Super League 1

ΠΑΟΚ – Νίκη Βόλου (3-0) Εμφατική νίκη στην άδεια Τούμπα

128dc45bc3f4e5b36437bb7a5e33789d_LΟ ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα 3-0 τη Νίκη Βόλου, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Μακ, ο οποίος σκόραρε στο 80’, και σε καλή βραδιά τους Αθανασιάδη (22’) και Φακούντο Περέιρα (47’) που επίσης βρήκαν δίχτυα.

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη δείχνει να βρίσκει τα πατήματά της και τον καλό εαυτό της, όσο κυλούν τα παιχνίδια. Με τον Ρόμπερτ Μακ σε μεγάλα κέφια και τους δυο επιθετικούς του να βρίσκουν δίχτυα ξανά, ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-0 τη Νίκη Βόλου και έφτασε τους 7 βαθμούς σε 3 ματς στο πρωτάθλημα, την ώρα που η ομάδα της Μαγνησίας παραμένει χωρίς βαθμό. Ο «δικέφαλος του Βορρά» αφού… ηρέμησε με τα μεταγραφικά και με την ανανέωση του συμβολαίου του Αθανασιάδη, κατάφερε να παίξει αρκετά καλά, να ελέγξει ένα ματς που «καθάρισε» από το 47’ και να πάρει αυτό που ήθελε χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Αξίζει να σημειωθεί, πως αυτή ήταν η δεύτερη νίκη σε τρία ματς και πρώτη εντός έδρας για τον ΠΑΟΚ φέτος.

Στην άδεια Τούμπα, αφού ακόμα δεν έχει εκτίσει την τιμωρία του από πέρσι ο ΠΑΟΚ, οι Θεσσαλονικείς από το ξεκίνημα ήταν το «αφεντικό» του ματς και με τα γκολ που πέτυχαν Αθανασιάδης (22’), Φακούντο Περέιρα (48’) και Μακ (80’), πήραν το τρίποντο. Την ίδια ώρα, η Νίκη Βόλου και πάλι έδειξε καλά δείγματα γραφής, αλλά όσο δεν έχει ουσία στο παιχνίδι της και δεν παίρνει αποτελέσματα, δείχνει να… μπαίνει από νωρίς σε μπελάδες. Για τον ΠΑΟΚ, πάντως, αυτό το ματς περνάει γρήγορα-γρήγορα στο παρελθόν, αφού πλέον έρχεται η πρεμιέρα των ομίλων του Europa League με αντίπαλο τη Ντιναμό Μινσκ. Παράλληλα, οι Θεσσαλονικείς αγωνιούν και για την κατάσταση του Τζαβέλλα ο οποίος αποχώρησε τραυματίας και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για θλάση β’ βαθμού.

Υπογραφή… Κλάους

Ο ΠΑΟΚ άρχισε το ματς με εμφανή την πρόθεσή του να «καθαρίσει» γρήγορα με γκολ νωρίς απέναντι στη Νίκη Βόλου. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, παρά το γεγονός ότι η άμυνα της Νίκης Βόλου δέχθηκε αρκετή πίεση. Οι Θεσσαλονικείς με κύριο εκφραστή των επιθέσεών τους τον Ρόμπερτ Μακ, θέλησαν από το πλάι να «σπάσουν» την άμυνα της ομάδας του Φλουτ και να προηγηθούν, ωστόσο πότε οι λάθος επιλογές στα τελειώματα των φάσεων, πότε οι επεμβάσεις του Ταμπάκη, στέρησαν από τον «δικέφαλο του Βορρά» το γρήγορο γκολ.

Αυτό, ωστόσο, δεν πτόησε την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη που αναζητούσε το πρώτο γκολ και πίεζε για να καταφέρει. Στο 22’, ο Αθανασιάδης που είχε χάσει δυο-τρεις καλές στιγμές στα πρώτα λεπτά, κατάφερε να εκμεταλλευτεί σύγχυση στα καρέ της Νίκης Βόλου και με ωραίο πλασέ να ανοίξει το σκορ. Έτσι, ο φορ του ΠΑΟΚ «σφράγισε» τη χθεσινή ανανέωση του συμβολαίου του με το γκολ που έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ και διαμόρφωσε το 1-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου στην Τούμπα, αφού η Νίκη Βόλου έκανε – κι έχασε – την πρώτη ευκαιρία της στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους.

Μακ από – και με – τη βούλα!

Στο δεύτερο ημίχρονο, παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ άρχισε με αναγκαστική αλλαγή λόγω του τραυματισμού του Τζαβέλλα, δεν άλλαξε η εικόνα του ματς. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τον πλήρη έλεγχο, με τον Ρόμπερτ Μακ να είναι μακράν του δεύτερου ο κορυφαίος του ματς. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει, και στο 47’ μετά από σέντρα του Σκόνδρα ο Φακούντο Περέιρα με ωραίο σουτ στο πρώτο δοκάρι, σημείωσε το 2-0. Από αυτό το σημείο κι έπειτα, το ματς άρχισε να χάνει τον ρυθμό του και η Νίκη Βόλου προσπάθησε να γίνει πιο απειλητική.

Η ομάδα του Φλουτ έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες, με τον Μουζακίτη και τον Σκούρτη να είναι οι πιο κινητικοί, ενώ την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ στην «κόντρα» με τον Μακ ήταν εξαιρετικά επικίνδυνος, αλλά δεν είχε τα κατάλληλα τελειώματα. Τελικά, η εξαιρετική παρουσία του Σλοβάκου «σφραγίστηκε» με ένα γκολ. Στο 80’ ο Αθανασιάδης πήρε πέναλτι από τον Ίβενς που τον τράβηξε στην περιοχή, ο Μακ το εκτέλεσε εύστοχα και διαμόρφωσε το 3-0 στην άδεια Τούμπα.

Ο κορυφαίος του αγώνα

Ο Ρόμπερτ Μακ ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα. Ο Σλοβάκος άσος έκανε άνω-κάτω την άμυνα των φιλοξενούμενων, αποτέλεσε διαρκή πηγή κινδύνου για την εστία του Ταμπάκη κι έδειξε πως έχει μεγάλη όρεξη να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Ο Μακ είχε τόσο δημιουργικές όσο και εκτελεστικές στιγμές στο ματς, κατάφερε να φτιάξει ευκαιρίες ακόμα και… στις καθυστερήσεις, ενώ το εύστοχο πέναλτι στο 80’, ήρθε σαν επιστέγασμα των προσπαθειών του κόντρα στη Νίκη Βόλου.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected