Κατηγορίες
Football League

Ο νομικός σύμβουλος του Πανσερραϊκού για Κοράκη, προπονητή και ανανεώσεις

xalkidis_trentsiosΤην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Πανσερραϊκό αυτό το καλοκαίρι παρουσίασε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Σερρών ο νομικός σύμβουλος της ομάδας Άκης Τρέντσιος.

Όπως αναφέρει το serressport, μίλησε για τις διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους επενδυτές, για το νέο διοικητικό σχήμα της ομάδας, για τους στόχους στο νέο πρωτάθλημα, το θέμα του προπονητή, τους παίκτες που ανανέωσαν, ενώ ζήτησε τη στήριξη του κόσμου τη νέα χρονιά. Ο Άκης Τρέντσιος, που είναι πιθανό να αναλάβει το πόστο του προέδρου είπε:

Για τις διαπραγματεύσεις που κράτησαν μεγάλο διάστημα:

«Από τον Απρίλιο είχαμε ξεκινήσει συζητήσεις με ανθρώπους που ήθελαν να επενδύσουν στον Πανσερραϊκό. Ήταν μια διαδικασία πάρα πολύ δύσκολη και θέλω να ξέρει ο κόσμος του Πανσερραϊκού ότι για εμάς θα ήταν το πιο εύκολο να έρθουμε σε συμφωνία με τον πρώτο τυχόντα, να δώσουμε την ομάδα, να πάρουμε χρήματα και από εκεί και πέρα να πούμε ότι εμείς παραδώσαμε την ομάδα, συνεχίζουμε, δεν μας ενδιαφέρει ο Πανσερραϊκός. Αυτήν την επιλογή την είχαμε. Σε ανθρώπους όμως που αποδείχθηκε ότι ήταν τελείως αφερέγγυοι. Από όλους αυτούς που είχαν ενδιαφερθεί, υπήρχε ένας πάρα πολύ σοβαρός επιχειρηματίας, που ακόμα και για τα Ελληνικά δεδομένα θα προκαλούσε μεγάλη έκπληξη και αυτός ήταν βασικά ο λόγος που καθυστερήσαμε. Εγώ έχω την πεποίθηση ότι κάποια στιγμή ο επιχειρηματίας αυτός, που για καθαρά προσωπικούς του λόγους δεν ήρθε, θα επανέλθει. Όσο για την καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων θέλω να πω ότι όταν είναι να γίνει μια τόσο μεγάλη επένδυση χρειάζεται χρόνος. Ήταν ένα ρίσκο που πήραμε, το πήραν οι άνθρωποι που σπατάλησαν αρκετά χρήματα στην ομάδα από την περίοδο της Γ εθνικής. Απλά, είναι δύσκολο όταν βρίσκεσαι σε δύο συμπληγάδες, από τη μια να παραχωρείς την ομάδα και από την άλλοι να ξέρεις ότι οι πρώην μέτοχοι επιθυμούν την άμεση απεμπλοκή τους από το σχήμα, είναι δύσκολο να κρατήσεις κάποιες ισορροπίες γιατί ούτε μπορείς να ξεκινήσεις από μόνος σου, να πάρεις τέτοιο ρίσκο, ούτε να αγνοήσεις τις επιλογές των ανθρώπων».

-Για το νέο διοικητικό σχήμα

«Ο Χρήστος Κοράκης αναλαμβάνει τη διοίκηση, αυτός που θα «τρέξει» το αγωνιστικό μέρος της ομάδας. Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί το νέο Δ.Σ. το οποίο θα αποτελείται από τον κ. Κοράκη, εμένα, τον κ. Γιαννόπουλο, τον κ. Τερζόπουλο και θα προσπαθήσουμε να έρθουμε σε επαφή με κάποιους ανθρώπους που έχουν ένα ειδικό βάρος στην πόλη. Ο Χρήστος Κοράκης κι εμείς που τον πλαισιώνουμε παίρνουμε ένα πολύ μεγάλο προσωπικό ρίσκο. Για μένα, όταν μια επαγγελματική ομάδα πάει καλά σημαίνει δύο πράγματα: πρώτον ότι δεν έχει οφειλές και δεύτερον ότι υπάρχει μια νοικοκυροσύνη κι ένας προγραμματισμός.  Το να τερματίσει η ομάδα σε υψηλές θέσεις, όπως θα το δείτε από κάποιες ομάδες που είναι ανταγωνίστριες μας και «ανοίγουν» τα μπάτζετ τους χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να τα καλύψουν και αφήνουν οφειλές, και την επόμενη χρονιά να βρεθεί με τεράστια ανοίγματα στους προμηθευτές, στους ποδοσφαιριστές, στους προπονητές, να χάσει την αξιοπιστία της για μένα αυτό είναι καταστροφή. Αυτό θέλουμε να αποφύγουμε. Αυτός θα είναι ο στόχος μας. Υγεία στην ομάδα. Τον αγωνιστικό στόχο θα τον αναφέρει ο προπονητής και ανάλογα με το μπάτζετ που θα έχουμε και τους παίκτες που θα στελεχώσουν την ομάδα».

-Οι παίκτες

«Ανανεώσαμε παίκτες από το περσινό ρόστερ της ομάδας, οι αρχηγοί Σιάκκας και Βοσκόπουλος, ο Τσιμίκας, ο Ρούτσης, ο Καψάλης, ο Ανδρέου, ο Τσομαχασβίλι,. Γίνονται συζητήσεις με Μέλκα και Μπαρέττα και είμαστε κοντά στο να κλείσουν, όπως και με τον Παπατζίκο. Υπάρχει ένας κορμός που θέλαμε να συνεχίσει στην ομάδα. Θα στελεχωθεί η ομάδα με παίκτες από το Νομό Σερρών και τους γύρω νομούς και τις επόμενες μέρες θα γίνουν προσεχτικές μεταγραφικές κινήσεις. Είμαι πολύ αισιόδοξος για τις μεταγραφές και αυτό θα φανεί τις επόμενες μέρες.  Για το θέμα του προπονητή, εμείς το βράδυ της Δευτέρα πήραμε την απόφαση ότι αναλαμβάνουμε την ομάδα, άρα για τις δυο τρεις μέρες κάναμε αρκετά βήματα, σήμερα ή αύριο θα τελειώσει το θέμα του προπονητή, τη Δευτέρα η ομάδα θα ξεκινήσει την προετοιμασία της και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα κλείσει και το ρόστερ».

Για το όνομα του Διλμπέρη

«Εγώ από τη θέση που θα έχω δεν θα ασχοληθώ με το θέμα του προπονητή αλλά για το θέμα του κ. Διλμπέρη που μου λέτε και γράφτηκε δεν ξέρω και δεν μπορώ να καταλάβω πως όταν δεν υπήρχε διοίκηση στην ομάδα γράφονταν και ανακοινώνονταν ονόματα. Μιλήσαμε με κάποιους αυτές τις μέρες, αυτοπροτάθηκαν κάποιοι άλλοι  αλλά όταν είναι να βγει κάτι θα βγει επίσημα από την ΠΑΕ».

-Για τον κόσμο

«Ο Πανσερραϊκός χωρίς τον κόσμο του είναι μια κοινή ομάδα. Η δύναμη του Πανσερραϊκού είναι ο κόσμος του. Με 300 άτομα στο γήπεδο πορεία πρωταθλητισμού δεν κάνει κανένας. Θα πρέπει ο κόσμος του Πανσερραϊκού να δείξει ποιος είναι, τη δύναμη του. Για το ότι ο κόσμος πέρυσι δεν ήρθε στο γήπεδο, φταίμε πρώτα από όλα εμείς η διοίκηση και μετά ο κόσμος. Εμείς στον κόσμο θα είμαστε ξεκάθαροι φέτος, θα λέμε την αλήθεια, θα είμαστε ανοιχτοί, θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια καλή επικοινωνία και τότε πιστεύω ο κόσμος θα επιστρέψει και θα στηρίξει την ομάδα. Πέρυσι κάναμε λάθη, πιστεύαμε ότι αποκτώντας κάποια ονόματα με μεγάλα συμβόλαια η ομάδα θα πρωταγωνιστούσε. Με τις μεταγραφές πέρυσι όλοι ήμασταν ενθουσιασμένοι και είχαμε υψηλές βλέψεις. Είναι πολύ δύσκολο το χτίσιμο μιας ομάδας σε ένα χρόνο, δύσκολο με την πρώτη να πρωταγωνιστήσεις. Έγιναν πολλά λάθη, διορθώθηκαν στην πορεία και η ομάδα σώθηκε εύκολα χωρίς βέβαια να είναι στόχος του Πανσερραϊκού η παραμονή αλλά μην ξεχνάτε ότι και με τον αείμνηστο Πέτρο Θεοδωρίδη η ομάδα κάποια στιγμή ήταν στις τελευταίες θέσεις. Εμείς ετοιμάζαμε το plan b αν δεν έκλειναν οι διαπραγματεύσεις, εμείς είμαστε αλλά χωρίς τον κόσμο θα είναι δύσκολα. Ο κόσμος θέλει υγεία σε μια ομάδα, θέλει να πρωταγωνιστεί η ομάδα και να εμπιστεύεται τους παράγοντες της. Αυτό θέλουμε φέτος».

-Θα αντέξει οικονομικά ο Πανσερραϊκός με τον Χρήστο Κοράκη να έχει αναλάβει το βάρος;

«Χωρίς τον κόσμο δίπλα, για τον οποιονδήποτε στην Ελλάδα είναι δύσκολο αλλά πιστεύω ότι με νοικοκυροσύνη και μια βοήθεια που θα έχει ο κ. Κοράκης από ανθρώπους οι οποίοι θα τον στηρίξουν, παίρνει ένα ρίσκο, αλλά γιατί είναι ένας επιχειρηματίας που είναι πετυχημένος στο χώρο του και έχει την εκτίμηση του κόσμου, θα τα καταφέρει και η χρονιά θα είναι καλή. Επίσης πιστεύω ότι αν η ομάδα είναι κοντά στην κορυφή τον Ιανουάριο θα κινηθεί και για υψηλότερους στόχους».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected