Super League 1

Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ 0-3

CxoOwV-XAAEtVxFΦιλική τριάρα με… κέρδη για τον ΠΑΟΚ. κόντρα στον Πανσερραϊκό, με τους Περέιρα, Πέλκα και Τιάμ να πετυχαίνουν από ένα γκολ και να “φωνάζουν” παρών λίγες ημέρες πριν την μεγάλη “μάχη” με την Φιορεντίνα.

Την ευκαιρία να «σπάσουν» την μονοτονία των προπονήσεων είχαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στο σημερινό φιλικό με τον Πανσερραϊκό, λίγες ημέρες πριν το παιχνίδι με τη Φιορεντίνα. Ο Δικέφαλος, δυσκολεύτηκε μόνο για είκοσι λεπτά, στις Σέρρες και νίκησε με 3-0, με γκολ των Πέλκα, Περέιρα και Τιάμ, με τον Βλάνταν Ιβιτς, να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα, βλέποντας την ομάδα του να αγωνίζεται ξανά έπειτα από 15 μέρες.

Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν είχε καλή εικόνα στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που με «όπλο» τους τον ενθουσιασμό ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτα εικοσάλεπτο.

Μέσα σε αυτό το διάστημα η ομάδα του Παναγιώτη Διλμπέρη, είχε δύο καλές στιγμές. Αρχικά στο 4’ όταν έπειτα από ασυνεννοησία στην άμυνα του ΠΑΟΚ ο Μαφουτά, επιχείρησε να πλασάρει κάτω από τα πόδια τον Μπρκιτς που είχε κάνει έξοδο, όμως ο Τζαβέλλας έσωσε την εστία της ομάδας του πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.

Δέκα λεπτά αργότερα και πάλι οι γηπεδούχοι απείλησαν, αυτή τη φορά με τον Κάκκο (σ.σ. δανεικός από τον ΠΑΟΚ) που πλάσαρε από τη γωνία της μικρής περιοχής, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να διώχνει με τα πόδια.

Ο ΠΑΟΚ που δεν είχε ευκαιρίες, ισορρόπησε το παιχνίδι και ευτύχησε να πάρει τα ηνία στο σκορ στην πρώτη ουσιαστικά φάση που δημιούργησε στο πρώτο μέρος. Σκόρερ ήταν ο Πέλκας που με κεφαλιά στο 31’ από το σημείο το πέναλτι νίκησε τον Μέλκα και αξιοποίησε την όμορφη σέντρα του Λέο Μάτος.

Στα αξιοσημείωτα του πρώτου ημιχρόνου ήταν η σύρραξη μεταξύ των παικτών δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν οι Κουλούρη και Λάντο ήρθαν σε αντιπαράθεση έπειτα από ένα φάουλ, με τους δύο παίκτες να αντικρίζουν και κίτρινη κάρτα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Σέρβος τεχνικός του Δικεφάλου, πέρασε στο γήπεδο τους Μπίσεσβαρ, Περέιρα και τον Σάκχοφ, με τον Αργεντινό στην πρώτη του επαφή με την μπάλα να πετυχαίνει ένα καταπληκτικό γκολ. Ο Περέιρα, με ωραία ατομική ενέργεια και εξαιρετικό σουτ έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Μέλκα, «καθαρίζοντας» την υπόθεση νίκη στο 53’.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον ΠΑΟΚ να έχει σαφώς την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Ιβιτς, ακριβώς με την συμπλήρωση μίας ώρας στο παιχνίδι έριξε στο παιχνίδι και τους Τιάμ, Πούγγουρα, Μαλεζάς, Κοροβέση, Μυστακίδη, Κίτσιου και Χαρίση, δίνοντας έτσι χρόνο σε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του.

Στο 70′ ο ΠΑΟΚ ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ, με τον Μάμε Τιάμ, να ανοίγει έστω και σε ανεπίσημο παιχνίδι λογαριασμό με τον Αφρικανό μεσοεπιθετικό να βρίσκει με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής τον δρόμο προς τα δίχτυα, έπειτα από εξαιρετικό γύρισμα της μπάλας από τον Κίτσιου.

Μάλιστα, ο ίδιος παίκτης, που πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ, ωστόσο το πλασέ του στο 84′ σταμάτησε πάνω στον Ντουπρέ. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση, με τους “ασπρόμαυρους” να διαμαρτύρονται για μία φάση πέναλτι, πάνω στον Μπίσεσβαρ στο 85”.

Συνθέσεις

Πανσερραϊκός (Παναγιώτης Διλμπέρης): Μέλκας, Κάκκο, Βοσκόπουλος, Καψάλης, Ιωαννίδης, Σιάκκας, Τσελεπίδης, Τσούτσης, Λάντο, Χατζηδημητρίου, Μαφούτα.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Μπρκιτς, Γιαννούλης (60′ Κοροβέσης), Τζαβέλλας (60′ Πούγγουρας), Βαρέλα (60′ Μαλεζάς), Μάτος (60′ Κίτσιου), Κάνιας (46′ Σάκχοφ), Τσίμιροτ (60′ Χαρισης), Πέλκας (46′ Μπίσεσβαρ), Ροντρίγκες (60′ Μυστακίδης), Κάμπος (60′ Τιάμ), Κουλούρης (46′ Περέιρα).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected