Κατηγορίες
Super League 1

Αστέρας Τρίπολης – Πλατανιάς 2-0

imageΧάρη σε δύο ωραίες προσπάθειες των Γιαννούλη και Κυριακόπουλου, ο Αστέρας νίκησε με 2-0 τον Πλατανιά και πήρε τους πρώτους του βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα.

Πρώτα χαμόγελα για τον Αστέρα στο πρωτάθλημα μετά το 2-0 επί του Πλατανιά στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Οι κιτρινομπλέ εκμεταλλεύτηκαν την αποβολή του Στάθη και πήραν τη νίκη χάρη στο αυτογκόλ του Βάντερσον (65′) και το γκολ του Καλτσά (84′), φάσεις τα οποία ξεκίνησαν από τους αριστερούς μπακ της ομάδας!

Όπως αναφέρει το arcadiasports.gr, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος επέλεξε τον Γκοντό στην επίθεση ενώ για δεύτερο σερί παιχνίδι διατήρησε τον Μπέρτο ως στόπερ και τον Ίγκορ στα δεξιά της άμυνας. Αυτή ήταν η διάταξη του Αστέρα απέναντι στον Πλατανιά, όπως την παρουσίασε η Nova:

H αναμέτρηση ξεκίνησε με μία πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία του Μάσα (8′) ο οποίος δεν μπόρεσε σε τετ-α-τετ να στείλει την μπάλα προς την εστία. Αυτή ήταν η μία από τις μόλις δύο τελικές του Αστέρα σε όλο το πρώτο ημίχρονο- η δεύτερη με μακρινό σουτ του Τσουκαλά στο 33′. Οι γηπεδούχοι είχαν φανερό πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας η οποία δεν έφτανε στον Γκοντό ούτε με αίτηση. Πολύ καλά στημένοι οι φιλοξενούμενοι, έβαλαν φρένο στην όποια σκέψη δημιουργίας των κιτρινομπλέ, χωρίς να αγχώνονται ιδιαίτερα για την επιθετική τους παρουσία. Μόλις δύο τελικές στο πρώτο μέρος και για τον Πλατανιά, με τον Κοσίτσκι να επεμβαίνει πολύ όμορφα στο 26′ στο φάουλ του Βάντερσον.

Στην επανάληψη οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 55′ με την αποβολή του Στάθη, ωστόσο ο Σελίμος δίστασε να δώσει καθαρό πέναλτι δύο λεπτά αργότερα και απευθείας κόκκινη στον Αποστολόπουλου που ανέτρεψε πεντακάθαρα τον Καλτσά που ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Στο ενδιάμεσο ο Νίκο πέρασε στη θέση του Μάσα, ενώ στο 62′ ο Ιωαννίδης αντικατέστησε τον τραυματία Γκοντό. Οι κιτρινομπλέ πήραν τα ηνία του αγώνα και μαζί με και το προβάδισμα στο 65′, ύστερα από την ωραία ενέργεια του Κώστα Γιαννούλη και την… βοήθεια του Βάντερσον. Λίγο αργότερα (76′) ο αριστερός μπακ των Αρκάδων τραυματίστηκε και έδωσε τη θέση του στον Κυριακόπουλο.

Μετά το 1-0 τα πόδια των γηπεδούχων λύθηκαν και ακολούθησε ένας επιθετικός μονόλογος με ευκαιρίες από τους Νίκο (71′), Ιωαννίδη (72′) και Καλτσά (79′). Το 2-0 εν τέλει ήρθε στο 84′ από τον Καλτσά μετά από πολύ ωραία σέντρα του Κυριακόπουλου από τα αριστερά, ένα τέρμα που “κλείδωσε” το πρώτο τρίποντο για τον Αστέρα στο φετινό πρωτάθλημα.

Συνθέσεις

ΑΣΤΕΡΑΣ: Κοσίτσκι, Ιγκόρ, Σεφίλ, Μπέρτος, Γιαννούλης (76′ Κυριακόπουλος), Τσουκαλάς, Χαμντανί, Καλτσάς, Τσιλιανίδης, Μάσα (56′ Νίκο), Γκοντό (62′ Ιωαννίδης)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Σωτηρίου, Βάντερσον, Καρυπίδης, Μπανανά, Αποστολόπουλος, Στάθης, Γκνιάτιτς, Μενδρινός (64′ Μουνάφο), Στανισάβλιεβιτς (78′ Γιορέντε), Μανούσος, Γιακουμάκης

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected