Κατηγορίες
Super League 1

ΑΕΛ – Ατρόμητος 1-2 (photos)

IMG_8489Τρίτο συνεχόμενο αποτυχημένο ματς για την ΑΕΛ, η οποία γνώρισε την ήττα από τον Ατρόμητο στο AEL FC Arena με 1–2.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα, όμως πλήρωσαν τα αμυντικά κενά που παρουσίασαν. Για τους φιλοξενούμενους «άνοιξε» το σκορ ο Λημνιός στο 45′, για να ισοφαρίσει στο 48′ ο Μαρουκάκης. Το νικητήριο γκολ για τον Ατρόμητο πέτυχε ο Λε Ταλέκ στο 56′. Πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Κομίνη από τους «βυσσινί».

Ο Ατρόμητος είχε τη κατοχή για τα πρώτα πέντε λεπτά μετά τη σέντρα του παιχνιδιού. Δίχως όμως να φτάσει στη περιοχή του Ξενοδόχοβ. Από ΄κει και πέρα η ΑΕΛ ήταν αυτή που ανέλαβε τη πρωτοβουλία των κινήσεων δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες.

Και μάλιστα απανωτές. Πρώτα στο 7′ ο Ρέντζας από τα δεξιά σέντραρε, ο Ναζλίδης πήρε τη κεφαλιά, αλλά ο Γκορμπούνοφ απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Το οποίο εκτελέστηκε πλασαριστά, ο Ναβάρο από τα αριστερά αυτή τη φορά σέντραρε, ο Ναζλίδης και πάλι πήρε τη κεφαλιά με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Έπρεπε να συμπληρώσουμε είκοσι λεπτά αγώνα για να απειλήσουν οι φιλοξενούμενοι ουσιαστικά. Καθώς τότε, ο Μπρίτο έβγαλε για τον Τόνσο μέσα στη περιοχή, αυτός πλάσαρε πέφτοντας, αλλά ο Ξενοδόχοβ απέκρουσε σωτήρια!

Η απάντηση των «βυσσινί» ήρθε στο αμέσως επόμενο λεπτό. Με ποιον άλλον; Και πάλι με τον Θωμά Ναζλίδη, που αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα. Ο επιθετικός της ΑΕΛ έκανε ένα σκαστό σουτ έξω από τη περιοχή, όμως  Γκορμπούνοφ έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

IMG_8512Οι ποδοσφαιριστές του Σάκη Τσιώλη, που ξεκίνησε την ομάδα με δύο αλλαγές (Αβραάμ και Μαρουκάκης στη θέση των Ντέλετιτς και Ντοντό), έκαναν το ιδανικότερο ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος. Καθώς στο 48′ Ο Ναζλίδης από τα αριστερά πέρασε υπέροχα τον Κοντοέ, μπήκε περιοχή, έσπασε τη μπάλα για τον Μαρουκάκη ο οποίος στη πρώτη του επαφή με τη μπάλα έκανε από κοντά το 1 – 1.

Όμως οι «βυσσινί» δε το χάρηκαν και πολύ. Καθώς στο 56′ και σε μία αντεπίθεση η ΑΕΛ προδόθηκε από το αργό αμυντικό της τρανζίσιον.  Οι φιλοξενούμενοι λοιπόν βγήκαν στην αντεπίθεση με αριθμητικό πλεονέκτημα από τα αριστερά όπως επιτίθενται, ο Μπρίτο μπήκε περιοχή, έδωσε τη μπάλα πίσω στον Λε Ταλέκ που έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και στο Κοντόρ και κατέληξε στα δίχτυα για το 1 – 2.

Στη συνέχεια του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι έκαναν αρκετά λεπτά για να συνέλθουν από το γκολ που δέχτηκαν. Χαρακτηριστικό αποτελεί πως πλησίασαν ξανά την αντίπαλη περιοχή στο 65΄. Όταν ο Ναζλίδης από το ημικύκλιο της περιοχής σούταρε, αλλά ο Γκορμπούνοφ μπλόκαρε!

Επόμενη καλή φάση για την ΑΕΛ στο 76′. Ο Ρέντζας από την αριστερή γωνία της περιοχής σούταρε και ο γκολκίπερ του Ατρομήτου για ακόμη μία φορά απέκρουσε σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι πίεζαν με τον Σάκη Τσιώλη να τοποθετεί τον Φάρκας σέντερ φορ. Και στο 86΄χάθηκε ακόμη μία καλή στιγμή όταν από σέντρα του Ρέντζα ο Ναζλίδης έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στη συνέχεια η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε και ο Ατρόμητος κράτησε το υπέρ του προβάδισμα με 1 – 2 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Συνθέσεις

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Γκόλιας, Φάρκας, Κοντόρ, Ποτουρίδης, Φατιόν, Ναβάρο (63′ Καπός), Ναζλίδης, Ντοντό (46′ Μαρουκάκης), Ντέλετιτς (46′ Αβραάμ).

Ατρόμητος (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Μπίτολο, Μπάγκα, Φυτανίδης, Μπρίτο (78′ Κατράνης), Ουμπίδες, Λε Ταλέκ, Τόνσο, Λαζαρίδης, Λημνιός (63′ Κεϊτά).

περισσότερες φωτογραφίες στο arenalarissa.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected