Κατηγορίες
Super League 1

Ατρόμητος – Ολυμπιακός (1-0) Περιστέρι με φτερά…αϊτού!

7e61da97e8c45fcaca965e1bab57de38_LΟ Ατρόμητος παρουσιάστηκε διαβασμένος απέναντι στον Ολυμπιακό, έκλεισε όλα τα ατού των «ερυθρόλευκων» και με… δράστη τον Καραμάνο, πανηγύρισε μια σημαντική νίκη, φανερώνοντας κενά στην άμυνα των φιλοξενούμενων λίγο πριν την Μάλμε.

Η ομάδα του Περιστερίου επέστρεψε στις νίκες, μετά την ήττα από τον ΟΦΗ την προηγούμενη αγωνιστική, έδειξε σημάδια ανάκαμψης στο πρώτο… δείγμα του Ρικάρντο Σα Πίντο στον πάγκο, ο οποίος δεν κατάφερε να αλλάξει πολλά στις λίγες μέρες που είναι στους «κυανόλευκους», ωστόσο, έδωσε σημαντικό… κίνητρο στους ποδοσφαιριστές του, που έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση στον αγωνιστικό χώρο από τους «ερυθρόλευκους».

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι κινήθηκαν σε ρηχά… νερά, υπέστησαν την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα και παράλληλα, είχαν την δεύτερη απώλεια βαθμών, σε ισάριθμες… εξόδους από το «Γ. Καραϊσκάκης» και προβλημάτισαν έντονα, ενόψει της δεύτερης αγωνιστικής με την Μάλμε στην Σουηδία για το Champions League.

Η… σκακιέρα των προπονητών

Επιθετικό… σχήμα επέλεξε ο Ρικάρντο Σα Πίντο στο πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο του Ατρόμητου, με τον Τσέναμο κάτω από τα δοκάρια, τον Νάστο στο δεξί άκρο, τον Κοντοέ στα αριστερά και τους Ταυλαρίδη και Φυτανίδη στο κέντρο της άμυνας. Στην μεσαία γραμμή, οι Πίτου Γκαρσία και Δημούτσος ήταν τα αμυντικά χαφ, με τον Ουμπίντες πιο μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο, ενώ στην επίθεση ήταν ο Παπάζογλου στον άξονα και έπαιρνε βοήθειες από τους Ναπολεόνι και Καραμάνο που κινούνταν στα πλάγια.

Στην αντίπερα… όχθη, ο Μίτσελ προτίμησε την ενδεκάδα από την πρεμιέρα με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Στον «άσο» ήταν ο Ρομπέρτο, με τον Ελαμπντελαουί στα δεξιά, τον Μαζουάκου στο αριστερό άκρο και τους Μποτία και Αμπιντάλ ως κεντρικούς αμυντικούς. Ο Μιλιβόγεβιτς ήταν ο «κόφτης» στο κέντρο, με τους Κασάμι και Ντομίνγκεζ πιο μπροστά τους. Στα δεξιά κινήθηκε ο Μανιάτης, στα αριστερά ο Αφελάι και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μήτρογλου.

«Ερυθρόλευκη» πίεση

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα, αλλά στο 3’ η απειλή του Ντομίνγκεζ βρήκε σε ετοιμότητα τον Τσέναμο, όπως και στο 5’ με τον Μήτρογλου να κάνει το γύρισμα, ενώ στο 11’ ο Μιλιβόγεβιτς δεν έκανε σωστά το σουτ, με την μπάλα να περνάει άουτ, πάνω από το δοκάρι του Έλληνα πορτιέρο.

Ανατροπή… σκηνικού

Μετά την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου στον αγώνα, το σκηνικό άλλαξε άρδην, με τον Ατρόμητο να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Ρομπέρτο. Στο 22’ ο Καραμάνος δεν κατάφερε να πιάσει σωστά την κεφαλιά σε κενή εστία, η μπάλα πέρασε άουτ, δύο λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης απείλησε με σουτ, αλλά ο πορτιέρο του Ολυμπιακού έδιωξε σε κόρνερ και στο 27’ ο Παπάζογλου δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ισπανό, με το σουτ να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Ίβηρα.

Ο Ατρόμητος έχανε τις ευκαιρίες, αλλά δεν… κάηκε, καθώς η τέταρτη… επίσκεψή του στα καρέ των «ερυθρόλευκων» έφερε… καρπούς, με… δράστη τον Τάσο Καραμάνο, ο οποίος πήρε… εκδίκηση για τις δύο χαμένες ευκαιρίες. Συγκεκριμένα, στο 30’ οι γηπεδούχοι… εγκαταστάθηκαν στα καρέ του Ρομπέρτο, ο Παπάζογλου πήρε την μπάλα, έδωσε στον νεαρό επιθετικό και αυτός με πλασέ, άνοιξε το σκορ.

Το τέρμα έδωσε… αέρα την ομάδα του Περιστερίου, η οποία προσπάθησε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ, πριν το ημίχρονο και διαμαρτύρεται για την φάση του 37ου λεπτού, όταν ο Ναπολεόνι έφυγε στην κόντρα, ο Μποτία τον κράτησε, ο Ρομπέρτο έδιωξε εκτός περιοχής, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για το μαρκάρισμα του Ισπανού αμυντικού στον Ιταλό φορ.

Άκαρπη υπεροχή

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός βγήκε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να πιέσει και να φτάσει στην ισοφάριση, προκειμένου να έχει ελπίδες για την συνέχεια, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» παρά την εδαφική υπεροχή, καθώς ο Ατρόμητος είχε δώσει χώρο, δεν κατάφεραν να απειλήσουν σημαντικά την εστία του Τσέναμο. Οι απειλές του Ντομίνγκεζ (48’) και Αφελάι (51’) δεν προκάλεσαν ανησυχίες στους γηπεδούχους.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, η ομάδα του Πειραιά ανέβασε την πίεσή της προς την περιοχή των Περιστεριωτών, αλλά οι… διάδρομοι ήταν καλά κλεισμένοι από τους «κυανόλευκους». Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για την φάση του 65ου λεπτού, όταν ο Ταυλαρίδης ανέτρεψε με τα δύο πόδια τον Αφελάι, όμως, ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς, σε ένα σημείο που θα μπορούσαν οι παίκτες του Ολυμπιακού να απειλήσουν με φάουλ αλλά και την πειθαρχική τιμωρία του αμυντικού του Ατρόμητου.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην συνέχεια, παρά τις αλλαγές του Μίτσελ από τον πάγκο, ο Ολυμπιακός απείλησε στο 74’ με την επέλαση του Μαζουάκου από τα αριστερά και τον Μανιάτη να μην μπορεί να μπει στην πορεία της μπάλας, στην καλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο δεύτερο ημίχρονο, με αποτέλεσμα, ο Ατρόμητος να πάρει ένα σημαντικό «τρίποντο».

Ο κορυφαίος του αγώνα

Αναμφίβολα ο τίτλος του MVP πάει στον Τάσο Καραμάνο. Ο νεαρός άσος του Ατρόμητου, κόντρα στην επόμενη ομάδα του, καθώς έχει κλείσει στον Ολυμπιακό, ήταν ο παίκτης που προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα των Πειραιωτών, στάθηκε άτυχος στις δύο πρώτες μεγάλες ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, ωστόσο, στην τρίτη σκόραρε και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Ατρόμητος (Ρικάρντο Σα Πίντο): Τσέναμο, Νάστος, Κοντοές, Ταυλαρίδης, Παπάζογλου, Φυτανίδης, Δημούτσος (61’ Μπάλλας), Πίτου Γκαρσία, Ουμπίντες, Ναπολεόνι (74’ Φάμπιο), Καραμάνος (84’ Λαζαρίδης).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης (84’ Φορτούνης), Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Αφελάι, Αμπιντάλ, Μήτρογλου, Ντομίνγκεζ (60’ Ντουρμάζ), Κασάμι (70’ Μπενίτεζ), Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected