Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Τα πρώτα “βιολιά” των 15 ομάδων της Α1 ΕΠΣ Ημαθίας, ο αήττητος προπονητής και το…over στα περισσότερα ματς της κατηγορίας!

Μετά από 30 αγωνιστικές αλλά ελάχιστες συγκινήσεις συγκριτικά με το πλήθος των αγώνων κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής στην ΕΠΣ Ημαθίας.

Σε μια σεζόν που κυριάρχησαν τα πολλά αδιάφορα παιχνίδια (ελέω έλλειψης βαθμολογικού κινήτρου για το 80% των ομάδων), η καχυποψία σε όλα τα επίπεδα (με αποκορύφωμα την καταγγελία της ΑΕ Αλεξάνδρειας) αλλά και πολλά ματς με καταιγισμό τερμάτων, οι 15 ομάδες που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα ολοκλήρωσαν τις προσπάθειες τους μετά από συνολικά 210 παιχνίδια.

Τα 715 γκολ που σημειώθηκαν, αναλογούν σε 3.4 περίπου τέρματα ανά αγώνα, επίδοση ελαφρώς καλύτερη από τη σεζόν 2015/2016, όταν ο μέσος όρος των γκολ ανά αγώνα ήταν κάτι παραπάνω από 3.2 ανά ματς.

Η μοναδική αήττητη ομάδα της σεζόν ήταν η ΑΕ Αλεξάνδρειας, που μετά από 28 παιχνίδια διατήρησε την επίδοση, την οποία επανέλαβε και την περίοδο 2014/2015, όταν κέρδισε την άνοδο της στην Α1. Μάλιστα, ο προπονητής της ομάδας Κυριάκος Καρασαββίδης έχει στο ενεργητικό του ένα εντυπωσιακό ομολογουμένως επίτευγμα, καθώς σε 72 αγώνες στις τρεις χρονιές στον πάγκο της ΑΕΑ, έχει υποστεί μόλις 7 ήττες.

Εντυπωσιακή η επίδοση και για τον Γιώργο Κίτσα, που έφτασε τα 50 γκολ στις 28 συμμετοχές με την πράσινη φανέλα, ξεπερνώντας εκείνη της σεζόν 2012/2013 με τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, όταν είχε πετύχει 45.

Καλύτερη άμυνα είχε ο πρωταθλητής Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων, που δέχτηκε 11 τέρματα σε 28 ματς, ενώ είχε και την καλύτερη επίθεση με 98 γκολ έναντι 97 της ΑΕ Αλεξάνδρειας. “Μπετόν” εντός έδρας ήταν και ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, που υπέστη μόλις μία ήττα, ενώ οι δύο πρωτοπόροι της Α1 κράτησαν το αήττητο μακριά από το “σπίτι” τους.

Εντυπωσιακό επίσης το γεγονός πως ο ΜΑΣ Βεργίνας δεν είχε την χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος (δέχτηκε 100 γκολ έναντι 110 του Ολυμπιακού Νάουσας) και ενώ είχε μόλις 2 βαθμούς συγκομιδή, έναντι 10 των “ερυθρόλευκων”!

Πρωταθλητής στις ισοπαλίες ήταν ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, που είχε συνολικά 11, ενώ αντίθετα μόλις ένα ήταν το “Χ” για τη Δόξα Λιανοβεργίου.

Ιδιαίτερο όμως ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο πίνακας με τους top σκόρερς των 15 ομάδων της Α1 Ερασιτεχνικής, στοιχεία που προέρχονται μέσα από τις στατιστικές κατηγορίες που διατηρεί το SportsUp, από το 2012 και έκτοτε.

Αναλυτικά :

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Γιώργος Κίτσας, 50 γκολ

ΑΕ Αλεξάνδρειας : Δημήτρης Καφές, 34 γκολ

Κεραυνός Επισκοπής : Χάρης Παραστατίδης, 19 γκολ

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Άγγελος Καραντουλαμάς, 13 γκολ

ΓΑΣ Κοπανού “10Star” : Μάκης Σπανός, 17 γκολ

ΓΑΣ Ροδοχωρίου : Χρήστος Μπρέγκου, 15 γκολ

ΑΕ Χαρίεσσας : Λευτέρης Γραμματικός, 16 γκολ

Ποντιακή Νεολαία Αράχου : Μάριος Αργυρόπουλος, 27 γκολ

Ατρόμητος Διαβατού : Κώστας Παγγούρας, 9 γκολ

Δόξα Λιανοβεργίου : Θωμάς Κύρτσογλου, 8 γκολ

Απόλλων Αγίου Γεωργίου : Γιώργος Σαρκατζής, 11 γκολ

Μακροχώρι : Τάσος Τσακαλίδης, 9 γκολ

Αχιλλέας Νάουσας : Παναγιώτης Καραμεταξάς, 8 γκολ

Ολυμπιακός Νάουσας : Δημήτρης Τσιούλης, 9 γκολ

ΜΑΣ Βεργίνας : Δημήτρης Κατσιγιαννόπουλος, 3 γκολ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected