Κύπελλο Ελλάδος

Άλλος τα έχανε, άλλος τα έβαζε!

Ο Παναιτωλικός δημιούργησε περισσότερες “καθαρές” ευκαιρίες όμως η Ξάνθη είχε την ουσία και με αυτή ως “όπλο”, επιβλήθηκε 2-0 και ξεκίνησε νικηφόρα στο θεσμό του Κυπέλλου.

Όπως αναφέρει το contra.gr, το Κύπελλο Ελλάδας είναι ένας θεσμός που διαχρονικά “συγκινεί” την Ξάνθη (το 2015 κατάφερε μάλιστα να πάρει μέρος στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της μετά από αρκετές παρουσίες σε ημιτελικά) και το απόγευμα της Τρίτης (19/9) απέδειξε πως ούτε φέτος είναι διατεθειμένη να αδιαφορήσει όταν αγωνίζεται στη δεύτερη τη τάξει ελληνική διοργάνωση.

Απέναντι στον Παναιτωλικό η ομάδα του Ράσταβατς βρέθηκε σε αρκετά διαστήματα πιεσμένη βλέποντάς τον αντίπαλό της να έχει πιο πολλές τελικές για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα όμως αυτό που μετράει στο ποδόσφαιρο είναι η ουσία και η αποτελεσματικότητα μπροστά στην αντίπαλη εστία και αυτά τα στοιχεία τα είχαν μόνο οι Ακρίτες.

Ο Ζίβκοβιτς φρόντισε να εξουδετερώσει τις όποιες απειλές δεχόταν από τους Ροντρίγκες και Μαρκόβσκι και έτσι στο 27′ έγινε το 1-0 με κεφαλιά του Κάστρο, για να λάβει τέλος η… σεμνή τελετή μετά από μία ώρα αγώνα.

Λουσέρο και Ρότσε κυκλοφόρησαν καλά τη μπάλα, εκείνη έφτασε στον Τριάδη και ο τελευταίος από το ύψος του πέναλτι εκτέλεσε τον Τσέναμο για να χαρίσει το πρώτο τρίποντο στο θεσμό στην Ξάνθη. Πλέον, η ακριτική ομάδα μετράει 3 βαθμούς στον 6ο όμιλο, όσους έχει και ο Πανσερραϊκός που λίγο νωρίτερα είχε επικρατήσει 2-0 του Εργοτέλη στις Σέρρες.

Συνθέσεις

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Σβάρνας, Σιλά, Καμαρά, Μεχία (58′ Ντε Λούκας), Λουσέρο, Τριάδης (82′ Κικέ), Κάστρο (69′ Μπρίτο), Ρότσε

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τσέναμο, Κλέσιο (70′ Χαντάκιας), Ροντρίγκες, Μίχαϊ, Τσοκάνης, Μπράβο, Πάουλο (61′ Ρόσα), Φάρλεϊ (65′ Βασιλούδης), Μάζουρεκ, Παρράς, Μαρκόβσκι

φωτ. agrinio-sports

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected