Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Αποθεώστε τις πρωταθλήτριες σε Ισπανία και Γαλλία (και αφήστε το ελληνικό ποδόσφαιρο κατά μέρους…)

Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε και από το Βίγο, σκορπώντας με 4-1 τη Θέλτα σε εξ’ αναβολής παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβιζιόν και απέχει ένα… βήμα από την κατάκτηση του τίτλου.

Όπως αναφέρει η novasports, η «βασίλισσα» μετά τις «τεσσάρες» σε Γρανάδα και Σεβίλλη κατά σειρά, ήταν καταιγιστική και κόντρα στην ομάδα του Μπερίσο. Άνοιξε το σκορ μόλις στο 10ο λεπτό με τον Κριστιάνο Ρονάλτο και με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έγραψε το 0-2.

Στο 62’ η Θέλτα έμεινε με δέκα λόγω αποβολής του Άσπας, όμως επτά λεπτά αργότερα ο Γκουϊντέτι μείωσε σε 1-2 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Αυτό, όμως δεν κράτησε πολύ. Για την ακρίβεια ένα λεπτό, αφού στο 70’ ο Μπενζεμά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-3 και ο Κρόος στο 88’ έβαλε το… κερασάκι στη νίκη της ομάδας του.

Έτσι, η ομάδα του Ζιντάν έφτασε τους 90 βαθμούς, επέστρεψε στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν και απέχει μόλις μία νίκη από την κατάκτηση του τίτλου. Σε τελείως αντίθετη πορεία, η Θέλτα έμεινε στους 44 βαθμούς και τη 13η θέση.

Η Μονακό επικράτησε με 2-0 τη Σεντ Ετιέν και κατέκτησε το 8ο πρωτάθλημα στην ιστορία της, εκθρονίζοντας από την κορυφή την Παρί Σεν Ζερμέν.

Είχε την καλύτερη ομάδα από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Ligue 1. Η επίθεση της πετούσε φωτιές. Τα τρομερά μωρά του Λεονάρντο Ζαρντίμ πετούσαν φωτιές από το ξεκίνημα και έφτασαν δίκαια στην κατάκτηση του 8ου πρωταθλήματος στην ιστορία τους.

Με 92 βαθμούς και 104 γκολ στο ενεργητικό τους, οι Μονεγάσκοι δεν άφησαν ποτέ να αμφισβητηθεί η κυριαρχία τους. Απέναντι στη Σεντ Ετιέν ήρθε και η επικύρωση. Χάρη στο 15ο φετινό γκολ του Κίλιαν Μπαπέ (19’) και ένα ακόμα του Ζερμέν (94’), η Μονακό επικράτησε με 2-0 των «στεφανουά» και στέφθηκαν πρωταθλητές σε μία ανεπανάληπτη βραδιά στο «Λουί ΙΙ».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected