Κατηγορίες
Basket

Στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος Εφήβων ο Ζαφειράκης Νάουσας (photos+vid)

Την ήττα στον τελικό της ΕΚΑΣΚΕΜ γνώρισαν το βράδυ του Σαββάτου οι έφηβοι του Ζαφειράκη Νάουσας, που αντιμετώπισαν την εξαιρετική ομάδα του ΣΦΚ Πιερικού Αρχέλαου.

Η ομάδα της Νάουσας που ξεκίνησε τον τελικό με τους Ζαχαριάδη, Μπολιό, Ζέφυρο, Μπάμπο και Δίντση, είχε να αντιμετωπίσει μια ιδιαίτερα φορμαρισμένη ομάδα με τους καλύτερους παίκτες της μάλιστα να αγωνίζονται στην Β΄Εθνική με τους άνδρες του ΣΦΚ Πιερικού Αρχέλαου.

Η ομάδα της Πιερίας ξεκίνησε δυναμικά με εύστοχα σουτ από την περιφέρεια και κατάφερε να προηγηθεί με δέκα πόντους (16-6) (06:48 πριν από την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου). Ο Ζαφειράκης ανέβασε την απόδοση του, βρήκε λύσεις επιθετικά και κατάφερε να μειώσει σε 23-16 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα της Κατερίνης συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμα παίζοντας με υπομονή στη επίθεση και όντως εύστοχη στα περιφερειακά σουτ που επιχείρησε. Ο Ζαφειράκης έδειχνε να μην μπορεί να μειώσει την διαφορά και να ξαναμπεί στην διεκδικήσει του παιχνιδιού καθώς δεν μπορούσε να βρει εύκολα σουτ, με το ημίχρονο να τον βρίσκει πίσω με 37-22.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για την ομάδα της Νάουσας με επιμέρους σκορ 26-2 (τους δυο πόντους της ομάδας σημείωσε ο Μπολιός μόλις 00:12 πριν από την λήξη). Ο ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος κυριάρχησε στο γήπεδο μη αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα της Νάουσας που ήταν και τρομερά άστοχη στις επιθετικές της προσπάθειες, με το 63-24 του φωτεινού πίνακα να βάζει πρόωρο τέλος στον τελικό.

Το τέταρτο δεκάλεπτο έμοιαζε περισσότερο με τυπική διαδικασία. Ο προπονητής του Ζαφειράκη έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους αθλητές που είχε στην διάθεση του, ξεκουράζοντας τους 4 βασικούς της ομάδας (Ζαχαριάδη, Μπολιό, Ζέφυρο, Δίντση).

Τα παιδιά πάλεψαν το παιχνίδι, κυνήγησαν μπάλες και έβγαλαν πάθος σε επίθεση και άμυνα. Βέβαια αυτό δεν έφτανε με το τελικό 77-34 να κρίνεται απόλυτα δίκαιο, καθώς η ομάδα της Πιερίας ήταν πολύ ανώτερη καθ΄όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Για την ιστορία την τρίτη θέση του πρωταθλήματος πήρε η ομάδα της ΑΓΕΠ που επικράτησε στον μικρό τελικό του Αετού Κιλκίς με 57-42.

Η εφηβική ομάδα του Ζαφειράκη αποχαιρέτησε το φετινό πρωτάθλημα κατακτώντας την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και κρεμώντας στο στήθος της το αργυρό μετάλλιο. Με ρεκόρ 14-1 απέδειξε πως δίκαια βρέθηκε στον μεγάλο τελικό, με τα παιδιά να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και να κερδίζουν το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου που βρέθηκε στο γήπεδο της Βέροιας.

Ζαφειράκης (Πουρλίδας-Ζιάνης-Τούφας-Τζέκος)- Μπάμπος-12, Δίντσης-6, Ζαχαριάδης-2, Ζέφυρος-5, Μπολιός-5, Κελέσμητος-2, Λίτος-2, Ράπτης, Δάμτσιος, Κελεμουρίδης, Θωμασιάδης, Παυλίδης.

Για την ομάδα του ΣΦΚ Πιερικού Αρχέλαου ξεχώρισαν οι Τσιρογιάννης (MVP του τελικού με 17 πόντους-βραβεύτηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό κ. Νίκο Τούφα), Ζησόπουλος-12 (με 4 εύστοχα σουτ 3 πόντων) και Τσιλιγαρίδης-12.

περισσότερες φωτογραφίες στο inaoussa.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected