Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League – Ο ορισμός της λέξης “ομάδα”

c5b1ac9206364b8ea11f7a3f8f8982b4_LΤην πρόκρισή της στα ημιτελικά του Champions League πανηγύρισε η Ατλέτικο Μαδρίτης που επικράτησε 1-0 της Μπαρτσελόνα στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Πολλές παραδόσεις έσπασαν στο «Βιθέντε Καλντερόν». Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια που επικράτησε 1-0 με καθαρό και δίκαιο τρόπο για να φτάσει στα ημιτελικά για πρώτη φορά ύστερα από το 1974 και να κρατήσει τους «μπλαουγκράνα» εκτός ημιτελικών για πρώτη φορά ύστερα από έξι συνεχόμενες παρουσίες των Καταλανών εκεί.

Από το ξεκίνημα η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε έδειξε την ανωτερότητά της και πως ήθελε πολύ περισσότερο την πρόκριση απέναντι στην αντίπαλό της. Έτσι, στην πρώτη της φάση, έφτασε και στο γκολ της πρόκρισης. Συγκεκριμένα ο Αντριάν Λόπεζ έκανε το σουτ με την μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο Κόκε από κοντά πέτυχε το μοναδικό τέρμα του παιχνιδιού.

Η συνέχεια, ήταν ανάλογη για τους γηπεδούχους που θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει πολύ νωρίτερα την πρόκριση, καθώς δημιουργούσαν ευκαιρίες όποτε ήθελαν απέναντι στην τραγική αμυντική γραμμή των «μπλαουγκράνα».

Στο 11’ ο Βίγια έκανε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει ξανά στο δοκάρι του Πίντο, ενώ ίδια ήταν η κατάληξη της προσπάθειας του Βίγια στο 19’ όπου στάθηκε ξανά άτυχος.

Από εκεί και πέρα, οι «ροχιμπλάνκος» έριξαν ρυθμούς και έδωσαν χώρο στην Μπαρτσελόνα, χωρίς όμως η παρέα του Λιονέλ Μέσι να μπορέσει να δημιουργήσει ευκαιρίες, έχοντας μέχρι το τέλος απλά την κατοχή και τίποτα παραπάνω.

Έτσι όσο έφτανε στο τέλος της η αναμέτρηση, πιο κοντά ήταν το 2-0 υπέρ των γηπεδούχων παρά η ισοφάριση της ομάδας του Τάτα Μαρτίνο που μένει εκτός ημιτελικών για πρώτη φορά ύστερα από αρκετά χρόνια.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Κουρτουά, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Χουανφράν, Μιράντα, Τιάγκο, Κόκε, Ραούλ Γκαρσία, Γκάμπι, Αντριάν Λόπεζ (62’ Ντιέγκο), Βίγια (79’ Κριστιάν Ροντρίγκεζ).

Μπαρτσελόνα : Πίντο, Μασεράνο, Μπάρτρα, Ζόρντι Άλμπα, Ντάνιελ Άλβες, Φάμπρεγκας (61’ Σάντσες), Τσάβι, Ινιέστα (72’ Πέδρο), Μπουσκέτς, Μέσι, Νεϊμάρ.

https://vine.co/v/M56K0AE5Ol2

onsports.gr/

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected