβλέπεται να παραδοθούν αμαχητί…

ΧΟΛΑΡΓΟΣ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Στο άδειο λόγω τιμωρίας κλειστό του Χολαργού κοντράρονται η ομώνυμη ομάδα με τον Αρκαδικό. Οι στόχοι των δύο ομάδων είναι διαφορετικοί όμως αμφότερες θέλουν πολύ τους δύο βαθμούς. Ο Χολαργός για να διατηρήσει τις ελπίδες του για είσοδο στα πλέι οφ και οι Αρκάδες για να συνεχίσουν να ελπίζουν στην αποφυγή της ψυχοφθόρας διαδικασία των πλέι άουτ. Οι κενές εξέδρες ευνοούν σίγουρα τους φιλοξενούμενους οι οποίοι είναι θεωρητικά το αουτσάιντερ όμως θα προσπαθήσουν να βάλουν δύσκολα στον αντίπαλο τους.

ΚΑΒΑΛΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ: “Τελικός” για τη παραμονή στη Καβάλα, με την τοπική ομάδα να μην έχει κανένα περιθώριο απώλειας κόντρα στο Ηράκλειο. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν σε απόσταση ενός πόντου από τη ζώνη του υποβιβασμού και χρειάζονται απεγνωσμένα το “δίποντο” προκειμένου να κάνουν καθοριστικό βήμα για τη συμμετοχή τους στα μπαράζ σωτηρίας. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η τελική διαφορά, καθώς το Ηράκλειο είχε νικήσει στον αγώνα του πρώτου γύρου με 81-76. Οι γηπεδούχοι θα γνωρίζουν λίγο πριν το τζάμπο αν θα έχουν στη διάθεση τους τον Μούκα, ενώ οι Κρητικοί θα παραταχθούν πλήρης εκτός απροόπτου…

ΑΕΛ – ΨΥΧΙΚΟ: Το πρόγραμμα συμπληρώνει η δυνατή αναμέτρηση στη Νεάπολη Λάρισας ανάμεσα στην ΑΕΛ και το Ψυχικό. Εξαιρετικά αμφίρροπο παιχνίδι ανάμεσα σε δυο ομάδες που πρωτίστως τους ενδιαφέρει η εξασφάλιση της απευθείας παραμονής. Οι “σκίουροι” που είχαν επικρατήσει οριακά στον α’ γύρο (78-77) έχουν προβλήματα τραυματισμών (Αχής, Παπανικολάου), όμως αναμένεται να παραταχθούν πλήρης.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 23ης αγωνιστικής

Αστακού 17.00 Αίολος Αστακού-Εθνικός Παφίλης, Δημόπουλος, Τσιαπλής
Πεύκων 17.00 Μαχητές Δόξα Πεύκων-Πανιώνιος Ξενικάκης, Πιτσίλκας Β.
Νεάπολης Λάρ. 17.00 ΑΕΛ-Ψυχικό Μπήτης, Συμεωνίδης, Σιμητόπουλος
Ιβανώφειο 17.00 Ηρακλής-Παγκράτι Ευφραιμίδης, Ελευθεριάδης, Ντούρας
Καλαμίτσας 17.00 Καβάλα-Ηράκλειο Σταματόπουλος, Λόρτος, Τζίμα
«Π. Νικολαΐδης» 17.00 Φάρος-Δούκας Σχινάς, Καλδίρης, Μαγκλογιάννης
Υμηττού 17.00 Αμύντας-ΓΣΛ Κωνσταντινόπουλος, Χαλαμπαλάκης, Κωνσταντινίδου
«Αντ. Τρίτσης» (κ.θ.) 17.00 Χολαργός-Αρκαδικός Παντελίδης, Μαλαμάς, Κοτσίμπος

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 22 αγώνες)

1. Πανιώνιος 42 (20-2)
2. Ηρακλής 41 (19-3)
3. Δούκας 41 (19-3)
4. Φάρος Κερατσινίου 39 (17-5)
5. Αίολος Αστακού 35 (13-9)
6. Εθνικός 34 (12-10)
7. Ψυχικό 33 (11-11)
8. Χολαργός 33 (11-11)
9. ΑΕΛ 32 (10-12)
10. Αμύντας 32 (10-12)
11. Μαχητές Δόξας Πεύκων 30 (8-14)
12. Αρκαδικός 29 (7-15)
13. Ηράκλειο 28 (6-16)
14. Καβάλα 28 (6-16)
15. ΓΣΛ 27 (5-17)
16. Παγκράτι 24 (2-20)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected