Κατηγορίες
Football League

Μιχάλης Μπαλασάς : “Στο τοπικό η Επανομή!”

μπαλασαςΠρο των πυλών της οικειοθελούς εξόδου από την Επανομή βρίσκεται ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, Μιχάλης Μπαλασάς. Μετά από μια τετραετία επιτυχιών στον προεδρικό θώκο, ο έμπειρος παράγοντας αποφάσισε ότι είναι το κατάλληλο τάιμινγκ, το πλήρωμα του χρόνου για να κλείσει αυτός ο κύκλος. Πάντως, στην Αναγέννηση μετά τον επικείμενο υποβιβασμό δημιουργείται κενό εξουσίας, γενικό… χάος και αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα. Διοικητικά, οικονομικά αλλά και για την κατηγορία συμμετοχής.

Επί των ημερών Μπαλασά, οι πράσινοι ξέφυγαν από το σύνηθες βεληνεκές τους, παίζοντας για δυο χρονιές σε Β΄ και άλλες τόσες σε Γ΄ Εθνική, με ομάδες μεγαθήρια. Πλέον, πολλοί κάνουν λόγο για αδυναμία συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Football League 2 και επιστροφή στην Α1 της ΕΠΣΜ. Για να δούμε όμως τι λέει ο ίδιος ο απερχόμενος πρόεδρος των Θεσσαλονικέων στη mikriliga.com:

«Δεν έχει κανένα νόημα να παραμείνω στη Γ΄ Εθνική. Όταν τελειώσει το πρωτάθλημα, θα αποχωρήσω από τα διοικητικά της Αναγέννησης, μετά από μια τετραετία. Φεύγω πικραμένος, γιατί η προσπάθειά μου αναβάθμισε την Επανομή συνολικά, αλλά δεν βρήκα ανταπόκριση. Με την παρουσία μου αυτά τα τέσσερα χρόνια, η Επανομή έδωσε δείγματα γραφής σε θέματα υγιούς ανταγωνισμού και άριστης φιλοξενίας. Ευχαριστώ όσους με στήριξαν, τους συνεργάτες μου και ένα κομμάτι των παικτών, οι οποίοι με την πρακτική τους και την κατανόησή τους, δεν κατέφυγαν σε πράξεις που θα ζημίωναν την ομάδα, ενώ είχαν εικόνα και γνώση της πραγματικής κατάστασης. Στον αντίποδα, θέλω να καυτηριάσω συμπεριφορές και μεθόδους άλλων παικτών, που μόνο αχαριστία τις χαρακτηρίζει. Μιλάω για παιδιά που τα στήριξα και ευεργετήθηκαν από μένα και την ομάδα. Ίσως η αχαριστία που εισέπραξα ήταν το χειρότερο κομμάτι στην τετραετία μου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

«Κανένα επενδυτικό ενδιαφέρον, ολοταχώς για τοπικό»

Συνεχίζοντας, ο Μιχάλης Μπαλασάς πρόσθεσε: «Φυσικά και δεν υπάρχει κάποιο επενδυτικό ενδιαφέρον, τουλάχιστον καταγεγραμμένο προς εμένα, επίσημα ή ανεπίσημα. Το αύριο είναι εξαιρετικά αβέβαιο, θολό και σκοτεινό. Δεν έχω υπόψη μου κανένα ενδιαφέρον για την Αναγέννηση, επίσημο ή ανεπίσημο από κανέναν. Είναι δύσκολο να βρεθεί και να αναλάβει κάποιος. Προσωπική μου άποψη είναι ότι η Επανομή του χρόνου θα παίξει στηνΑ1 της ΕΠΣΜ! Μόνο εγώ ασχολιόμουν, δε βλέπω συγκεκριμένη λύση και είναι δύσκολο σε τέτοιες εποχές να επωμιστεί άλλος τέτοιο φορτίο. Ο Ερασιτέχνης θα συγκαλέσει όταν πρέπει συνέλευση και εκείνος θα κληθεί να δώσει τη λύση».

«Συνειδητό ρίσκο, ρεαλιστική η προσέγγιση»

Για τους λόγους του φετινού υποβιβασμού που είναι στο κατώφλι, ο Μπαλασάς ήταν πολύ συγκεκριμένος: «Πήρα ένα συνειδητό ρίσκο το καλοκαίρι, αποκτώντας αρκετούς νεαρούς παίκτες. Είχαμε μια ρεαλιστική προσέγγιση της κατάστασης, ήμασταν από τις ελάχιστες ομάδες που έφτιαξαν μπάτζετ ανάλογα με τις γενικές οικονομικές δυνατότητες της κατηγορίας. Μπορούσα και εγώ να ρισκάρω με μεγαλύτερα συμβόλαια και να επιβαρύνω και άλλο τα ταμεία της ομάδας. Θα χρεωνόμασταν παραπάνω. Τα λίγα χρέη που έχουμε, δεν έχουν να κάνουν με κακή διαχείριση. Σκεφτείτε μόνο ότι πριν ανέβουμε στη Β΄ Εθνική οι προβλεπόμενες επιχορηγήσεις «άγγιζαν» τις 750.000 ευρώ και στην πρώτη χρονιά της Αναγέννησης στην κατηγορία έπεσαν μόλις στις 150.000 ευρώ! Λογικό να προκύψουν χρέη. Ένα μέρος τους ήδη αποπληρώθηκε και για φέτος δεν υπάρχει αρνητικό ισοζύγιο. H Football League είναι… πλασματικά επαγγελματική. Όλες οι ομάδες χωρίς στήριξη, με μαθηματική ακρίβεια οδηγούνται στη χρεοκοπία. Όσο για το αγωνιστικό σκέλος και τον υποβιβασμό, η ομάδα αδικείται από τη βαθμολογική της θέση, πληρώνοντας πολλές φορές την απειρία και την ατυχία της. Παρουσιάσαμε ανταγωνιστικό σύνολο και χειροκροτηθήκαμε από αρκετούς αντιπάλους. Δυστυχώς, η συγκομιδή μας δεν ήταν ανάλογη των εμφανίσεών μας».

«Απαξιωθήκαμε από τους τοπικούς φορείς»

Για την έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία και τον κόσμο, ο υπό παραίτηση πρόεδρος της Αναγέννησης ανέφερε: «Ποια στήριξη; Ειδικά η τοπική αυτοδιοίκηση ήταν απούσα! Δε στηριχθήκαμε καθόλου από το Δήμο Θερμαϊκού. Απαξιωθήκαμε από κοντόφθαλμους παράγοντες, που δεν αντιλήφθηκαν το μέγεθος της επένδυσης, με το να πρεσβεύει τον τόπο η Αναγέννηση σε τέτοιο επίπεδο πανελληνίως. Οι τοπικοί φορείς μας αντιμετώπισαν μίζερα, όπως γενικά λειτουργούν στα όρια του Δήμου. Έχουμε ένα μεγάλο Δήμο, 60.000 κατοίκων, με πολλά δημοτικά διαμερίσματα ακόμα, όπως η Μηχανιώνα, η Περαία, το Μεσημέρι, οι Νέοι Επιβάτες, η Αγία Τριάδα, η Κερασιά και το Αγγελοχώρι. Δεν μπορούσε να κρατήσει μια ομάδα στη Football League; Αν υπάρξει βούληση από τους τοπικούς φορείς, ας γίνει και μια συγχώνευση, αν το θεωρήσουν εφικτό. Αναφορικά με τον κόσμο, φυσικά και εκείνος δεν αγκάλιασε την προσπάθεια, αλλά με τη γενική οικονομική κρίση, τον δικαιολογώ εν μέρει, συμβαίνει και σε άλλες ομάδες».

«Από ΒΕθνική… Ερασιτέχνης;»

Τέλος, ο Μιχάλης Μπαλασάς για άλλη μια φορά τάχθηκε ανοιχτά κατά της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών: «Φυσικά, είναι άδικο για όσους υποβιβάζονται με την αναδιάρθρωση. Δεν γίνεται να πέφτεις κατηγορία και από Β΄ Εθνική να γίνεσαι… ερασιτεχνική ομάδα! Να χάνεις δυο κατηγορίες σε μια χρονιά, ενώ είσαι οργανωμένος! Και 11 ομάδες από τη Γ΄ Εθνική, η… μισή κατηγορία, να κερδίζει παραπάνω από μια κατηγορία, με πολλές ομάδες χωρίς πλάνο! Η ΠΑΕ θα διαλυθεί, θα βγούμε εκτεθειμένοι, παίρνοντας πολλές υποχρεώσεις. Οι δυο ομάδες που θα πέσουν από τη Β΄ και κυρίως οι δυο πρόεδροί τους, θα πληγούν περισσότερο από τον καθένα. Οι παράγοντες του ποδοσφαίρου και της ΕΠΟ πρέπει να επανεξετάσουν το ενδεχόμενο να μην πέσει κανείς φέτος».

*mikriliga.org

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected