Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Το pre game της 4ης αγωνιστικής

DSCN6140Φτάσαμε αισίως στην τέταρτη αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής και λίγο πριν βγει ο Σεπτέμβριος, οι ομάδες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς έχοντας ως βασικό μέλημα τη συγκομιδή όσων περισσότερων βαθμών είναι δυνατόν ενόψει της συνέχειας. Η μέχρι τώρα εικόνα της κατηγορίας φανερώνει πως μεγάλη αναμένεται να είναι η μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού, καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει (εκτός του ποιες) και ποιος θα είναι τελικά ο αριθμός των ομάδων που θα αποχαιρετήσουν, γεγονός που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Δύσκολη έξοδος για ΠΑΟΚ λόγω…φόρμας

Το ιδανικό ξεκίνημα της φετινής χρονιάς ανήκει δικαιωματικά στον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, ο οποίος με το απόλυτο των νικών και το εντυπωσιακό 20-1 στα τέρματα φαντάζει ήδη…εκτός συναγωνισμού αν και στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να θεωρείς τίποτα δεδομένο. Η ομάδα του Σάκη Παγγούρα έπειτα από το επιβλητικό 4-1 επί του πιο δυνατού φέτος Φίλιππου Μελίκης, μεταβαίνει στο γειτονικό Κλειδί όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με τον φορμαρισμένο Εθνικό, που στα τρία τελευταία παιχνίδια μετρά δύο νίκες (συμπεριλαμβανομένης και την πρόκρισης στο Κύπελλο εις βάρος του κάτοχου του τίτλου Αχιλλέα Νεοκάστρου) και μία ισοπαλία κόντρα στον Φίλιππο Μέσης εκτός έδρας. Ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, που καιρού επιτρέποντος αναμένεται να προσελκύσει αρκετό κόσμο από την περιοχή του Ρουμλουκιού.

δείτε εδώ στιγμιότυπα από τον περσινό αγώνα

“Ανοιχτό” παιχνίδι στο Γιαννακοχώρι

Στο ορεινό Γιαννακοχώρι μεταβαίνει ο Φίλιππος Μέσης, όπου θα αντιμετωπίσει τον αήττητο σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Αχιλλέα Νάουσας. Ένα επίσης ενδιαφέρον παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να προέρχονται από ισόπαλο αποτέλεσμα και μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-2). Η ομάδα του Βασίλη Κουρογεωργάκη μετά την πολύ καλή αντίδραση στις δύο φορές που προηγήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων και την ισοφάριση σχεδόν με τη…σέντρα θα επιδιώξουν την επιστροφή στις νίκες, σε ένα γήπεδο που έχουν αποδείξει πως ξέρουν να παίρνουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν. Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Μπάμπη Πετρίδη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταβεί στο μακρινό Γιαννακοχώρι με λεοφωρείο, θα αγωνιστεί με στόχο το θετικό αποτέλεσμα, έχοντας μοναδικό ερωτηματικό τον Λάζαρο Μουρατίδη, ο οποίος έκανε θεραπείες μέσα στην εβδομάδα και η συμμετοχή του θα κριθεί λίγο πριν την έναρξη του αυριανού αγώνα.

Ντέρμπι με…θύμισες στην Καψόχωρα

Ίσως το πιο αμφίρροπο παιχνίδι της αγωνιστικής διεξάγεται στο γήπεδο της Καψόχωρας. Η τοπική ομάδα υποδέχεται την ΑΕ Χαρίεσσας, που προέρχεται από…ξεκούραστο τρίποντο καθώς την 3η αγωνιστική αντιμετώπιζε την ΑΕ Αλεξάνδρειας, που δεν δήλωσε συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα.  Το αυριανό παιχνίδι…ξυπνά μνήμες από την περσινή αναμέτρηση η οποία σημαδεύτηκε από επεισόδια, που ανάγκασαν τον διαιτητή της αναμέτρησης κ. Παρασίου να διακόψει το παιχνίδι για 22 λεπτά και μάλιστα χρειάστηκε να κληθεί η αστυνομία για να μπορέσει να συνεχιστεί και πάλι το παιχνίδι. Ο Χρήστος Τερζίδης είδε τους παίκτες του στο παιχνίδι με τον Άτλα Ζερβοχωρίου να παίρνουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα και ταυτόχρονα η επιστροφή του Στέλιου Διτσόλα “γέμισε” περισσότερο το ήδη ποιοτικό ρόστερ ενόψει της συνέχειας. Από την άλλη πλευρά ο Δημήτρης Χαλκιάς προετοίμασε την ομάδα του για το θετικό αποτέλεσμα που θα τη διατηρήσει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Με στόχο το σερί

Πολύ σημαντικό και για τους δύο αντιπάλους παιχνίδι διεξάγεται στον Διαβατό. Ο Ατρόμητος, που ο ερχομός του Μάκη Γιαννόπουλου έφερε…ούριο άνεμο, υποδέχεται τη Νέα Γενεά Νικομήδειας, η οποία κατάφερε να πετύχει την παρθενική της νίκη την προηγούμενη αγωνιστική με αντίπαλο τον Άρη Παλαιού Σκυλιτσίου και να πάρει μία μίνι ρεβάνς για τη βαριά ήττα στο περσινό τελικό του υπερπρωταθλητή της Α2 Ερασιτεχνικής. Οι γηπεδούχοι, με τον Μάκη Σπανό σε…δαιμονιώδη φόρμα και με την ψυχολογία στα ύψη, θα επιδιώξουν την τρίτη συνεχόμενη νίκη απέναντι στη γειτονική ομάδα, με την οποία σκοράρει κατά…ριπάς ο φυσικός ηγέτης και αρχηγός Κώστας Παπαδόπουλος.

“Φτερά” οι γηπεδούχοι, στο “κυνήγι” του τρίποντου οι φιλοξενούμενοι

Ενδιαφέρον παιχνίδι διεξάγεται στο γήπεδο της Μέσης. Ο τοπικός Νηρέας, ο οποίος κατάφερε να αποσπάσει την ισοπαλία στην έδρα του πρωταθλητή Αχιλλέα Νεοκάστρου, υποδέχεται τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων, που με δύο μόλις βαθμούς μέχρι στιγμής επιζητά τη νίκη τόσο για βαθμολογικούς όσο και ψυχολογικούς λόγους. Οι “κοκκινόμαυροι” του Γερμανού Σιαφαρίκα, με τον άκρατο ενθουσιασμό και το αστείρευτο ταλέντο βγάζουν πολύ σημαντικά στοιχεία στο παιχνίδι και με όπλο την ταχύτητα, έχουν καταφέρει να είναι υπολογίσιμοι σε όλους τους αντιπάλους. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου παρά τις πολύ καλές αποδόσεις στις μέχρι τώρα αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα, έχει καταφέρει να πετύχει μόλις δύο ισοπαλίες, κάνοντας πλέον επικακτική την συγκέντρωση βαθμών αρχής γενομένης του αγώνα στο γήπεδο της Μέσης.

Εκ διαμέτρου αντίθετοι στόχοι αλλά ταυτόχρονα και…κοινοί!

Με μοναδικό στόχο τους τρεις βαθμούς, ο καθένας για τους δικούς τους λόγους θα αγωνιστούν Άτλας και Απόλλων Αγίου Γεωργίου στο γήπεδο του Ζερβοχωρίου. Η ομάδα του Κώστα Κατσώνη, που γνώρισε την πρώτη της ήττα την προηγούμενη αγωνιστική, θέλει την επιστροφή στις επιτυχίες κόντρα στον ουραγό Απόλλων Αγίου Γεωργίου, που με 0 βαθμούς και 2-13 τέρματα, πραγματοποιεί το χειρότερο ξεκίνημα των τελευταίων ετών. Οι “πράσινοι”, που γνώρισαν ακόμη μία βαριά εντός έδρας ήττας από τον Ατρόμητο Διαβατού, θα στερηθούν των υπηρεσιών του Μιχαηλίδη, που αποβλήθηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Η νίκη επιτακτική για το συγκρότημα του Αντώνη Λυμούση, που θα αποτελέσει τονωτική…ένεση ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Κριτήρια…ψυχολογίας στο Σκυλίτσι

Παιχνίδι…αποδείξεων και αυτό στο Παλαιό Σκυλίτσι. Ο γηπεδούχος Άρης υποδέχεται τον Φίλιππο Μελίκης, με τις δύο ομάδες να προέρχονται από ήττες στην προηγούμενη αγωνιστική και ειδικά για τους φιλοξενούμενους η νίκη στο αυριανό παιχνίδι θα αποτελέσει…βάλσαμο μετά το 4-1 στην Αλεξάνδρεια από τον τοπικό ΠΑΟΚ. Για τους γηπεδούχους, που γνώρισαν την πρώτη τους ήττα από τη Νέα Γενεά Νικομήδειας, επιστρέφει ο Γιάννης Νούσιος που είχε αποβληθεί στο παιχνίδι Κυπέλλου με το Ροδοχώρι και θα ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας του στο δύσκολο αυριανό ματς. Οι “ερυθρόλευκοι” θα μεταβούν στο Παλαιό Σκυλίτσι με όλα τους τα “όπλα” και θα επιδιώξουν το “διπλό” από μία έδρα που λίγες ομάδες θα καταφέρουν να…αποδράσουν με το “ροζ φύλλο”.

Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα της αυριανής (28/9) 4ης αγωνιστικής, με κοινή ώρα έναρξης των αγώνων στις 16.00 :

Εθνικός Κλειδιού – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου – Φίλιππος Μελίκης

Αχιλλέας Νάουσας – Φίλιππος Μέσης

Ατρόμητος Διαβατού – Νέα Γενεά Νικομήδειας

Νηρέας Βέροιας – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων

Άτλας Ζερβοχωρίου – Απόλλων Αγίου Γεωργίου

ΑΕ Αλεξάνδρειας – Αχιλλέας Νεοκάστρου

ΑΕ Καψόχωρας – ΑΕ Χαρίεσσας

δείτε εδώ την πλήρη εικόνα των πρώτων τριών αγωνιστικών της Α1 Ερασιτεχνικής

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected