Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας – ΦΑΣ Νάουσα 1-3

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε ο ΦΑΣ Νάουσα στη Νεοκαισάρεια, κερδίζοντας τον αήττητο μέχρι πρότινος Αχιλλέα με 3-1. Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την εμπειρία αλλά και την τακτική της λειτουργία και πέρασε νικηφόρα από μία δύσκολη έδρα.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλά στον αγώνα και στάθηκαν άτυχοι στο 4′ όταν σε φάουλ που εκτέλεσε από δεξιά ο Μπεκιάρης, ο Μπαγλαρίδης σούταρε στη συμβολή των δοκαριών του Παπαδόπουλου. Η συνέχεια ανήκει στην ομάδα του νομού μας, με τους Γασπαράτο και Πιπινίκα να είναι “κίνδυνος-θάνατος” για την άμυνα των φιλοξενούμενων. Στο 25′ ο Ιορδανίδης θα δώσει ωραία ψηλοκρεμαστή πάσα στον Πιπινίκα, ο οποίος θα μπει από αριστερά στην περιοχή του Καρασκόρδα και θα κάνει το 0-1, με τους παίκτες του ΦΑΣ να γίνονται ένα “κουβάρι” στους πανηγυρισμούς.

Και σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, στο 32′ και πάλι ο Πιπινίκας μετά από πάσα με τακουνάκι του Γασπαράτου, θα βρεθεί απέναντι από τον τερματοφύλακα και θα πλασάρει άψογα, κάνοντας νωρίς το 0-2.  Οι Κατερινιώτες θα χάσουν τον Ηλία Κωτσιαρίδη στο 40′, αφού ο νεαρός χτύπησε στο γόνταο πριν λήξη το πρώτο ημίχρονο και αντικαταστάθηκε με τη θέση του να παίρνει ο έμπειρος Λαζαρίδης.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Νάουσα θα πετύχει και τρίτο γκολ, κάνοντας πιο εύκολα τα πράγματα για τη συνέχεια. Ο Γασπαράτος αυτή τη φορά θα χριστεί σκόρερ, πετυχαίνοντας το 5ο του γκολ στο πρωτάθλημα. Λίγα λεπτά μετά θα γίνει η φάση του αγώνα, που ίσως να μην έχει ξαναγίνει στα χρονικά του ποδοσφαίρου.

Ο Ιορδανίδης, ο οποίος βρέθηκε στη γραμμή της εστίας, σε σουτ του Παυλίδη θα αποκρούσει τη μπάλα εμφανώς με το χέρι και ο διαιτητής κ. Γρατσάνης, αφού συμβουλεύτηκε την βοηθό κα. Νιώτη, θα δείξει συνέχεια στο παιχνίδι με τη Νάουσα να χάνει πολύ καλή ευκαιρία με τον Καραλιόπουλο. Πριν εκτελεστεί το ελεύθερο από τον τερματοφύλακα της Νάουσας, ο διαιτητής θα πάει προς το μέρος της βοηθού και προς μεγάλη έκπληξη όλων, δύο θα δείξει πέναλτι για τον Αχιλλέα και κόκκινη κάρτα στον Ιορδανίδη!

Την εσχάτη των ποινών θα εκτελέσει ο Μπαγγέας, ο οποίος θα αστοχήσει. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι θα πιέσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων και θα εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, πετυχαίνοντας το 1-3 με τον Παυλίδη στο 70′.

Πολύ σημαντική νίκη για τον ΦΑΣ Νάουσα, που πετυχαίνει το “4 στα 4” και μάλιστα μέσα σε μια δυνατή έδρα. Το παιχνίδι της επόμενης Κυριακής με την Κοζάνη στο ΔΑΚ Νάουσας θα δείξει αν αυτή η ομάδα έχει το μέταλλο του πρωταθλητισμού φέτος και σίγουρα μια νίκη θα τονώσει ακόμη περισσότερο την ήδη ανεβασμένη ψυχολογία των παικτών.

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας : Καρασκόρδας, Μπαγγέας, Καπασκαλίδης, Θαμνόπουλος, Μπαγλαρίδης, Παυλίδης, Γελαδάρης, Ευαγγελόπουλος (65΄ Μπέης), Κλιάνης, Μπεκιάρης, Κωτσιαρίδης (46΄ λ.τ. Λαζαρίδης).

ΦΑΣ Νάουσα : Παπαδόπουλος, Ιορδανίδης, Περηφανόπουλος, Πέϊκος, Ιωαννίδης (60΄Αργυρίου Π.), Μπουλγουρίδης, Καραμεταξάς, Γασπαράτος, Πιπινίκας (80΄Καραλιόπουλος), Αργυρίου, Πασχάλης.

*Μετά το τέλος του αγώνα, η διοίκηση του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας εξέδωσε ανακοίνωση για τη διαιτησία του κ. Γρατσάνη. Αναλυτικά :

“Εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτηση μας για την απαράδεκτη διαιτησία του κου Γρατσάνη και της κας Νιότη, αφού με τα αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα τους οδήγησαν την ομάδα μας σε ήττα. Τέτοιες διαιτησίες βλάπτουν το ποδόσφαιρο και κάνουν κακό στο χώρο της διαιτησίας”.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Γιώργος Γαβρίδης

Δείτε εδώ φωτορεπορτάζ από τον αγώνα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected