Κατηγορίες
Basket

Μπάσκετ – Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός

02_photo

Κυπελλούχος Ελλάδος για 16η φορά στην ιστορία του αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός, που κέρδισε στον 40ό τελικό τον Απόλλωνα Πατρών, με 68-53. Οι “πράσινοι” πήραν από νωρίς το προβάδισμα, έβαλαν τις βάσεις της νίκης τους μέσα από την άμυνα και έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση (σ.σ.: μόνο ο Λούντζης δεν σκόραρε) πήραν με άνεση το ροζ φύλλο αγώνα. Και μαζί τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς άφησε εκτός δωδεκάδας τους Γιάνις Μπλουμς, ΝτεΜάρκους Νέλσον και Γκάνι Λαουάλ, χρησιμοποιώντας στη θέση τους τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Μιχάλη Λούντζη και Γιώργο Διαμαντάκο. Τους έδωσε μάλιστα σημαντικό χρόνο συμμετοχής, στον πρώτο τελικό της καριέρας τους.

Οι “πράσινοι” ξεκίνησαν από νωρίς να βάζουν τις βάσεις της επικράτησής τους. Μόλις στο 3ο λεπτό προηγήθηκαν με 9-0, την ώρα που οι Πατρινοί έκαναν περίπου τέσσερα λεπτά για να πετύχουν τους πρώτους πόντους τους στον τελικό (δια χειρός Φιτζπάτρικ).

Παρόλ’ αυτά, δεν είχαν την επιθετική ευχέρεια να πλησιάσουν στο σκορ, ειδικά από τη στιγμή που μέχρι το 16ο λεπτό είχαν σκοράρει μόλις τρεις παίκτες (Φιτζπάτρικ, Αργυρόπουλος, Ελ Αμίν). Η διαφορά μειώθηκε βέβαια αρχικά στους τέσσερις (12-16), αλλά ένα μικρό σερί 5-0 που ακολούθησε αρκούσε για να επαναφέρει την τάξη στο ΟΑΚΑ (12-21 στο 10′).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, τα δεδομένα δεν άλλαξαν σημαντικά. Βλέπετε, οι παίκτες του Νίκου Βετούλα δεν μπορούσαν να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι του Παναθηναϊκού. Την ίδια ώρα, αυτοί του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έκαναν καλά τη δουλειά τους, έστω κι αν δεν είχαν τα καλύτερα δυνατά ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα.

περισσότερο ρεπορτάζ, οι πόντοι και φωτογραφίες στο sport24.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected