Κατηγορίες
Basket - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαξε (69-55) Τέσσερις πόντους ο Τσαρτσαρής

παναθηναικος μπασκετ1Οι “πράσινοι” παίζοντας ένα άριστο παιχνίδι, έφεραν την Φενέρμπαχτσε στα… μέτρα τους και πήραν μια άνετη νίκη με 69-55 και απέχουν μόλις 40 λεπτά από την πρωτιά του ομίλου τους

Μια ανάσα, ή για να είμαστε πιο ακριβείς, μια νίκη μακριά από το να “σφραγίσει” και με τον πλέον επίσημο τρόπο την πρωτιά του ομίλου του είναι ο Παναθηναϊκός. Οι “πράσινοι” μετά την αποψινή τους νίκη επί της Φενέρ με 69-55 αλλά και την ήττα της Χίμκι χρειάζονται μια απλή νίκη την επόμενη αγωνιστική για να τερματίσουν πρώτοι, καλύτεροι και… ωραίοι.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης που είχε ετοιμάσει υποδειγματικά την ομάδα του, είδε τους παίκτες του να  κάνουν ένα πανέξυπνο παιχνίδι και να παίρνουν μια σπουδαία, από πολλές απόψεις, νίκη καθώς πλέον είναι καβάλα στ άλογο, σε ένα ματς ειδικών συνθηκών, όπως είχε -δικαιολογημένα- χαρακτηριστεί από τον ίδιο, λόγω της επιστροφής του Μάικ Μπατίστ στο ΟΑΚΑ.

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού μπορεί να μην ήταν καθόλου καλό για… χίλιους και έναν λόγους, στη συνέχεια όμως οι “πράσινοι” πήραν στα χέρια τους τα ηνία του αγώνα και παρέδωσαν μαθήματα μπάσκετ. Και στην άμυνα και στην επίθεση.

Δεκάλεπτα: 12-14, 29-23, 43-37, 69-55

Παναθηναϊκός : Μπράμος 9, Πάνκο 15, Ματσιούλις, Ούκιτς 4, Λάσμε 8, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 9, Κίτσεν, Μπανκς 9, Ξανθόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 11.

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ : ΜακΚάεμπ 7, Ονάν 2, Ερμίς, Σάτο 20, Μπρέμερ, Άντερσεν 8, Σαβάς, Μπίρσεν,Μπατίστ 4, Κάραμαν 2, Μπογκντνοβιτς 6, Πρέλντιτς 2.

Δήλωση Κώστα Τσαρτσαρή

Ο Κώστας Τσαρτσαρής μιλώντας μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Φενέρμπαχτσε έθεσε ως στόχο να πετύχει ο «εξάστερος» κάτι σπουδαίο στη συνέχεια.

Αρχικά τόνισε για το καλό σερί του Παναθηναϊκού: «Δεν μπορούμε να συνδυάσουμε τον αθλητισμό με την κρίση. Είναι σημαντικό μετά τα άσχημα αποτελέσματα να κάνουμε συνεχή και νικηφόρα παιχνίδια. Η πρώτη φάση είναι για να προκριθούμε. Από εκεί και πέρα στους 16 πρέπει να είμαστε 100% για να πετύχουμε κάτι μεγάλο», είπε αρχικά.

Για τη βελτίωση στο δεύτερο ημίχρονο, τόνισε: «Μετριάσαμε τα λάθη μας και παίξαμε καλή άμυνα. Βρήκαμε αρκετά εύκολα σουτ είτε σε αιφνιδιασμό είτε σε ελεύθερα σουτ. Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες που όλοι μπορούν να σηκώσουν την ομάδα στις πλάτες τους.Με την εμπειρία μας μπορούμε να μεταδώσουμε κάτι στους νεότερους».

Τέλος, για τον Μπατίστ, κατέληξε: «Καταρχήν θα ήθελα να πω για τον Μάικ ότι είναι ένα παιδί που άφησε το στίγμα του. Εννέα χρόνια προσέφερε τα πάντα. Από Μάικ έγινε Μιχάλης. Από εκεί και πέρα για τον εαυτό μου, αυτό που θέλω είναι ο κόσμος να δείχνει σεβασμό στο πρόσωπό μου. Δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο».

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected