Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Αγγλία – Νίκη ψυχολογίας για την Άρσεναλ!

_88148467_ozilpaΗ Άρσεναλ, μετά από 4 ανεπιτυχή αποτελέσματα, επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας με 0-2 την Μπόρνμουθ και μπήκε ξανά στο κόλπο του τίτλου, καθώς μείωσε τη διαφορά της από τη Λέστερ στους 5 βαθμούς.

Ήταν από τα ποδοσφαιρικά άγραφα: που ακούστηκε ομάδα με το προσωνύμιο «Κανονιέρηδες» να έχει να σκοράρει τρία ολόκληρα παιχνίδια; Κι όμως, η Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ μετά από εκείνο το προ μηνός 3-3 με τη Λίβερπουλ αρνείτο πεισματικά να… ματώσει τ’ αντίπαλα δίχτυα. Μηδέν με τη Στόουκ, μηδέν με την Τσέλσι, μηδέν και με την Σαουθάμπτον, το σύνολο 3 ισοπαλίες και μία ήττα στα τελευταία 4 παιχνίδια της. Κάπως έτσι, από κει που μετά το τέλος του πρώτου γύρου πρόβαλε ως ένα από τα μεγαλύτερα (αν όχι το πρώτο) φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, εκτροχιάστηκε μ’ εκκωφαντικό τρόπο.

Το σημερινό εκτός έδρας ματς με τη νεοφώτιστη Μπόρνμουθ, λοιπόν, ήταν για την Άρσεναλ αυτό που λένε στο Νησί “must win”- έπρεπε πάση θυσία να το κερδίσει. Και, χάρη σ’ ένα μαγικό δίλεπτο, αυτό ακριβώς έκανε: στο 23΄ ο Ζιρού γύρισε την μπάλα ωραία προς τον Οζίλ και ο Γερμανός μέσος των φιλοξενούμενων μ’ εντυπωσιακό τελείωμα «έγραψε» το 0-1.

Πριν προλάβει η ψυχρολουσία να «εξασθενίσει» στο ποδοσφαιρικό κορμί της Μπόρνμουθ, ούτε 1 λεπτό αργότερα ο Τσάμπερλεϊν πήρε την μπάλα και από πλάγια θέση με τρομερό τελείωμα «έγραψε» το 0-2, βάζοντας ταφόπλακα στα όποια όνειρα των γηπεδούχων για θετικό αποτέλεσμα στο ματς. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ εκτός έδρας στην Premier League για τον Άγγλο μεσοεπιθετικό.

Στο δεύτερο ημίχρονο η αρμάδα του Βενγκέρ κατέβασε απότομα στροφές, με αποτέλεσμα σε δύο περιπτώσεις στις καθυστερήσεις να χρειαστεί να φορέσει την μπέρτα του Σούπερμαν ο Τσεχ και ν’ αποσοβήσει το 1-2 (σουτ του Κουκ στο 91΄ και Άρτερ στο 92΄).

Μ’ αυτό το, καμωμένο από χρυσάφι, τρίποντο η Άρσεναλ πέρασε στη βαθμολογία τη Σίτι (που στραπατσαρίστηκε χθες από τη Λέστερ) και έπιασε στη δεύτερη θέση την Τότεναμ- αμφότερες έχουν από 48 βαθμούς.

Κάπως έτσι, με το μανδύα του μεγάλου φαβορί να μη βαραίνει, πλέον, τις πλάτες τους, οι «Κανονιέρηδες» αρχίζουν να κολυμπούν σε πιο γνώριμα λημέρια όσον αφορά στην υπόθεση «τίτλος»: αυτά του επικίνδυνου αουτσάιντερ.

δείτε βίντεο στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected