Κατηγορίες
Basket

Η τεράστια ανατροπή της ΑΕΚ και το μεγάλο τρίποντο του Πάντερ! (vid)

Λιγότερο από πέντε λεπτά πριν από το φινάλε η ΑΕΚ έχανε με 79-78 από τη Νίμπουργκ και η πρόκριση στα προημιτελικά του Basketball Champions League.

Όμως στη συνέχεια… γύρισε ο κόσμος ανάποδα!

Ο Μάνι Χάρις έδωσε το σύνθημα και έγινε η ανατροπή του αιώνα, καθώς η Ένωση κατάφερε μέσα σε λιγότερο από πέντε λεπτά να καλύψει το -10 της Αθήνας και με ένα τεράστιο τρίποντο του Πάντερ 3” πριν από τη λήξη να κερδίσει με 93-82 και να προκριθεί! Τεράστια πρόκριση για την ΑΕΚ, που θέλει ένα μόνο βήμα ακόμα για να φτάσει στο φάιναλ φορ!

Σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, η εμφάνιση της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα της Τσεχίας ήταν σαν τη μέρα με τη νύχτα. Αυτή τη φορά έκανε πολλά από τα πράγματα που έπρεπε να είχε κάνει μία εβδομάδα πριν κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχει το προβάδισμα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του πρώτου 20λέπτου. Κατ’ αρχάς έλεγξε το ρυθμό, δεν επέτρεψε στους Τσέχους να τρέξουν και τους έβαλε περισσότερο στο δικό της παιχνίδι.

Έπειτα, περιόρισε σημαντικά τη δημιουργία των Λόρενς και Ρέι, κλείνοντας καλά τους διαδρόμους για τη ρακέτα και προσέχοντας ιδιαίτερα τα μις ματς. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν η παρουσία του Λαρεντζάκη στην αρχή και μετά των Ξανθόπουλου και Βασιλόπουλου, που είχαν αμυντικούς ρόλους-κλειδί και αντεπεξήλθαν. Και τέλος, έβαλε με μεγαλύτερη συνέπεια την μπάλα μέσα στο καλάθι. Πήρε 12 πόντους από τους Χάντερ και Μαυροειδή στο πρώτο μέρος, ενώ αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός και ο Καββαδάς, θα μπορούσε να είχε πάρει και άλλους.

το φιλμ του αγώνα στο basketa.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected