Κατηγορίες
Football League - Μεταγραφές

Αιγινιακός – Απέκτησε και τον Ρίκκα!

9af935c65996640bbb3c84d2575abf9a_XLΟ Αιγινιακός μετά τον Βλάση Καζάκη, συμφώνησε και με τον Αντώνη Ρίκκα και θα αποτελέσει μία ακόμη προσθήκη για την ομάδα της βόρειας Πιερίας…Η προσθήκη του Ρίκκα προκαλεί σίγουρα αίσθηση για τα δεδομένα της κατηγορίας. Η ομάδα του Κώστα Νικολαΐδη δείχνει ξεκάθαρα ότι θέλει να πρωταγωνιστήσει και ότι δεν θέλει να είναι απλά κομπάρσος. Κάτι που το έδειξε και πέρσι εξάλλου.

Στον Αιγινιακό θεωρούν ότι με την έλευση του 28χρονου Ρίκκα θωρακίζουν τη μεσαία τους γραμμή. Έχει 25 συμμετοχές με τις μικρές εθνικές ομάδες.

Το βιογραφικό του

Γεννημένος στην Μασσαλία, ο Ρίκκα ξεκίνησε την καριέρα του στον μεγαλύτερο σύλλογο της πόλης, την Μαρσέιγ. Μετά το «διαζύγιο» με την Μαρσέιγ, εντάχθηκε στο δυναμικό της Ξάνθης κατά την διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου του 2006 πραγματοποιώντας 4 εμφανίσεις μέχρι το τέλος της σαιζόν. Μετά δόθηκε δανεικός στην Νίκη Βόλου, ομάδα Β’ Εθνικής προκειμένου να αποκτήσει περισσότερες εμπειρίες.

Εκεί έμεινε μέχρι την σαιζόν 2006-2007 συμπληρώνοντας 29 εμφανίσεις σε αγώνες πρωταθλήματος. Παρά το ότι η ομάδα του τερμάτισε τελευταία στο πρωτάθλημα και υποβιβάστηκε, οι εμφανίσεις του ήταν αρκετά καλές ώστε να πείσουν τον προπονητή της Ξάνθης, Εμίλιο Φερέρα να του δώσει μια θέση στο ρόστερ της επόμενης περιόδου. Ο Ρίκκα άρπαξε την ευκαιρία και έπαιξε σε 23 αγώνες πρωταθλήματος όντας ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Στις 16 Μαΐου 2008, ο Ρίκκα υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την ομάδα της ΑΕΚ για 600.000 ευρώ.

Ο Ρίκκα δεν κατάφερε να πείσει τους ανθρώπους της ομάδας καθώς στην πρώτη του σαιζόν στον σύλλογο είχε μόλις 3 συμμετοχές εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού. Σήμερα, μετά από δύο σαιζόν ως δανεικός, επέστρεψε στην ΑΕΚ. Τον Ιούνιο του 2010, ο Ρίκκα εντάχθηκε στο δυναμικό του Ολυμπιακού Βόλου ως δανεικός για έναν χρόνο. Τον Ιανουάριο του 2011, δόθηκε ως δανεικός στην Κέρκυρα.

Τον Αύγουστο του 2011, ο Ρίκκα επέστρεψε στην ΑΕΚ αλλά δεν ήταν στα σχέδια του Μανόλο Χιμένεθ. Όταν ο Κωστένογλου ανέλαβε την ΑΕΚ, ξεκίνησε να τον συμπεριλαμβάνει στις αποστολές της ομάδας ανδρών και τελικά αποφάσισε να τον κρατήσει στην ομάδα. Στις 19 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, πέρασε ως αλλαγή στο Β’ Ημίχρονο του αγώνα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και πραγματοποίησε την επιστροφή του. Αυτήν την σαιζόν (2011-2012), ο Αντώνης Ρίκκα πραγματοποίησε 13 συμμετοχές.

Κι ενώ τη σεζόν 2012-13, έδειχνε να βρίσκει θέση στην ομάδα, η ΑΕΚ γνωρίζει τον πρώτο υποβιβασμό στην ιστορία της και ο ίδιος μένει ελεύθερος.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected