Κατηγορίες
Γενικά

Έρευνα – Φάτε άφοβα όταν είστε στεναχωρημένοι!

MediaAssetsΝέα μελέτη ήρθε στο φως για να δώσει θάρρος σε όσους το ρίχνουν στο φαγητό έπειτα από μια στεναχώρια ή μια δύσκολη μέρα.
Η μελέτη έδειξε πως το φαγητό που καταναλώνουμε όταν αντιμετωπίζουμε στρες δε μας κάνει και τόσο κακό τελικά, καθώς όταν είμαστε χαρούμενοι τρώμε λιγότερο κι έτσι οι ποσότητες αντισταθμίζονται.
Παράλληλα, οι ερευνητές δήλωσαν πως όσοι δε στρέφονται στο «φαγητό της παρηγοριάς» έχουν την τάση να ξεφεύγουν ακόμη κι όταν είναι χαρούμενοι.
Η Gudrun Sproesser, ψυχολόγος από το Πανεπιστήμιο Konstanz στη Γερμανία δήλωσε πως «όλοι έχουμε ένα αδύναμο σημείο όσον αφορά το φαγητό».
Έπειτα από πείραμα, οι ερευνητές συμπέραναν ότι όσοι καταφεύγουν στο φαγητό για να αισθανθούν καλύτερα έχουν την τάση να «διορθώνουν» τα διατροφικά τους λάθη, αποφεύγοντας ασυναίσθητα το φαγητό όταν αισθάνονται καλά.
Η Sproesser πιστεύει πως το φαγητό σε μια δύσκολη στιγμή μπορεί ακόμη και να μας βοηθήσει, καθώς η πείνα μπορεί να προκαλέσει ακόμη πιο έντονο στρες, που θα μας οδηγήσει να παραφάμε αργότερα.
*onmed.gr
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected