Γ Εθνική / Τοπικά

Ισόπαλο το ντέρμπι κορυφής (Γ Εθνική, 4ος όμιλος Ερμής Ζωνιανών – Ιωνικός 0-0)

Χωρίς τίτλοΙσόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Ερμή Ζωνιανών και τον Ιωνικό, με τους γηπεδούχους να είναι ανώτεροι του αντιπάλου τους στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, χωρίς όμως να έχουν την αποτελεσματικότητα στις φάσεις που δημιούργησαν.

Όπως αναφέρει το grandsport.gr, o Ιωνικός φάνηκε από την αρχή του αγώνα πως αυτό που τον ενδιέφερε ήταν να μην χάσει. Κλεισμένος πίσω, μόνο σε κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις βγήκε με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, έχοντας ουσιαστικά μία μόνο καλή φάση για γκολ. Ο Ερμής καλύτερος παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες του, είχε τον έλεγχο του αγώνα, δημιουργούσε προϋποθέσεις για γκολ, αλλά όπως προείπαμε χωρίς την ουσία, αλλά ίσως και την τύχη στην τελική προσπάθεια.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν τον αγώνα με τερματοφύλακα τον Ανδρεαδάκη, αριστερό μπακ τον Πρωτογεράκη, δεξί τον Ταβλαδωράκη και στόπερ τους Ραπτάκη και Ανυφαντάκη. Στη μεσαία γραμμή ως αμυντικά χαφ ήταν οι Πουλάκης και Φαμπίνιο, αριστερά τους ο Σκουτέλης, δεξιά ο Πασιαλής και ο Ανωγειανάκαης πίσω από τον προωθημένο Πλουσή.

Μοιρασμένο με δυνατές μονομαχίες και χωρίς την αξιόλογη φάση ήταν τα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τον Ερμή περισσότερο δραστήριο, αλλά δίχως να μπορεί να φτάσει με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή, ενώ ο Ιωνικός από την πλευρά του κρατούσε καλά στα μετόπισθεν και αναζητούσε χώρους μπροστά.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο να ανοίξουν το σκορ σε δύο φάσεις στο 29’ και 30’, όμως τη σέντρα σουτ του Πασιαλή, έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ ο Λέτσο, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Ανωγειανάκη από το ύψος της περιοχής, έδιωξε με το κεφάλι πάνω στη γραμμή ο Αργυρίου, αντίστοιχα. Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα του Ρεθύμνου είχε την καθολική υπεροχή, αλλά με δυσκολία στην τελική προσπάθεια.

Ο Ιωνικός είχε σωστή αμυντική διάταξη και κατάφερε να κρατήσει την εστία του αλώβητη, χωρίς όμως να έχει δημιουργήσει φάσεις στα καρέ του Ερμή, δείχνοντας στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα, εικόνα ομάδας η οποία είχε τη μεγαλύτερη προσοχή της στην άμυνα.

Ίδια η εικόνα το αγώνα και στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τον Ερμή να φτάνει κοντά στο να ανοίξει το σκορ στο 59’, όμως το ωραίο συρτό σουτ του Πασιαλή, πέρασε μόλις άουτ από το κάθετο δοκάρι του Λέτσο. Τέσσερα λεπτά αργότερα στο 63’ και στη μεγαλύτερη μέχρι τότε φάση του αγώνα, ο Σκουτέλης έβγαλε μόνο του τον Πλουσή στην περιοχή του Ιωνικού, αλλά το γυριστό σουτ που έκανε από καλή θέση, έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η παρθενική φάση μέσα από την οποία θα μπορούσε ο Ιωνικός να ανοίξει το σκορ, έγινε στο 65’ με τον Αργυρίου να γίνεται κάτοχος της μπάλας εντός της μικρής περιοχής, αλλά το κοντινό του πλασέ ήταν άστοχο. Ο παίκτης του Ιωνικού από επιθετικός έγινε και πάλι… αμυντικός, σώζοντας εκ νέου πάνω στη γραμμή της ομάδας του, την κοντινή κεφαλιά του Ραπτάκη στο 78’, σε μια ακόμα μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους.

Συνθέσεις 

Ερμής Ζωνιανών (Γ. Πετράκης): Ανδρεαδάκης, Ταβλαδωράκης, Πρωτογεράκης, Ανυφαντάκης, Ραπτάκης, Πουλάκης, Πασιαλής (72’ Μέμος), Φαμπίνιο, Πλουσής Δομ. (74’ Προβυδάκης), Ανωγειανάκης (88’ Γιακουμάκης), Σκουτέλης.

Ιωνικός (Η. Καλοπίτας): Λέτσο, Προβατίδης, Μεϊμάρογλου, Παντελίδης (78’ Κατσίκιας), Ζαφειρίδης (68’ Καμαρά), Κρητικός, Καραλής (85’ Ντούλιας), Σιμιτσής, Αργυρίου, Σαπαλίδης, Πέεφ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected