Κατηγορίες

Αχιλλέας Νεοκάστρου – Λευκάδια 3-0

Μία μεγάλη νίκη με αντίπαλο έναν μεγάλο αντίπαλο πέτυχε ο Αχιλλέας Νεοκάστρου, αποδυκνείοντας πως φέτος είναι για…μεγάλα πράγματα! Η ομάδα του Αντώνη Δακόπουλου, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, νίκησε κατά κράτος την ομάδα των Λευκαδίων και μάλιστα με το ευρύ 3-0.

To Imathia Sports News βρέθηκε μία ώρα πριν τον αγώνα στο γήπεδο του Νεοκάστρου και κατέγραψε τα πάντα. Στις κερκίδες του γηπέδου βρέθηκαν 3οο περίπου φίλοι και των δύο ομάδων, ενώ το παρόν έδωσε και ο Παντελής Καφές για να παρακολουθήσει τις προσπάθειες του αδερφού του Δημήτρη. Ανάμεσα τους διακρίναμε και πολλούς παίκτες που αγωνίζονται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα του νομού μας (Κακαγιάννης-Μελίκη, Φωτιάδης-Χαρίεσσα κ.α.)

Ο πρόεδρος των “ασπρόμαυρων” Στέργιος Μπούθας, ντυμένος με κουστούμι(!), δεν σταμάτησε λεπτό να κινείται πριν τον αγώνα, δείγμα του μεγάλου άγχους και της προσμονής για το μεγάλο ματς. Παρόν και ο Γιάννης Μαντζιαρίδης, ο οποίος δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού και παρακολούθησε τον αγώνα στο υπόστεγο του παρατηρητή μαζί με τον Γιώργο Φασίδη, ο οποίος εκτέλεσε χρέη ιατρού.

Από την ομάδα των Λευκαδίων, παρόντες όλο το ΔΣ της ομάδας, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Καλαϊτζίδη, οι οποίοι παρακολούθησαν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Γιώργου Τυριακίδη από τις κερκίδες του γηπέδου. Από εκεί είδαν τον αγώνα και οι παίκτες που ήταν εκτός αποστολής, ανάμεσα τους και ο Σπύρος Κοτζαχρήστος, ο οποίος δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού.

Οι δύο προπονητές προσπάθησαν να…μπερδέψουν ο ένας τον άλλον, παρατάσσοντας τις ομάδες τους με διαφορετικά πρόσωπα και διαφορετικές θέσεις. Ο Αντώνης Δακόπουλος έδωσε βάση κυρίως στα πλάγια, προσπαθώντας να ανακόψει τις διεισδύσεις τόσο του Καλαϊτζίδη αλλά και του Συμπεθέρη, βάζοντας “πάνω” τους τους Τζεϊρανίδη (δεξί μπακ) και Ξαφέτη (αριστερό). Το πλάνο αυτό πέτυχε σε μεγάλο βαθμό, αφού οι δύο ακραίοι των Λευκαδίων δεν φάνηκαν στο παιχνίδι και ειδικά ο πρώην παίκτης του ΠΑΣ Γιώργος Τζεϊρανίδης ήταν ίσως ο κορυφαίος του αγώνα.

Ο προπονητής των φιλοξενούμενων επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τους Μπρέγκου και Παπαστεργίου, ξεκινώντας με τους Πάνο Μισαηλίδη στο κέντρο, Μαργιορίδη αμυντικό χαφ και Πέτγαζλη ως φορ. Οι πολλές λάθος μεταβιβάσεις αλλά και η πίεση των αντιπάλων στα 3/4 του γηπέδου δυσκόλεψαν τα ατού των Λευκαδίων, οι οποίοι δεν κατάφεραν να επιβάλουν το ρυθμό τους σε κανένα σημείο του αγώνα.

Το παιχνίδι είχε δύο όψεις. Στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησε η δύναμη και το πάθος των 22 ποδοσφαιριστών, με ουσιαστικές φάσεις ένα δοκάρι των Λευκαδίων με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καλαϊτζίδη και ένα σουτ του Λαμπριανίδη για το Νεόκαστρο που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κωνσταντινόπουλος.

Το δεύτερο μέρος ήταν…όλα τα λεφτά, καθώς οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασιστικά, κυριάρχησαν στο γήπεδο και κατόρθωσαν να εκμεταλλευτούν τα λάθη των αντιπάλων και να προκριθούν στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν μία εκ των Μακροχωρίου, Εθνικού Κλειδιού και Νηρέα Βέροιας.

Λεπτό προς λεπτό

15′ Ωραία κίνηση του Λαμπριανίδη στον άξονα, πολύ δυνατό σουτ με το αριστερό, εντυπωσιακή εκτίναξη Κωνσταντινόπουλου στο “Γ” η μπάλα κόρνερ.

16′ Σέντρα του Καφέ από τα δεξιά, αφύλαχτος ο Παπαδόπουλος στο ύψος του πέναλτι, θα πιάσει κεφαλιά την οποία θα αποκρούσει ο τερματοφύλακας των Λευκαδίων.

17′ Εκτέλεση φάουλ του Καλαϊτζίδη, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

28′ Κίτρινη κάρτα Χαραλαμπίδης.

29′ Σέντρα Τοπαλίδη από δεξιά, ασθενής απόκρουση Κωσνταντινόπουλου, ο Τσιούπρος θα σουτάρει, η μπάλα θα κοντράρει στον Πασχώνη.

30′ Κίτρινη κάρτα Λαμπριανίδης.

44′ Σουτ Τσιούπρου μετά από κόντρες η μπάλα άουτ.

57′ Αλλαγή για Λευκάδια, ο Παπαστεργίου στη θέση Πετρίδη.

65’ΓΚΟΛ! Εκτέλεση φάουλ του Καφέ από τα αριστερά, κεφαλία του Βαλδήρ, η μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα (1-0).

66′ Κίτρινη κάρτα Πίτος.

69′ Δεύτερη αλλαγή για Λευκάδια, ο Μπρέγκου στη θέση Πληκαδίτη.

72′ Κίτρινη κάρτα Τσιούπρος.

74′ Τρίτη αλλαγή για Λευκάδια, ο Τσάλμας στη θέση Μισαηλίδη.

76′ Κόρνερ του Συμπεθέρη από δεξιά, αφύλαχτος ο Παπαστεργίου, κεφαλιά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

81′ Εκτέλεση κόρνερ του Καφέ από δεξιά, κεφαλιά του Τοπαλίδη στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα θα φτάσει στον Τσιούπρο, θα σουτάρει απευθείας και ο Κωνσταντινόπουλος θα αποκρούσει μέσα από τη γραμμή (2-0).

82′ Αλλαγή για Αχιλλέα, Μηλιώτης Β. στη θέση Τσιούπρου.

84′ Κίτρινη κάρτα Τσέος.

85′ Εκτέλεση φάουλ του Τσάλμα, κεφαλιά πάσα του Παπαστεργίου στον Καλαϊτζίδη, το σουτ θα περάσει άουτ.

86′ Δεύτερη αλλαγή Αχιλλέα, Πήχας στη θέση Τοπαλίδη.

87′ Τρίτη αλλαγή Αχιλλέα, Παπαδόπουλος Αλ. στη θέση Παπαδόπουλου Π.

89′ Αντεπίθεση του Αχιλλέα, πάσα του Παπαδόπουλου στην πλάτη της άμυνας, ο Λαμπριανίδης φεύγει πίσω από τη γραμμή του κέντρου και θα πλασάρει εύκολα για το 3-0.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ.Μαντάκης με βοηθούς τους κ.Παρασίου και Τρέβλα.

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νεοκάστρου : Δαμιανίδης, Χαραλαμπίδης, Τζεϊρανίδης, Βαλδήρ, Ξαφέτης, Τσέος, Λαμπριανίδης, Παπαδόπουλος (87′ Παπαδόπουλος Α.), Τοπαλίδης (85′ Πήχας), Καφές, Τσιούπρος (82′ Μηλιώτης Β.).

Λευκάδια : Κωνσταντινόπουλος, Κουβατσίδης, Πληκαδίτης (69′ Μπρέγκου), Πασχώνης, Μαργιορίδης, Μισαηλίδης Π. (74′ Τσάλμας), Συμπεθέρης, Πίτος, Πέτγαζλης, Πετρίδης (57′ Παπαστεργίου), Καλαϊτζίδης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected