Κατηγορίες
Football League

Football League – Όποιος έβαζε το γκολ, θα κέρδιζε και αυτή ήταν η ΑΕΛ! (photos)

IMG_8327-960x480Η ΑΕΛ κατάφερε να πάρει μία σπουδαία νίκη στο AEL FC Arena με 1–0 απέναντι στον Απόλλων Σμύρνης χάρη σε γκολ με πέναλτι του Μίλαν Μπόγιοβιτς!

Ναι σωστά διαβάσατε! Με εκτέλεση πέναλτι! Μπροστά σε 12.000 και πλέον φιλάθλους οι «βυσσινί» κατάφεραν να πάρουν τη νίκη ίσως στο κρισιμότερο ματς της φετινής σεζόν. Ένταση προς το τέλος.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η ΑΕΛ προσπάθησε να αιφνιδιάσει. Καθώς απείλησε σε δύο περιπτώσεις. Πρώτα με ένα σουτ του Ουρτάδο που μπλόκαρε ο Αποστολίδης και στο 8΄με μία κεφαλιά του Αναστασόπουλου που πέρασε άουτ.

Γρήγορα οι φιλοξενούμενοι πέρασαν στο… «plan b». Πίεση ψηλά. Αυτό δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στους «βυσσινί» που για ένα δεκάλεπτο δεν έβρισκαν απάντηση. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Απόλλων απειλώντας στο 13΄με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κονέ που απομάκρυνε δύσκολα ο Ξενοδόχοβ, όπως και στο σουτ του Σουνά στο 22΄.

Ο κόσμος είχε εξαιρετική παρουσία στις εξέδρες. Γεμίζοντας με πάθος και ενέργεια τους παίκτες της ΑΕΛ. Κάτι που φάνηκε και στα πολλά δυνατά μαρκαρίσματα που «έδιναν και έπαιρναν» στον αγωνιστικό χώρο. Οι «βυσσινί» ωστόσο ήταν αυτοί που προς το τέλος του πρώτου μέρους βρήκαν διαδρόμους.

Μάλιστα, αν έκανε καλύτερη τελική πάσα ο Ουρτάδο σε δύο περιπτώσεις όλα θα ήταν διαφορετικά. Όπως και στο 42΄όταν ο Πάτο βγήκε στην αντεπίθεση από τα δεξιά έφτασε στη περιοχή όμως η σέντρα του δεν ήταν καλή για τον Μπόγιοβιτς και η μπάλα πέρασε άουτ.

Η τελευταία σημαντική ευκαιρία στο ματς ανήκε και πάλι στους παίκτες του Σάκη Τσιώλη. Στο 44΄ο Μαρουκάκης πάσαρε στον Μίλαν Μπόγιοβιτς και αυτός από το ύψος της περιοχής σούταρε, αλλά για ακόμη μία φορά ο Αποστολίδης μπλόκαρε.

IMG_8276Η ΑΕΛ προσπαθούσε να απειλήσει την αντίπαλη εστία και αυτό το κατάφερνε μόνο με κάποια στημένα, τα οποία όμως δεν μπορούσε να τα εκμεταλλευτεί. Αυτό όμως μέχρι να περάσει στον αγωνιστικό χώρο ο Βασίλης Κουτσιανικούλης.

Και αυτό γιατί τότε οι «βυσσινί» πάτησαν μπάλα κάτω και είχε πολύ καλή ανάπτυξη. Στο 69΄ωραία αναπτύχθηκε η ΑΕΛ με Μπόγιοβιτς και Κουτσιανικούλη να βγάζουν στον Βαρέλα στα δεξιά μέσα στη περιοχή, αυτός έκανε το σουτ όμως και πάλι ο Αποστολίδης απομάκρυνε.

Για να φτάσουμε λίγο αργότερα, όταν είχαμε και τη φάση που έκρινε το ματς. Στο 71΄νέα ωραία ανάπτυξη για τους «βυσσινί», ο Βαρέλα βρήκε τον Μπόγιοβιτς μέσα στην αντίπαλη περιοχή και ο Αποστολίδης τον ανέτρεψε με τον διαιτητή Φωτιάδη να δίνει πέναλτι και κίτρινη κάρτα στον γκολκίπερ. Το πρώτο πέναλτι της ΑΕΛ για φέτος!

Το οποίο εκτέλεσε ο Μίλαν Μπόγιοβιτς και δεν αστόχησε! Στο κέντρο η μπάλα στα αριστερά όπως κοιτάμε ο Αποστολίδης και 1–0!

Στη συνέχεια και όσο περνούσαν τα λεπτά ο Απόλλωνας προσπαθούσε να ισοφαρίσει. Ωστόσο δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά, πέραν από κάποιες στιγμές με τον Βάντερσον, ο οποίος επεδίωκε να κερδίσει πέναλτι χωρίς να υφίσταται.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα είχαμε ένταση μεταξύ των δύο πάγκων και γι” αυτόν τον λόγο το ματς ολοκληρώθηκε στο 90’+10′! Ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε με την ΑΕΛ να πανηγυρίζει τη νίκη με 1–0!

Συνθέσεις

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Μονιάκης, Νικολακάκης, Γιοβάνοβιτς, Κομεσιδής, Μπανούσης (64΄Κουτσιανικούλης), Αναστασόπουλος, Ουρτάδο, Μαρουκάκης, Μπόγιοβιτς, Πάτο (46΄Βαρέλα).

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Δεληζήσης, Πάνος, Κύργιας, Κονέ, Φατιόν, Σουνάς, Τζιώρας (65΄Καμαρά), Στεργίδης (52΄Φαρινόλα), Τσιάνος, Βάντερσον.

περισσότερες φωτογραφίες στο arenalarissa.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected