Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Η ΑΕΚ χαράσσει τη δική της ιστορία στο χάντμπολ, προκρίθηκε στον τελικό του Challenge Cup!

Η Ένωση αναδείχθηκε ισόπαλη 23-23 με την Μαδέιρα στο ΟΑΚΑ και σε συνδυασμό με την επικράτησή της (29-21) μέσα στην Πορτογαλία, πήρε το ιστορικό εισιτήριο για τον τελικό του Challenge Cup, ο οποίος θα είναι επίσης διπλός!

Ιστορικές στιγμές για την ΑΕΚ, αλλά και για το ελληνικό χάντμπολ γενικότερα, καθώς η Ένωση προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αυτή είναι μόλις η τρίτη φορά που ελληνική ομάδα θα παίξει τελικό. Είχαν προηγηθεί η Βέροια το 2003 και ο Διομήδης Άργους το 2012, ο οποίος και το σήκωσε. Το επίτευγμά του θέλουν να επαναλάβουν οι «κιτρινόμαυροι», που μπροστά στον κόσμο τους κράτησαν τη διαφορά του πρώτου αγώνα και με την ισοπαλία απέναντι στη Μαδέιρα στο ΟΑΚΑ, πήραν την πρόκριση!

η ανάλυση του αγώνα στο e-handball.gr

ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Χρ. Νικολαΐδης, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος, Γεωργιάδης, Χόγκας, Ζαμπούνης, Π. Νικολαΐδης, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν, Δομπρής, Βαμβακάς, Αργυρού, Βραζάλιτσα, Μυλωνάς  

ΜΑΔΕΪΡΑ (Πάουλο Φιντάλγκο): Λίμα, Βιέιρα, Μορέιρα, Μάρτινς, Γκόμες Ν., Σάντος Ντ., Καρβάλιο, Μιράντα, Σεμέδο, Γκόμες Ζ., Καπντεβίλ, Πίντο, Νέκρουσετς.

Διαιτητές: Κιάσκο – Κισέλεφ (Ρωσία) Παρατηρητής: Σοός (Ουγγαρία)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected