Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Με το…ενάμιση πόδι η Γιουβέντους!

Η Γιουβέντους είπε grazie στον Τέλες που αποβλήθηκε στο 27′ και αφού έπνιξε την Πόρτο πήρε διπλό-πρόκριση στο Dragao με γκολ των Πιάτσα-Αλβες (0-2).

Πολύ πιο εύκολα απ’ ότι θα μπορούσε να φανταστεί καθάρισε με την Πόρτο η Γιουβέντους. Η Μεγάλη Κυρία εκμεταλλεύτηκε το ότι οι Δράκοι έμειναν από νωρίς με δέκα παίκτες και αφού τους έβαλαν στα καρέ τους σχεδόν σε όλο το ματς, στο τέλος τους λύγισαν χάρη σε δύο γκολ από δύο χρυσές αλλαγές του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Πιάτσα και Ντάνι Άλβες έκαναν τη δουλειά για την Γιούβε, που είχε δοκάρι και μετέτρεψε τη ρεβάνς στο Τορίνο σε τυπική διαδικασία.

Χωρίς μεγάλη φάση στα πρώτα λεπτά το ματς, με τον Πάουλο Ντιμπάλα να απειλεί για πρώτη φορά στο 23′, με το ματς όμως να… ζεσταίνεται στο 27′, όταν ο Αλέξ Τέλες αποβλήθηκε.

Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ πήρε κίτρινη κάρτα στο 25′ και δεύτερη δυο λεπτά μετά, αμφότερες δικαιολογημένες, ενώ θα μπορούσε και νωρίτερα ο Φέλιξ Μπριχ να του είχε δείξει κίτρινη.

Με το αριθμητικό πλεονέκτημα η “Γιούβε” απέκτησε την υπεροχή, αλλά στο 39′ ο Κασίγιας έκανε εξαιρετική απόκρουση σε σουτ του Ιγκουαΐν που κόντραρε και στο 45’+1 είχε δοκάρι σε σουτ λίγο έξω από την περιοχή ο Ντιμπάλα.

Τα σουτ των Κεντίρα και Ιγκουαΐν ήταν άστοχα και τελικά η Πόρτο “λύγισε” στο 72′, με τον Μάρκο Πιάτσα να ανοίγει το σκορ με σουτ στην κίνηση, αφού έκανε το “ένα-δύο” με τον Ντιμπάλα, με βοήθεια μια κόντρας.

Ο Κροάτης εξτρέμ είχε περάσει στο ματς στο 67′, ενώ ο Ντάνι Άλβες μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 73′ και στο 74′ σκόραρε, κάνοντας το 0-2 από κοντά, έπειτα από την πάσα του Αλέξ Σάντρο.

Συνθέσεις

ΠΟΡΤΟ: Κασίγιας, Μάξι Περέιρα, Φελίπε, Μαρκάνο, Αλέξ Τέλες, Ντανίλο Περέιρα, Ρούμπεν Νέβες (61′ Χεσούς Κορόνα), Έκτορ Ερέρα, Μπραχιμί (73′ Ντιόγκο Ζότα), Αντρέ Σίλβα (30′ Λαγιούν), Σοάρες.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ (73′ Ντάνι Άλβες), Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Αλέξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς, Κουαδράδο (67′ Πιάτσα), Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα (85′ Μαρκίζιο), Ιγκουαΐν.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected