Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

[Γ Εθνική, 2ος όμιλος] Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Φίλιππος Αλεξάνδρειας 2-0 (photos+vid)


Ο φετινός Μέγας Αλέξανδρος έχει μέταλλο! Μια ομάδα κομμένη και ραμμένη για τα…κακοτράχαλα μονοπάτια της Γ Εθνικής, που έτσι όπως έχει διαμορφωθεί φέτος η κατηγορία, μόνο αν έχεις τσαγανό και δυνατό…οργανισμό θα αντέξεις!

Έπειτα από 5 αγωνιστικές στον 2ο όμιλο, η ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου δείχνει πως διαθέτει αυτά τα στοιχεία και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που έχει καταφέρει να μαζέψει 10 βαθμούς (και μάλιστα ως νεοφώτιστη), που για όποιον γνωρίζει την κατηγορία, είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικοί για τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Από την άλλη πλευρά, είναι φανερό πλέον πως κάτι λείπει από τον Φίλιππο Αλεξάνδρειας… Μια ομάδα με δεδομένη ποιότητα, με παίκτες που έκαναν πρωταθλητισμό για πολλά χρόνια, εντούτοις λείπει το καθαρό μυαλό και βεβαίως οι επιπρόσθετες λύσεις – στηρίγματα στον Μίμη Μπενίσκο, ο οποίος έχει επωμιστεί όλο το βάρος στην επίθεση.

Οι ευκαιρίες των “πρασίνων” της Αλεξάνδρειας περισσότερες του αντιπάλου, μεγαλύτερη κατοχή αλλά ο αυτοσκοπός στο ποδόσφαιρο είναι το γκολ και αυτό το είχε σήμερα ο γηπεδούχος Μέγας Αλέξανδρος και μάλιστα εις διπλούν.

Αυτοί όμως που το απόλαυσαν περισσότερο απ όλους ήταν οι Τρικαλινοί φίλαθλοι, που γεύτηκαν τη χαρά της νίκης σε ένα τοπικό ντέρμπι, πόσο μάλλον όταν βλέπουν την αγαπημένη τους ομάδα να βρίσκεται στο δεύτερο σκαλοπάτι του 2ου ομίλου της Γ Εθνικής.

Ο αγώνας

Μετά από ένα αναγνωριστικό μισάωρο, με ελάχιστες συγκινήσεις και περισσότερες προσωπικές μονομαχίες, ο Καρατζάογλου ήταν αυτός που βρέθηκε σε θέση φορ μετά από γύρισμα του Μπενίσκου, όμως κλείστηκε σωστά από τους αντίπαλους αμυντικούς.

Στο 36′ ο Φίλιππος ήταν αυτός που απείλησε και πάλι, όταν ο Καρατζάογλου έκανε τη σέντρα στην καρδιά της άμυνας, η προβολή όμως του αμαρκάριστου Σκοπελίτη από το ύψος της μικρής περιοχής, κατέληξε άουτ. Ίδια η κατάληξη και στο σουτ του Αβραμόπουλου, στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με γκολ για τους γηπεδούχους. Ο Κίτσας έγινε αποδέκτης της μπάλας στην αριστερή πλευρά της επίθεσης, λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, κινήθηκε προς τον άξονα και βρέθηκε στο έδαφος σε ανατροπή του Δημητρουλόπουλου.

Ο Κιρκιλιανίδης ανέλαβε την εκτέλεση, πέρασε τη μπάλα αριστοτεχνικά πάνω από το τοίχος και κατέληξε στο “παραθυράκι” της εστίας του Καρακούτση που δεν κατάφερε να αποκρούσει.

Στο 62′ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 2-0 όταν ο Ζωγράφος έκανε την παράλληλη πάσα από τα δεξιά, ο Κουκουράκης όμως δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και αυτή πέρασε παράλληλα από την εστία.

Στο 81′ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Κόλα γέμισε από τα δεξιά, ο Σκοπελίτης έκανε το κοντρόλ στο ύψος της περιοχής, δεν σημάδεψε όμως κάποια γωνία της εστίας και ο Ρίζος μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 88′ ο Μέγας Αλέξανδρος “σφράγισε” την πολύ μεγάλη σημερινή του νίκη κατόπιν εξαιρετικής εκτέλεσης αντεπίθεσης, όταν ο Ζωγράφος βγήκε από τα δεξιά, πάσαρε στον Κίτσα αυτός με τη μία βρήκε αριστερά τον Καπετάνο, ο τελευταίος με αριστερό γυριστό πάσαρε στον Παρσόπουλο που ερχόταν κάθετα στη μικρή περιοχή και ο πρώην επιθετικός του Φίλιππου Μελίκης πλάσαρε για το 2-0.

Ακολούθησαν ξέφρενη πανηγυρισμοί σε κερκίδα και αγωνιστικό χώρο, απόλυτα δικαιολογημένοι καθώς η νίκη είχε διττή σημασία, αφενός μεν κόντρα στον συντοπίτη Φίλιππο Αλεξάνδρειας και αφετέρου γιατί έφερνε τους “πράσινους” στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Συνθέσεις

Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων: Ρίζος, Συμπεθέρης, Λαγδάρης (67′ Βλάχος), Πετκάκης, Ταταρίδης, Κιρκιλιαννίδης (82′ Ζαχαριουδάκης), Κουκουράκης (80′ Περπερίδης), Κίτσας Γ., Ζωγράφος (72′ Καπετάνος), Τσουλχάι, Παρσόπουλος.

Φίλιππος Αλεξάνδρειας: Καρακούτσης, Σκλιοπίδης, Αργυρίου, Κωτσιόπουλος, Δημητρίου, Καρατζάογλου (61′ Μυλωνάς), Αβραμόπουλος, Δημητρουλόπουλος, Μπενίσκος (77′ Κούμπουλα), Σκοπελίτης, Κόλα (83′ Γιαλαμίδης).

περισσότερες φωτογραφίες στο alexandriamou.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected