Κατηγορίες
Τουρνουά Foot Tennis Βέροια

Κατά κράτος το γυναικείο φύλο στους διαιτητές του 3ου Τουρνουά Foot Tennis στη Βέροια! (photos+vid)

Αυτό που κάνει το Foot Tennis τόσο ενδιαφέρον είναι (εκτός βεβαίως και για το θέαμα που προσφέρει) είναι το γεγονός πως δεν είναι ανδροκρατούμενο όπως (στο μεγαλύτερο ποσοστό του) το ποδόσφαιρο!

Άλλωστε, από το 2016 όταν πρωτοήρθε το Ποδοτένις στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην πόλη της Βέροιας, φάνηκε εξ αρχής πως το γυναικείο φύλο θα είχε την τιμητική του. Στην πρώτη διοργάνωση στην πρωτεύουσα της Ημαθίας (Μάιος 2016) οι διαιτητές των αγώνων ήταν γυναίκες, οι οποίες και έδωσαν άλλο χρώμα στη διοργάνωση, όπως και στο δεύτερο κατά σειρά στη Νάουσα, όπου επίσης το γυναικείο φύλο…πέταξε εκτός τους ανδρικό από το ρόλο του “άρχοντα” των αγώνων!

Έτσι και φέτος, μετά από πρωτοβουλία των διοργανωτών, επιλέχθηκαν τρεις (πρώην και νυν) αθλήτριες, με σημαντικό βιογραφικό αλλά και με το επίπεδο της αγωνιστικής πειθαρχίας σε πολύ υψηλά στάνταρ.

Παρούσα και φέτος η Χριστίνα Τσιολαρίδου (δεύτερη από αριστερά στη φωτ.), πρώην αθλήτρια του Φίλιππου Βέροιας, που μετά το τέλος της καριέρας της ανέλαβε προπονήτρια της ομάδας. Έχει αγωνιστεί επίσης σε Ποσειδώνα Βέροιας (σύλλογο με τον οποίο πήρε τους περισσότερους τίτλους), Νέμεσις Θεσ/νίκης, Ελπίδες Δράμας, ΓΣ Δράμας, ΑΕΠ Ξάνθης, Αθηναϊκό, Θρακομακεδώνες ενώ ως προπονήτρια έχει διατελέσει στους πάγκους των Ελπίδων Δράμας, Δημοκρίτειου Κομοτηνής, ΓΣ Δράμας, Νέμεσις Θεσ/νίκης, Ακρίτες Νευροκοπίου, ΓΕΒ 2011, ΝΑΣΗ Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Βέροιας 14′ στο beach Handball, με την οποία αγωνίστηκε και ως παίκτρια.

Η Ναυσικά Ματαρώνα, αθλήτρια του Φίλιππου Βέροιας στο χάντμπολ αποτελεί την πρώτη…new entry στη referee team του 3ου Τουρνουά Foot Tennis. Ξεκίνησε την καριέρα της από τον Ποσειδώνα Βέροιας, συνέχισε στον Φίλιππο Βέροιας, το 2012 μετακόμισε στην Πάτρα για λογαριασμό της Ορμής Λουξ, ενώ το 2014 εντάχτηκε στο δυναμικό της Αναγέννησης Άρτας.

Η Μαρία Στρίμπα, ποδοσφαιριστής του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας είναι από τις αθλήτριες που φορούν τη φανέλα της ομάδας από την ίδρυση της. Γεύτηκε τη χαρά δύο ανόδων στη Β Εθνική κατηγορία, ενώ φέτος στέφθηκε πρωταθλήτρια στη Γ Εθνική, έχοντας μια εξαιρετική παρουσία με την πράσινη φανέλα.

Τέλος, η Ραφαέλα Καραχαρίση, αθλήτρια του Φίλιππου Βέροιας, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της από τον ΓΑΣ Καλλιθέας, συνέχισε στον Φέρωνα ενώ το 2015 μετακόμισε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον ΟΦ Νέας Ιωνίας, πριν ενταχθεί στο ρόστερ του Φίλιππου (2016).

Οι τέσσερις διαιτητές των φετινών αγώνων πραγματοποίησαν σήμερα εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους κανονισμούς του Foot Tennis, το οποίο θα επαναληφθεί σύντομα με στόχο να υπάρξει η απόλυτη γνώση αυτών ενόψει της έναρξης (2/6 στην Πλατεία Δημαρχείο Βέροιας) της διοργάνωσης.

δείτε ένα μέρος από την πρόβα τζενεράλε του Τουρνουά :

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected