Κατηγορίες
Super League 1 - Μεταγραφές

Φίλε μου σου εύχομαι να γίνεις ο επόμενος Ρέτσος. Να σ αφήσουν όμως…

Του Αργύρη Τσιγγενόπουλου

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν τίναξε την μπάνκα στον αέρα για τον Παναγιώτη Ρέτσο, ο οποίος έγινε το πιο ακριβό απόκτημα στην ιστορία των «ασπιρινών», αλλά και η τρίτη πιο δαπανηρή κίνηση στην Bundesliga!

Στις 9 Σεπτεμβρίου του 2015 ο Παναγιώτης Ρέτσος, όταν υπέγραφε στο επαγγελματικό του συμβόλαιο στον Ολυμπιακό, σίγουρα θα του πέρασε από το μυαλό τα ανέμελα (και γεμάτα όνειρα βεβαίως) χρόνια στο 2ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου στην Αθήνα.

Το ποδόσφαιρο όμως γι αυτόν ήταν το πρωτεύον κι αυτό φάνηκε εξ αρχής όταν εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής των “ερυθρολεύκων”.

Δεν θα αναλωθώ στα τετριμμένα, για αυτά που κατά κόρον γράφονται, το μεγάλο άλμα, το σημαντικό βήμα κτλ κτλ….

Ποδοσφαιριστής (Έλληνας σημειώνω) που προέρχεται από τα τμήματα υποδομής ομάδας (Ελληνικής ξανά μα τα σημειώνω) παίρνει μεταγραφή για ομάδα από τις πλέον ιστορικές στη Γερμανία (η Μπάγερ Λεβερκούζεν με τα αμέτρητα φυτώρια και τις άπειρες εγκαταστάσεις) και μάλιστα με ένα ποσό που όπως λένε τα ρεπορτάζ από τη Γερμανία είναι η τρίτη πιο δαπανηρή της Bundesliga!

Τι άλλο θέλεις φίλε μου Έλληνα ποδοσφαιριστή για να πεισθείς πως μέλλον υπάρχει;

Πως αν έχεις το ταλέντο, πρέπει να πεισμώσεις και να προσπαθήσεις να γίνεις ο επόμενος Ρέτσος;

Ακούς και βλέπεις και μαθαίνεις βέβαια πως στο δρόμο αυτό (στην Ελλάδα) έχει μόνο λακκούβες (λαμογιές βρε αδελφέ) και που να μαντέψεις σε ποιο “λουλούδι” θα πέσεις…

Αν σ αφήσουν όμως και δουν σε σένα αυτό το κάτι (το εξαιρετικό, το ιδιαίτερο) τότε έρχεται για σένα η μεγάλη μεταγραφή, η μεγάλη ευκαιρία.

 

*Ωραία τα γράφω, ωραία τα παρουσιάζω, ας ανοίξουν όμως και οι ομάδες την πόρτα και όχι να την κλείνουν, βάζοντας από την πίσω (που είναι ως εκ θαύματος πάντα ανοιχτή….) πόρτα τις απίστευτες καραβιές αμφιβόλου αξίας παικτών…

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected