Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Κεραυνός Επισκοπής – Αχιλλέας Νάουσας  1-3

Σπουδαίο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα για τον Αχιλλέα Νάουσας, που επικράτησε με 3-1 στην Επισκοπή του τοπικού Κεραυνού και…διασκέδασε τις εντυπώσεις από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο.

Η ομάδα των Καραμεταξά-Κοτζάμπαση πάτησε…γκάζι στα τελευταία 10 λεπτά και πήρε το σημαντικό τρίποντο, που δίνει ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Από την άλλη πλευρά, οι “κοκκινόμαυροι” δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν το προβάδισμα που πήραν στις αρχές του δευτέρου μέρους και οι αμυντικές ολιγωρίες και λάθη στο τέλος, τους στοίχισαν το θετικό αποτέλεσμα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο ανάμεσα στις δύο ομάδες, διάστημα στο οποίο κυριάρχησε η δύναμη και τα πολλά λάθη εκατέρωθεν. Αμφότερες είχαν από δύο καλές στιγμές, με κύριους εκφραστές για τον Κεραυνό τους Παραστατίδη και Αντώνη Καρυπίδη και από πλευράς Αχιλλέα τους Καραμεταξά και Ορφανίδη αντίστοιχα,

Σε πολύ καλή μέρα ήταν ο νεοαποκτηθέντας πορτιέρο των γηπεδούχων, Γιώργος Καρυπίδης, ο οποίος πραγματοποίησε σημαντικές επεμβάσεις κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Στο δεύτερο ημίχρονο σημειώθηκαν όλα τα τέρματα της αναμέτρησης. Την αρχή έκαναν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι με σκόρερ τον Παραστατίδη (4ο γκολ ήδη φέτος, μετά τα τρία στο Κύπελλο) άνοιξαν το σκορ στο 53′, τέρμα που άλλαξε τις ισορροπίες στο ματς και ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να ρισκάρουν.

Στο 68′ ο Παρθενόπουλος δεν κατάφερε να νικήσει τον Καρυπίδη, ο οποίος πραγματοποίησε μια ακόμη επέμβαση ενώ το ίδιο συνέβη και στο 76′ σε σουτ του Μπράτση.

Στο 84′ όμως, σε μια διεκδίκηση της μπάλας εντός περιοχής, ο Λέσκας ανέτρεψε τον Παρθενόπουλο και ο ρέφερι κ. Βρέσκας έδειξε την άσπρη βούλα, εκτέλεση που ανέλαβε ο Καραμεταξάς  ο οποίος νίκησε για πρώτη φορά σήμερα τον Καρυπίδη,

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Μπράτση να χριστεί σκόρερ, μετά από ωραία κάθετη πάσα του Κακούδη ενώ το τελειωτικό… χτύπημα για τους “κοκκινόμαυρους” ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα όταν ο Καραμεταξάς ανατράπηκε στην περιοχή και ο Παρθενόπουλος αυτή τη φορά εκτέλεσε εύστοχα για το τελικό 1-3.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Βρέσκας, με βοηθούς τους κ.κ. Παρασίου και Παπαδάκη.

Συνθέσεις

Κεραυνός Επισκοπής : Καρυπίδης, Λέσκας, Ορδουλίδης, Τεκερίδης, Γεωργιάδης (80′ Καρυπίδης Σ.), Νόσης, Δήγκας (46′ Χαραλαμπίδης), Λούρης, Γιάτσιος, Καρυπίδης Α., Παραστατίδης.

Αχιλλέας Νάουσας : Κερμανίδης, Σακελλάρης, Βακαλίδης (76′ Ιτσκάρας), Καραμεταξάς, Δημητρίου, Μπράτσης, Βλαχοδήμος, Γιαμαλίδης (57′ Μάραντης), Παρθενόπουλος, Ορφανίδης (71′ Κακούδης), Τασιώνας (46′ Μπαξεβάνος).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected