Κατηγορίες
Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

Κύπελλο Ημαθίας – Το pregame της φάσης των “16” (vid)

pregame-cup1

Εβδομάδα Κυπέλλου στην Ημαθία αυτή που διανύουμε και το πρόγραμμα περιλαμβάνει 8 νοκ άουτ αναμετρήσεις με φόντο τα προημιτελικά του θεσμού.

Οι 16 “μονομάχοι” προετοιμάστηκαν στα λίγα 24ωρα που είχαν στη διάθεση τους και ως είθισται σε ερασιτεχνικούς αγώνες που διεξάγονται καθημερινές, αρκετές είναι οι απουσίες των ποδοσφαιριστών λόγω του εργάσιμου της ημέρας. Εκτός των άλλων, οι προπονητές επιλέγουν ένα μίνι rotation, κυρίως βεβαίως γι αυτές που θεωρούν το Κύπελλο ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν ποδοσφαιριστές με μικρότερη συμμετοχή στο πρωτάθλημα είτε για την απαραίτητη ξεκούραση από τα συνεχή παιχνίδια.

Ωστόσο, η μέχρι τώρα πορεία του Κυπέλλου διαμορφώνει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα όσον αφορά τις ομάδες που θεωρούνται φαβορί και έχουν τη μεγάλη ευκαιρία να φτάσουν μέχρι τον τελικό του Δημοτικού Σταδίου Βέροιας. Κι αυτό γιατί τρία ηχηρά ονόματα από την Α1 έχουν ήδη τεθεί εκτός (ΑΣ Ειρηνούπολης, Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων, ΑΕ Αλεξάνδρειας) αλλά και λόγω της…ακεφιάς της κληρωτίδας για τη φάση των “16”, που δεν έβγαλε κάποιο από τα λεγόμενα ντέρμπι.

Δεν παύει όμως το πρόγραμμα της Τετάρτης (4/11) να περιλαμβάνει μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, με εκείνες σε Αλεξάνδρεια και Ροδοχώρι να ξεχωρίζουν. Να θυμίσουμε πως οι αγώνες είναι νοκ άουτ και η ώρα έναρξης είναι 2.30μμ

Το pregame του Κυπέλλου είναι μία προσφορά της εταιρίας…
Χωρίς-τίτλο1Agroexelixis : Η εταιρία που έχει ανοίξει τις πόρτες της στον αγρότη από το 2008 και είναι πρωτοπόρα εταιρία στη μελέτη επίβλεψη υποστήριξη και φυτοπροστασία

skilitsi Naousa

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου – ΦΑΣ Νάουσα : Η…επανάληψη του περσινού δραματικού παιχνιδιού για την 28η αγωνιστική της Α1 Ερασιτεχνικής. Το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταίο λεπτά, με τον ΦΑΣ ουσιαστικά να προσαρμόζεται στην ιδέα της δεύτερης θέσης. Φέτος όμως τις δύο ομάδες χωρίζει μια κατηγορία, αμφότερες όμως παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα πρωταθλήματα που συμμετέχουν.

Για τον γηπεδούχο Άρη, το αυριανό παιχνίδι αποτελεί μια τεράστια πρόκληση, αγωνιστική και μη. Οι παίκτες των ΜουρτζίλαΤάνη έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν μία εκ των φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα της Α1 και θα επιδιώξουν το καλύτερο, αν και ο μεγάλος στόχος των “κιτρινόμαυρων” είναι η άνοδος μέσω της κατάκτησης των δύο πρώτων θέσεων στον 1ο όμιλο της Α2 Ερασιτεχνικής. Απών για το τεχνικό “δίδυμο” ο Χρήστος Ανδρέου που αποβλήθηκε στο ματς με την ΑΕ Σχοινά, ενώ τελευταία στιγμή θα κριθεί αν θα υπάρξουν περαιτέρω απουσίες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Από την άλλη πλευρά, τέσσερις είναι οι σημαντικές απουσίες για τον Δημήτρη Χαλκιά, που είναι βέβαιο πως θα προχωρήσει σε αρκετές αρκετές αλλαγές σε σχέση με τα παιχνίδια πρωταθλήματος. Εκτός λόγω τιμωρίας παραμένει ο Σωκράτης Λαμπριανίδης (θα εκτίσει την προτελευταία αγωνιστική της ποινής του), ενώ λόγω τραυματισμού αλλά και για να προφυλαχθούν θα είναι οι Δήμος Συμπεθέρης, Γιώργος Πατατούκας και Αδάμ Βλαχοδήμος.

Tips

Έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Παλαιού Σκυλιτσίου

Χιλιομετρική απόσταση  : 34.19 χλμ

Προϊστορία : 2014/2015 (Α1) 2-2

Ομάδες που απέκλεισαν : Θύελλα Σταυρού (1-2), χωρίς αγώνα / Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων (5-0), ΑΣ Ειρηνούπολης (0-1)

Αρης Παλαιοχωριου χαριεσσα

Άρης Παλαιοχωρίου – ΑΕ Χαρίεσσας : Ενδιαφέρον παιχνίδι στο Παλαιοχώρι, παρά το γεγονός πως τις δύο ομάδες χωρίζει μια κατηγορία. Ο γηπεδούχος Άρης, ιδιαίτερα ενισχυμένος φέτος και με αποκλειστικό στόχο την άνοδο στην Α1 Ερασιτεχνική, πρωταγωνιστεί στον 1ο όμιλο της Α2 αν και παραμένει μακριά από τη νίκη για δύο αγωνιστικές. Από την άλλη πλευρά, η ουραγός της Α1 θα αγωνιστεί αύριο για πρώτη φορά με Γιάννη Χατζηαθανασίου στον πάγκο, που ανέλαβε τα ηνία μετά την αποχώρηση του Σάββα Αβετίδη.

Ο τεχνικός των γηπεδούχων Δημήτρης Πρίντζιος θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή για τυχόν απουσίες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, χωρίς να αντιμετωπίζει κάποια λόγω τιμωρίας ή τραυματισμού. Εκτός για την ΑΕΧ παραμένει ο τραυματίας Γιώργος Κανδηλίδης, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Βαλάντη Τοπαλίδη λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Tips

Έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Παλαιοχωρίου

Χιλιομετρική απόσταση  : 47.69 χλμ

Προϊστορία : Δεν υπάρχει πρόσφατη προϊστορία

Ομάδες που απέκλεισαν : Νέα Γενεά Νικομήδειας (2-0), χωρίς αγώνα / Εθνικός Κλειδιού (4-2), χωρίς αγώνα

πατριδα Episkopi

ΑΣ Πατρίδας – Κεραυνός Επισκοπής : Στην Πατρίδα δοκιμάζεται ο εξαιρετικός φέτος Κεραυνός, που φιγουράρει στη δεύτερη θέση της Α1 Ερασιτεχνικής, μετά από 7 αγωνιστικές. Η ομάδα του Χρήστου Μποζίνη έχει βλέψεις και στο Κύπελλο και δεν υποτιμά τον αυριανό του αντίπαλο, παρά το γεγονός πως βρίσκεται στην προτελευταία θέση του 2ου ομίλου της Α2, έχοντας συγκεντρώσει 3 βαθμούς σε 6 παιχνίδια.

Ένας λόγος παραπάνω βεβαίως είναι και η σημαντική μεταγραφική ενίσχυση του ΑΣ Πατρίδας τις τελευταίες μέρες, καθώς εκτός των Νίκου Αλμαλιώτη (δεν αγωνίζεται αύριο λόγω τιμωρίας), Αλέξη Παπαδόπουλου και Παναγιώτη Καλφούντζου, η ομάδα του Χρήστου Παναγιωτίδη απέκτησε τους Θάνο Κολοκοτρώνη και Παύλο Διαμαντίδη, που αγωνίστηκαν πέρσι με τα χρώματα του Άτλα Ζερβοχωρίου.

Τo pregame του Κεραυνού είναι μια προσφορά του Cafe «Anfield» στην Επισκοπή

11992214_10200741527537547_2138441037_n copy

Στην αντίπερα όχθη, ο Χρήστος Μποζίνης δεν θα έχει στη διάθεση του τους Πέτρο Μπάμπο και Ζαχαρία Ιωαννίδη λόγω των σπουδών τους αλλά και τον Θεόκλητο Ιωαννίδη για τον οποίο οι φόβοι για θλάση επιβεβαιώθηκαν.

Tips

Έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Πατρίδας

Χιλιομετρική απόσταση  : 18.01 χλμ

Προϊστορία : Δεν υπάρχει πρόσφατη προϊστορία

Ομάδες που απέκλεισαν : Αστέρας Αλεξάνδρειας (1-2), χωρίς αγώνα / ΜΑΣ Βεργίνας (3-0), χωρίς αγώνα

Ατρόμητος Διαβατού Έμβλημα apollon new

Ατρόμητος Διαβατού – Απόλλων Αγίου Γεωργίου : Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι στο Διαβατό, ανάμεσα σε δύο ομάδες που τέθηκαν αντιμέτωπες δύο φορές τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όταν ο Απόλλων αγωνιζόταν στην Α1 Ερασιτεχνική. Τους δύο αντιπάλους χωρίζει μια κατηγορία, ωστόσο η μέχρι στιγμής παρουσία τους στα πρωταθλήματα, προσδίδει αρκετό ενδιαφέρον στην αυριανή αναμέτρηση.

Το ρεπορτάζ του Απόλλων είναι μία προσφορά…

12164942_595797163893393_1515385374_o

Η μέχρι στιγμής πορεία άλλωστε των “πρασίνων” φανερώνει την πολύ καλή αγωνιστική εικόνα αλλά και τη διαφορετική νοοτροπία σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Στο πρωτάθλημα της Α2 παραμένουν αήττητοι μετά από έξι αγωνιστικές, ενώ στο Κύπελλο κατάφεραν να αποκλείσουν εκτός έδρας τον ΓΑΣ Κοπανού, με το εμφατικό μάλιστα 2-6.

Άνεμος αισιοδοξίας όμως και για τον Ατρόμητο, που τη Δευτέρα (2/11), τελευταία μέρα των μεταγραφών, ανακοίνωσε τρεις σημαντικές προσθήκες αυτές των Κυριάκου Βρεττού, Αλέξη Ασλάνογλου και Χρήστου Μπρέγκου, που ενισχύουν σημαντικά το ρόστερ της ομάδας. Προτεραιότητα βεβαίως η βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας αλλά και της βαθμολογικής παρουσίας στο πρωτάθλημα της Α1, ωστόσο το Κύπελλο είναι ένας θεσμός στον οποίο ο Ατρόμητος επιβάλλεται να πρωταγωνιστεί.

Σημαντικές απουσίες δεν υπάρχουν για τους δύο προπονητές, με μοναδικές εκκρεμότητες τις επαγγελματικές υποχρεώσεις ορισμένων ποδοσφαιριστών και οι οποίες θα κριθούν την ημέρα του αγώνα.

Tips

Έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Διαβατού

Χιλιομετρική απόσταση  : 12.28 χλμ

Προϊστορία : 2013/2014 (Α1), 5-1, 2012/2013 (Α1), 3-0

Ομάδες που απέκλεισαν : ΑΕ Σχοινά (0-7), χωρίς αγώνα / Ελπίδα Μονοσπίτων (2-1), ΓΑΣ Κοπανού (2-6)

rodoxori makroxvri

ΓΑΣ Ροδοχωρίου – Μακροχώρι : Ρεβάνς της αναμέτρησης πριν από τρεις εβδομάδες περίπου, στην έδρα του Μακροχωρίου. Η ομάδα του Μάκη Γιαννόπουλου πέτυχε σπουδαία νίκη με 1-0 ωστόσο το αυριανό παιχνίδι για τον θεσμό του Κυπέλλου, έχει τελείως διαφορετική προσέγγιση για τους δύο προπονητές.

Το pregame του ΓΑΣ Ροδοχωρίου είναι μία προσφορά του…

mexx-logo12412

Από τότε βεβαίως έχει μεσολαβήσει και το σερί των δύο εντός έδρας νικών για την ομάδα του Σάκη Γλώσση, σερί που έχει ανεβάσει το ηθικό των “κυανοκίτρινων” και μαζί με τον χαρακτήρα της ρεβάνς για την ήττα στο πρωτάθλημα, δίνουν έξτρα ψυχολογία ενόψει του αυριανού αγώνα. Απόντες για τον έμπειρο τεχνικό οι Δημήτρης Κακούδης και Νίκος Τσαγκεράς, που βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας, ενώ επιστρέφει ο Τέλης Ευθυμιάδης που προσβλήθηκε από μια ίωση η οποία του στέρησε τη συμμετοχή στο ματς του Σαββάτου με τον Ατρόμητο Διαβατού.

Στην αντίπερα όχθη, ο Μάκης Γιαννόπουλος δεν αντιμετωπίζει κάποια απουσία της τελευταίας στιγμής και άπαντες στο “ασπρόμαυρο” στρατόπεδο προετοιμάστηκαν με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Tips

Έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Ροδοχωρίου

Χιλιομετρική απόσταση  : 36.44 χλμ

Προϊστορία : Δεν υπάρχει πρόσφατη προϊστορία

Ομάδες που απέκλεισαν : ΠΑΟΚ Κουλούρας (0-3), χωρίς αγώνα / Δόξα Λιανοβεργίου (3-0), ΑΟ Μαρίνας (0-1)

Μακεδονικός Πλατάνου pontiaki

Μακεδονικός Πλατάνου – Ποντιακή Νεολαία Αράχου : Ένα χρόνο μετά τη μεταξύ τους αναμέτρηση για το πρωτάθλημα της Α2 Ερασιτεχνικής, “πράσινοι” και “μπλαουγκράνα” αναμετρούνται για τον θεσμό του Κυπέλλου. Τις δύο ομάδες βέβαια χωρίζει φέτος μια κατηγορία, ωστόσο ο Μακεδονικός χαρακτηρίζεται τα τελευταία χρόνια ως “ομάδα Κυπέλλου”, με αξιοθαύμαστες πορείες.

Στους γηπεδούχους μάλιστα υπήρξε και εξέλιξη στο θέμα του προπονητή, καθώς στον αγώνα της Κυριακής κόντρα στον Άρη Παλαιοχωρίου, κάθισε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας Απόστολος Καλαμπούκας, ο οποίος αντικατέστησε τον Γιάννη Βασιλειάδη που παραιτήθηκε από το συγκεκριμένο πόστο. Για το αυριανό παιχνίδι δεν υπάρχουν κάποιες σημαντικές απουσίες, παρά μόνο εκκρεμότητες όσον αφορά το ποιοι ποδοσφαιριστές θα είναι διαθέσιμοι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Από την άλλη πλευρά, η φορμαρισμένη ομάδα του Σάκη Παγγούρα έχει ως στόχο τη διάκριση στο Κύπελλο και αν καταφέρει να προκριθεί κόντρα στον Μακεδονικό, θα βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση, με την πρόκριση στους “8” του θεσμού για πρώτη φορά στην ιστορία του. Όσον αφορά τα αγωνιστικά, εκτός του τραυματία Σωτήρη Παπαδόπουλου, δεν υπάρχουν άλλες απουσίες για τον έμπειρο τεχνικό.

Tips

Έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Πλατάνου

Χιλιομετρική απόσταση  : 14.19 χλμ

Προϊστορία : 2014/2015 (Α2) 1-1

Ομάδες που απέκλεισαν : ΠΑΟ Παλατίτσια (4-1), χωρίς αγώνα / Δόξα Νάουσας (3-1), Αγρ.Αστ.Αγ.Βαρβάρας (1-0)

paok Αχιλλέας Νάουσας Έμβλημα

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Αχιλλέας Νάουσας : Πλούσια η προϊστορία ανάμεσα στους δύο αυριανούς αντιπάλους, οι οποίοι μάλιστα βρέθηκαν αντιμέτωποι στο Κύπελλο και την περίοδο 2013/2014, όταν ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση με το εμφατικό 5-1. Μάλιστα, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και το προηγούμενο Σάββατο στο Γιαννακοχώρι για το πρωτάθλημα, με τον “δικέφαλο” να παίρνει τη νίκη χάρη στο χατ-τρικ του Γιώργου Κίτσα.

Ο κάτοχος του θεσμού καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο του αλλά και να επιβεβαιώσει την εξαιρετική εικόνα που παρουσιάζει (και) τη φετινή χρονιά, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ο Χρήστος Υφαντίδης, που έχει προσαρμοστεί ιδανικά στον πάγκο του ΠΑΟΚ και βοηθά σημαντικά με την εμπειρία του, δεν θα έχει στη διάθεση του τους “μόνιμους” Θανάση Κίτσα, Ανδρέα Μπουκλά και Λευτέρη Κίτσα.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναγιώτης Καραμεταξάς δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα ενόψει της αυριανής αναμέτρησης, στον οποίο ο Αχιλλέας θα αγωνιστεί με στόχο να διεκδικήσει τις πιθανότητες του για πρόκριση στους “8” της διοργάνωσης.

Tips

Έδρα : ΔΑΚ Αλεξάνδρειας

Χιλιομετρική απόσταση  : 59.51 χλμ

Προϊστορία : 2014/2015 (Α1) 0-2, 2013/2014 (Α1) 2-1, 2013/2014 (Κύπελλο) 5-1, 2012/2013 (Α1) 3-4

Ομάδες που απέκλεισαν : Ακαδημία Μακροχωρίου (2-6), χωρίς αγώνα / Φίλιππος Μέσης (3-0), χωρίς αγώνα

meliki Νικη Αγκαθιας

Φίλιππος Μελίκης – Νίκη Αγκαθιάς : Γειτονικό ντέρμπι από τα…παλιά στη Μελίκη, ανάμεσα σε δύο ομάδες που οι “μονομαχίες” στο παρελθόν ήταν ιδιαίτερες και πάντα με ξεχωριστό ενδιαφέρον για τους φιλάθλους της περιοχής. Από τότε βέβαια κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, η Νίκη πραγματοποίησε αγωνιστικό…restart από τη Γ Ερασιτεχνική και ευελπιστεί πλέον, να επιστρέψει στο υψηλό επίπεδο και να δημιουργήσει τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

Το ρεπορτάζ της Νίκης Αγκαθιάς είναι μια προσφορά…

12167146_828998203884082_714724702_n-copy

Τέτοιες βάσεις έβαλε τα τελευταία χρόνια ο Φίλιππος Μελίκης, που κατάφερε να φτάσει ένα βήμα από την άνοδο του στη Γ Εθνική ωστόσο φέτος αντιμετωπίζει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, με συγκομιδή δύο βαθμούς σε 7 αγώνες. Πρωταρχικός στόχος βεβαίως για τους “ερυθρόλευκους” η αγωνιστική ανάταση ωστόσο ο θεσμός του Κυπέλλου είναι πάντα στις προτεραιότητες της ομάδας κάθε χρόνο.

Tips

Έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Μελίκης

Χιλιομετρική απόσταση  : 8.64 χλμ

Προϊστορία : Δεν υπάρχει πρόσφατη προϊστορία

Ομάδες που απέκλεισαν : Ολυμπιακός Νάουσας (3-0), χωρίς αγώνα / Αλιάκμων Νησελίου (1-2), χωρίς αγώνα

Κύπελλο-ΕΠΣΑναλυτικά οι 8 αναμετρήσεις της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ημαθίας, με κοινή ώρα έναρξης στις 14.30 :

Ατρόμητος Διαβατού – Απόλλων Αγίου Γεωργίου

ΑΣ Πατρίδας – Κεραυνός Επισκοπής

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Αχιλλέας Νάουσας

Άρης Παλαιοχωρίου – ΑΕ Χαρίεσσας

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου – ΦΑΣ Νάουσα

Φίλιππος Μελίκης – Νίκη Αγκαθιάς

ΓΑΣ Ροδοχωρίου – Μακροχώρι

Μακεδονικός Πλατάνου – Ποντιακή Νεολαία Αράχου

δείτε εδώ το πανόραμα της 2ης αγωνιστικής

δείτε εδώ το πανόραμα της 1ης αγωνιστικής

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected