Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Campeonesssssss! (vid)

Με τον Λιονέλ Μέσι να κάνει χατ-τρικ, η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε 2-4 της Ντεπορτίβο και κατέκτησε και το πρωτάθλημα για 25η φορά στην ιστορία της. Υποβιβασμός για την Λα Κορούνια.

Φινάλε με τον καλύτερο τρόπο σε μια πολύ σταθερή χρονιά έδωσε στην Γαλικία η Μπαρτσελόνα, η οποία λύγισε με 2-4 την αξιόμαχη Ντεπορτίβο, που μόνο με τους τρεις βαθμούς θα έμενε ζωντανή για την παραμονή.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα και το νταμπλ και θέλει πλέον να παραμείνει αήττητη τις επόμενες αγωνιστικές για να γράψει ιστορία. Χατ-τρικ έκανε ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έγινε ο πρώτος που βάζει 30+ γκολ επί 7 σερί χρόνια στην La Liga, ενώ φτάνοντας τα 32 ξεπέρασε στη μάχη για το Χρυσό Παπούτσι τον Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ.

Ήταν το 7 πρωτάθλημα τα τελευταία 10 χρόνια για τους Καταλανούς και το 7 νταμπλ. Πέρασε αλλαγή στο φινάλε ο Αντρές Ινιέστα και αποθεώθηκε από όλο το γήπεδο.

το φιλμ του αγώνα στο gazzetta.gr

Συνθέσεις

Ντεπορτίβο (Κλάρενς Ζέεντορφ): Ρουμπέν, Λουιζίνιο, Σαρ, Χουανφράν, Αλμπεντόσα, Κρον-Ντέλι, Μπόρχες (86′ Αντόνε), Γκιλιέρμε (83′ Μουντάρι), Τσολάκ, Μπόρχα Βάγιε (86′ Καρτάμπια), Λούκας Πέρεθ.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ουμτιτί, Τζόρντι Αλμπα, Σεμέντο, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (87′ Ινιέστα), Κουτίνιο (74′ Παουλίνιο), Ντεμπελέ (69′ Ντένις Σουάρεθ), Μέσι, Σουάρες.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected