Football League

ΑΕ Σπάρτη – Απόλλων Σμύρνης 0-2

Χωρίς τίτλοΟ Απόλλων Σμύρνης νίκησε 2-0 εκτός έδρας τη Σπάρτη και πήρε σπουδαίο «διπλό». «Φωνάζουν» οι Λάκωνες.

Πολύ γρήγορος ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο, πάνω κάτω η μπάλα από δύο ποιοτικές ομάδες που έπαιξαν επιθετικό ποδόσφαιρο. Όπως αναφέρει το FL News, η πρώτη καλή ευκαιρία χάθηκε με τον Αρσενίεβιτς, ο οποίος έπιασε το σουτ, με τη μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ. Η ομάδα που σκόραρε, ωστόσο, ήταν ο Απόλλων Σμύρνης.

Ήταν στο 25′, όταν ο Κάσσος έσπασε τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι και ο Αλμπάνης με αριστερό πλασέ σκόραρε (0-1). Η Σπάρτη έχασε σημαντική ευκαιρία για την ισοφάριση στο επόμενο λεπτό, όταν το σουτ του Μπουντόπουλου πέρασε λίγο άουτ. Στο 31′ οι Λάκωνες διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι αμυντικού της Ελαφράς Ταξιαρχίας, όπως φώναξαν για πέναλτι σε ανατροπή στον Αρσενίεβιτς, στη φάση που έγινε το 0-2. Οι κυανόλευκοι έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Ρομάνο έδωσε στον Αλμπάνη στην πλάτη της άμυνας και αυτός πλάσαρε εύστοχα τον Μελίσσα.

Επιθετικά μπήκαν στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι, με τον Σωτήρη Αντωνίου να περνά στο ματς Βελλίνη και Ηλιόπουλο. Πίεσαν οι Λάκωνες, με τους φιλοξενούμενους να είναι καλά θωρακισμένοι στα μετόπισθεν. Πολλά παράπονα για τη διαιτησία από τη Σπάρτη, που διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι και στο 60′ και στο 68′ για χέρι αντιπάλων, ενώ είχε μεσολαβήσει το ανάποδο ψαλιδάκι του Αναστασάκου στο 64′, με τη μπάλα να κοντράρει και να μην περνά τη γραμμή του τέρματος.

Στο 71′ ο Αρσενίεβιτς έκανε το πλασέ από το σημείο του πέναλτι, αλλά ο Χιώτης δεν νικήθηκε. Ο Αναστασάκος στο 76′ έχανε νέα καλή στιγμή, όταν ανάμεσα σε δύο παίκτες έκανε το σουτ από τη μικρή περιοχή, αστοχώντας. Δεν άλλαξε κάτι μέχρι τέλους, παρά την προσπάθεια των παικτών της Σπάρτης. Με όπλο την εμπειρία, ο Απόλλων πήρε το σπουδαίο διπλό.

Συνθέσεις

ΣΠΑΡΤΗ (Σωτήρης Αντωνίου): Μελίσσας, Σιώπης, Γκαλίτσιος, Γιαννίτσης, Παπαχρήστος, Κατσίκης (46′ Βελλίνης), Μπανούσης (62′ Αναστασόπουλος), Ν. Αρσενίεβιτς, Οικονομόπουλος (46′ Ηλιόπουλος), Αναστασάκος, Μπουντόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Χιώτης, Βαλεριάνος, Δεληζήσης, Κύργιας, Ντάσιος, Κονέ, Τσιάρας, Διαμαντόπουλος, Αλμπάνης (46′ Τζάνης), Ρομάνο (81′ Πουρτουλίδης), Κάσσος (67′ Πάνος)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected